Om het embleem te verwijderen kun je eerst de foam tape verzwakken. Dit doe je door een paar uur van te voren WD40 of een Tar and Glue remover eroverheen te spuiten. Deze trekt in het foam achter het embleem of logo, en weekt daar een klein beetje van de lijm los.
Je kunt de letters van het kledingstuk trekken door het waspapier te verwijderen. Dit werkt alleen bij strijkapplicaties van vinyl. Ga met het strijkijzer over een hoekje van de applicatie. Door de warmte van het strijkijzer zou de applicatie gewoon weg moeten smelten.
Een haardroger gebruiken
Als je je applicatie voldoende kan verhitten met een haardroger, zou deze een beetje moeten loskomen. Dan kan je met een pincetje verder beginnen met verwijderen van de applicatie. Wellicht moet je een combinatie van deze methoden gebruiken om alles van je kledingstuk te verwijderen.
Zorg er voor dat het logo schoon en vetvrij is. Leg vervolgens de plaklaag op het logo en druk dit goed aan. Nu zit het logotape op het embleem en kunt u deze op uw auto plakken. Hierbij is het wel van belang dat ook het oppervlak van uw auto schoon en vrij is van vet.
Gebruik een haardroger om lijm op te warmen. Gebruik een stickerverwijderaar voor de carrosserie. Werk met een caramelschijf om de autolak niet te beschadigen. Schakel de hulp van een professional in.
Een kras in de lak van een auto gaat niet weg als je die behandelt met tandpasta of WD40. Daarvoor waarschuwt Focwa. De brancheorganisatie Focwa reageert op het eerder deze week verschenen artikel 'Met deze huis- tuin- en keukenmiddeltjes verwijder je snel krassen in autolak' in het Algemeen Dagblad.
Er is dan altijd kans dat er iets op de lak van je auto terecht komt. Je ziet dan kleine, hardnekkige zwarte puntjes op je autolak. Gebruik bij het verwijderen van teervlekken geen bijtende huismiddelen zoals wasbenzine, thinner of terpentine. Ook polijstmiddelen zijn geen goed idee.
Om te proberen een plastic opruk of logo te verwijderen van een item dat WEL heet gestreken mag worden, dek je het plaatje af met absorberend papier. (Boterhammenpapier is prima, kranten ook, mits ze niet afgeven, keukenpapier, wc-papier, maar GEEN bakpapier, want dat absorbeert niet).
Gebruik flexfolie verwijderaar
De meest effective manier om flexfolie (maar ook flockfolie en transfers) te verwijderen is door flexfolie verwijderaar te gebruiken. Wij raden zelf AlbaChem VLR flexfolie verwijderaar aan.
Zo kan witte azijn of ontsmettingsalcohol ook helpen bij het verwijderen van een sticker. Ook olijfolie is een fantastische stickerverwijderaar. Giet een ruime hoeveelheid olijfolie op een vel keukenpapier en wrijf zachtjes over de vervelende sticker. Na een minuut of 2 glijdt de sticker zo weg.
Voor het loshalen van het borduurwerk gebruik je een tornmesje. Een tornmesje wordt gebruikt om stiksels los te halen. Het heeft een gevorkt uiteinde. Tussen de tanden van de vork bevindt zich een een scherpe rand die als mes fungeert.
Leg een stuk bakpapier of een strijkdoek over het ingestreken kledinglabel (let op met synthetische materialen). Strijk gedurende 30 - 60 seconden over het label terwijl je druk geeft met het puntje van het strijkijzer (de lijm moet smelten). Je kunt het strijklabel nu van de stof verwijderen.
Transferpapier betekend dus eigenlijk papier wat overbrengt. Transferpapier is super geschikt voor het bedrukken van evenementen textiel, band merchandise of give-aways zoals tassen en petten.
Resten VLIESOFIX kunt u met gedenatureerde alcohol verwijderen (bij apotheek verkrijgbaar). door persen of licht wrijven met een in gedenatureerde alcohol gedrenkte perslap.
Brandstoffen. Het mag algemeen bekend zijn dat bijna alle aardolieproducten lakken op acrylbasis kunnen oplossen. Probeer bij het tanken niet te morsen en maak het schoon zodra het wel gebeurt.
Alcohol is makkelijk oplosbaar in water en kan worden gebruikt als veelzijdig oplosmiddel en ontvetter. Het is een "schone" ontvetter omdat de alcohol vrij snel verdampt en geen residu achter laat. Isopropanol (isopropyl of IPA) en ethylalcohol zijn beide alcoholen waarmee ontvet kan worden.
Wasbenzine is in tegenstelling tot thinner wel geschikt voor het reinigen van kunststoffen. Echter kunnen de kunststoffen wel dof van kleur worden. Wanneer je een vetvrij oppervlak nodig hebt, zoals bijvoorbeeld met het aanbrengen van lijm, dan is wasbenzine een geschikt middel.
Hoewel WD-40 dus voor veel zaken is in te zetten, kun je er beter geen rubber of kunststof mee beschermen en smeren. En voor gevoelige elektronica kun je beter contactspray gebruiken. Contactspray is namelijk een 'vluchtige' spray en droogt snel op, waar WD-40 een soort vettig laagje achterlaat.
Gewoon ontvetten met een verfontvetter, of behoeft dit meer aandacht? Zoiets, WD40 bevat gelukkig geen siliconen. Remmenreiniger.
WD-40 is de merknaam van de wereldwijd bekende waterverdrijvende siliconenspray die in 1953 werd ontwikkeld door Norm Larsen, oprichter van de Rocket Chemical Company in San Diego, Californië. Oorspronkelijk werd WD-40 gebruikt om roest tegen te gaan; later werd WD-40 voor vele andere toepassingen ingezet.
Was het borduurwerk in een fijnwasmiddel
Als u klaar bent met het werk kunt u dit het beste met de hand wassen in een zacht sopje van fijnwasmiddel. (en niet te warm) Eventuele vlekken behandelen met ossengalzeep o.i.d. Blijkt na het strijken nog niet alles schoon te zijn, dan gewoon nog een keer wassen.
Borduurvlies wordt gebruikt om de stof te verstevigen tijdens het borduren. Dit zorgt voor een beter resultaat. Zonder het gebruik van dit vlies ontstaan er problemen tijdens het borduren. Zo kunnen er plooien ontstaan rondom het borduurmotief.