Je betaalt met Google Pay door je telefoon dicht bij de betaalautomaat te houden, net als met een betaalpas. Je hoeft de app daarvoor niet te openen en je hebt ook geen internetverbinding nodig. Bij bedragen onder de limiet voor contactloos betalen (op dit moment €50) kun je betalen zonder je telefoon te ontgrendelen.
Contactloos betalen werkt nadat je eerst 1 keer mét pincode hebt gepind of betaald. Met jouw betaalpas kun je contactloos betalen. Dit hebben wij standaard voor je aangezet, wel zo makkelijk. Het is niet mogelijk om contactloos betalen uit te zetten.
Betalen wordt makkelijker dan ooit met Apple Pay. Om Apple Pay te gebruiken voeg je je Betaalpas of Creditcard toe aan de Apple Wallet. Dit kan je zelf doen via de ING Mobiel Bankieren App of via de Apple Wallet. Hierna ben je klaar om bijvoorbeeld met je telefoon of je Apple Watch te betalen.
Op Android, met Google Pay of je bank-app, betaal je met je telefoon door 'm naast de betaalterminal te houden. Net als met een NFC-pinpas. Bij de meeste apps hoeft alleen het scherm van je telefoon aan te staan om mobiel te betalen.
NFC op Samsung en andere Android telefoons
Zie je bij 'Verbonden apparaten' NFC staan? Dan heb je de optie op je smartphone. Je kunt hier ook kiezen of je het aan of uit wilt zetten. Hierna kun je de technologie gebruiken om contactloos te betalen en andere NFC-tags te lezen.
Houd uw telefoon dichter bij de betaalautomaat. Houd uw telefoon nog een paar seconden dicht bij de lezer. Houd uw telefoon een paar seconden buiten het bereik van de lezer en probeer het opnieuw. Als de betaling niet lukt, zoekt u het NFC-teken op de betaalautomaat of vraagt u de kassier om hulp.
Toevoegen van de ING-betaalpas gebeurt via de Wallet-app van Apple of via de ING-app en is helemaal gratis. Na activatie kunnen klanten met hun telefoon betalen bij elke winkel of service die contactloos betalen ondersteunt. Bankpassen zijn dus in theorie niet meer nodig.
Neem contact op met uw kaartverstrekker om na te gaan of deze Apple Pay ondersteunt. Werk bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, watchOS of macOS. Controleer of u zich bevindt in een land of regio waar Apple Pay wordt ondersteund. Controleer of uw apparaat compatibel is met Apple Pay.
Met deze dienst kunnen gebruikers een Android-smartphone met nfc gebruiken voor mobiel afrekenen. Wie zich heeft aangemeld voor Mobiel Betalen bij ING kan deze dienst zes maanden gratis gebruiken maar moet daarna 50 eurocent per maand betalen. Na 1 april rekent ING deze kosten niet meer.
Zo betaalt u met uw mobiele Android-telefoon
Druk kort op de aan/uit-knop van uw telefoon, houd uw telefoon bij de betaalautomaat en u heeft betaald!
Veel telefoons hebben een NFC-chip, vaak aan de achterzijde van het toestel. Daarom kun je ook contactloos betalen met de smartphone. Houd het toestel dicht bij de betaalautomaat (ongeveer 5 cm) en binnen enkele seconden is de betaling verwerkt. De betaling verloopt op Android-telefoons via de app van de bank.
Om te controleren of jouw Android over NFC beschikt, kan je de gratis app 'Do I Have NFC' downloaden. De app laat meteen zien of je wel of geen NFC op je toestel hebt. Download je liever geen app, dan kan je het ook via de instellingen van je telefoon checken.
Near-Field Communication (NFC) is een ingebouwde functie voor het overbrengen van informatie (zoals bestanden) tussen twee smartphones op korte afstand. Deze functie maakt ook snelle contactloze betalingen en het delen van apps mogelijk en wordt tegenwoordig door de meeste telefoons ondersteund.
Andere grote banken als ING en Rabobank bieden geen ondersteuning voor Google Pay, maar bij deze banken is contactloos betalen ook gewoon mogelijk met Android-telefoons met NFC.
Een betaalkaart of creditcard voor Apple Pay toevoegen op een Mac of iPad. Open de Wallet-instellingen op uw apparaat. Ga op de Mac met Touch ID naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Wallet en Apple Pay'. Ga op de iPad naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay'.
Beveiliging goed geregeld
Je 'mobiele' pas (je digitale ING Betaalpas) heeft, net als je plastic Betaalpas, een persoonlijke code. Als je betaalt, bevestig je altijd met je vingerafdruk, gezichtsherkenning of een ontgrendelingscode. Contactloos betalen is een veilige manier van gegevens uitwisselen.
Het werkt heel simpel. Voeg gewoon je creditcard, pinpas of prepaidkaart toe aan de Wallet-app op je iPhone. En vergeet niet je kaarten toe te voegen aan andere devices waarmee je Apple Pay wilt gebruiken. Deze feature werkt op iPhone, Apple Watch, Mac en iPad.
Met Google Pay betaal je snel, eenvoudig en contactloos met je Android telefoon of Wear OS Smartwatch. Voor kleine bedragen hoef je je telefoon niet te ontgrendelen om te betalen.
Of je nu een Xiaomi, OPPO of Samsung telefoon hebt, iedere telefoon met Android 7 of hoger kan Google Pay gebruiken. Ook moet je telefoon NFC (oftewel Near Field Communication) hebben.
Met Google Wallet kunnen Android-gebruikers hun creditcards aansluiten en in winkels gewoon op hun toestel tikken om voor producten te betalen.
Je kunt ook in je Android-toestel kijken of het nfc bevat door naar 'Instellingen > Draadloos en netwerken > NFC' te gaan. Als je de optie ziet, kun je deze aanvinken en gebruiken. Wanneer je twee toestellen met nfc hebt geactiveerd, kun je de achterkanten van de apparaten tegen elkaar houden.
Op een Android telefoon kan NFC worden uitgezet. Dit kunt u controleren onder Instellingen > Draadloos en netwerken > NFC.