Je hebt je gegevens en instellingen altijd met één klik binnen handbereik. Klik op je profielfoto en volg de link naar 'Je Google-account beheren'. Je kunt via je profielfoto ook makkelijk inloggen, uitloggen of de incognitomodus inschakelen. Als het om privacy gaat, is maatwerk noodzakelijk.
Als je Gmail gebruikt, heb je al een Google-account. Met een Google-account heb je kosteloos toegang tot Google-producten, zoals Drive, Documenten, Agenda en meer. Inloggen op je Google-account (of bij een Google-product): Ga naar de inlogpagina van het product (voor Google-accounts is dit myaccount.google.com).
Ga naar de Google-app waar je het account van derden aan je Google-account hebt gekoppeld. Bijvoorbeeld de Google Home-app, de Google Assistent-app of de YouTube-app. Selecteer Verbonden accounts, Gekoppelde accounts of Apps. Dit kan in het gedeelte Instellingen van de Google-app staan.
Back-ups van WhatsApp zijn gekoppeld aan het telefoonnummer en de Google-account waarmee ze gemaakt zijn.
Als je een Google-account maakt, vragen we je om persoonlijke informatie. Door nauwkeurige informatie te verstrekken, kun je je account beveiligen en onze services nuttiger maken. Tip: Je hebt geen Gmail-account nodig om een Google-account te maken. Je kunt elk e-mailadres gebruiken om een account te maken.
Iedereen met een smartphone met Android als besturingssysteem heeft een Google account nodig. Als er dan een foto is gemaakt wordt deze automatisch bij Google Foto's opgeslagen. Google Foto's is vanaf ieder punt te benaderen na het inloggen met het e-mail adres en wachtwoord van dat account.
Let op: Gmail is een dienst van Google. Wijzigt u het wachtwoord, dan gebeurt dat ook voor alle andere Google-diensten. Het kan dus zijn dat u dan ook op uw Android-smartphone of -tablet het nieuwe wachtwoord moet invullen.
Als u meer dan één Google-account heeft, kunt u op meerdere accounts tegelijk inloggen. Zo kunt u tussen accounts schakelen zonder uit te loggen en weer in te loggen. Uw accounts hebben afzonderlijke instellingen, maar in sommige gevallen kunnen de instellingen van uw standaardaccount van toepassing zijn.
Een Google-account is een algemeen inlogaccount waarvoor u maar één e-mailadres en wachtwoord nodig heeft.
Gebruikersnaam aanmaken
Een gebruikersnaam is nodig om in te loggen bij internetdiensten. Soms wordt de naam toegewezen door de dienst en soms mag de gebruiker er zelf een verzinnen. Vaak is de gebruikersnaam een e-mailadres, maar het kan ook een naam of een willekeurig letter- of cijfercombinatie zijn.
U kunt een gebruikersaccount herstellen tot 20 dagen nadat het is verwijderd. Dit geldt ook voor beheerdersaccounts. Na 20 dagen zijn alle gegevens definitief verwijderd en kunt u het account niet meer herstellen.
Open je Google-account. Mogelijk moet je inloggen. Ga naar Beveiliging en selecteer Inloggen bij Google. Kies Wachtwoord.
Diverse Google-applicaties en -services zijn al bij aanschaf op uw apparaat geïnstalleerd, bijvoorbeeld Gmail, Google Maps, YouTube en de applicatie Google Play. Om alles uit deze services te halen, hebt u een Google-account nodig.
De bekendste gratis webmaildiensten zijn Gmail, Outlook en Yahoo.
Om te kijken welke apps gekoppeld zijn, ga je naar de Mijn account-pagina van Google. Onder het kopje 'Inloggen en beveiligen' klik je op 'Gekoppelde apps en sites'.
Je naam en profielfoto kunnen worden bekeken door andere mensen die gebruikmaken van Google-services waarin het hoofdprofiel van je Google-account wordt getoond, ook wanneer je communiceert of content deelt. Tip: Voor andere gegevens die u toevoegt, kunt u kiezen of ze privé zijn of zichtbaar voor iedereen.
Met verificatie in 2 stappen voorkom je dat hackers toegang krijgen tot je account, zelfs als ze je wachtwoord stelen. Je kunt veelgebruikte phishing-technieken met sms-codes voorkomen door een sterkere tweede verificatiestap te kiezen: Beveiligingssleutels (veiligste verificatiestap)