Hoe efficiënter de technieken (of hoe energiezuiniger), hoe lager het E-peil. Alle technieken hebben hier invloed: ventilatie, warm tapwater, verwarming, hernieuwbare energie (PV of zonneboiler).
Voor elektriciteit geldt een primaire energie factor van 2.5 en als we dus verwarmen met elektriciteit en 100 MJ energie uit de elektrische verwarming halen wordt er in de E-peil berekening rekening gehouden met 2.5 x 100 = 250 MJ.
Bij bouwaanvragen (residentieel) voor ingrijpende renovaties (IER of ingrijpend energetische renovaties) in 2021 verandert niets in vergelijking met een bouwaanvraag in 2020: het E-peil is maximaal E70.
Het E-peil is een maat voor de globale energieprestatie van een gebouw. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger het gebouw. Voor 2019 geldt een E-peil eis van E-40. Maar dit zal verder dalen tot vanaf 2021 bijna energie neutraal E-30.
Je E-peil, dat de energiezuinigheid van je woning weergeeft, mag anno 2018 maximum 40 punten bedragen. Heb je een gunstig E-peil, is dat zowel goed nieuws voor het milieu als voor jouw portemonnee: een lager energiefactuur, een korting op onroerende voorheffing en een premie van de netbeheerder komen jouw richting uit!
Als de woning niet voldoet aan de EPB eisen, wordt een administratieve boete opgelegd aan de bouwheer. Indien de verslaggeving niet correct gebeurde, wordt de verslaggever beboet.
als voor bouwaanvragen in 2022 een E-peil van E25 wordt behaald (in plaats van E30); als voor bouwaanvragen vanaf 2023 een E-peil van E20 wordt behaald (in plaats van E30).
Neen, een E-peil is niet hetzelfde als de energiescore op het EPC. Het E-peil voor nieuwbouw is een dimensie loos getal dat begint met de letter E. De energieprestatiescore (berekende energieverbruik) op het EPC wordt uitgedrukt in kWh/m2 (kilowattuur per vierkante meter).
Hoe kunnen we het S-peil verlagen? Door compact te bouwen, met aandacht voor goed ontworpen bouwknopen (voorheen koude bruggen) en daarmee de vormefficiëntie van het gebouw te verbeteren, daalt het S-peil.
Het hangt af van het warmteverlies van een gebouw via buitenmuren, daken, vloeren en vensters. Hoe beter u isoleert, hoe lager en hoe beter het K-peil is. Maximaal isoleren, volledig sluitend rond het gebouw, van de vloer tot het dak, is belangrijk. Ook de compactheid van het gebouw stuurt het K-peil.
Volgens het certificaat vallen woningen met een EPC waarde van 180 of lager binnen de huidige nieuwbouweisen wat energieverbruik betreft. Een kengetal van 180 of lager kan je anno 2015 dus als goed beschouwen.
Zonnepanelen hebben een gunstige invloed op een EPC, in ons geval hebben de 32 zonnepanelen voor een verlaging van het EPC van 26 kWh /m2jaar gezorgd of per 1,54 m2 zonnepaneel is het EPC met 1 kWh /m2jaar gezakt.
voor nieuwbouw (of gelijkaardige werken) mag het E-peil maximaal E35 zijn, als een laatste stap richting BEN (E30) vanaf 2021. Tot eind 2019 mag het E-peil maximaal E40 zijn; voor ingrijpende energetische renovaties gaan we naar maximaal E70.
Bij bouwtechnische eisen kun je denken aan de afmetingen van ruimtes en doorgangen. Aan de sterkte van de constructie, brandwering en rookontwikkeling, vluchtroutes, geluidswering en vochtwering. Maar ook aan zaken als energiezuinigheid, daglicht en waterafvoer.
Wat betekent E-peil 20 op uw energiefactuur? Met een Epeil van 20 heb je 2 voordelen. Geen onroerende voorheffing gedurende 5 jaar De overheid geeft een korting van 100% op onroerende voorheffing gedurende de eerste 5 jaar.
Prijs EPB-meting
EPB-verslag van een nieuwbouwwoning of IER: gemiddeld € 950 (incl. btw) EPB-verslag van een kleine renovatie: gemiddeld € 650 (incl. btw)
Op de startpagina van de energieprestatiedatabank kunt u in de tabel 'EPB' als eerste optie kiezen voor 'Mijn EPB-dossiers': Om documenten van uw bestaande dossiers te raadplegen. Om voor een bestaand of net toegevoegd dossier een startverklaring of EPB-aangifte op te laden.
Vaak wordt gezegd dat actieve koeling de EPB-score van je pand negatief zou beïnvloeden. Dan hebben we goed nieuws voor jou. Want dankzij de moderne technologie is de impact van actieve koeling op die EPB-score haast onbestaande.
In Nederland geldt voor woningbouw sinds 2006 een eis van 0,8. De EPC-berekening is opgenomen in het bouwbesluit, en sinds 1995 is het verplicht deze bij een bouwaanvraag in te dienen. Vanaf 2011 geldt de strengere norm van 0,6 voor woningen. Vanaf 2015 is de EPC-norm voor woningen veranderd naar 0,4.
Het 'S-Peil' of 'schilpeil' drukt de energie-efficiëntie van de gebouwschil uit. Het vat alle energetische kwaliteiten van de schil (zowel de winsten als de verliezen) samen tot één getal.