Gebruik voor elk onderwerp één map.Sorteer je archiefmappen op alfabetische volgorde.Voorzie iedere archiefmap van een geprint label (het kan handig zijn om de labeltitels ook in een Excel- of Numbers-document te kopiëren; zo houd je eenvoudig digitaal overzicht van alle mappen in je archief).
Een digitaal archief is een stuk efficiënter dan een papieren archief. Met krachtige zoekfuncties kun je eenvoudig en snel het gewenste document of e-mail terugvinden. Bovendien is de informatie overal beschikbaar, op elk moment en waar je ook bent.
Zodra je data hebt gearchiveerd kun je deze data beheren zodat je het later voor andere doeleinden kunt gebruiken. Deze bestanden kunnen later erg waardevol voor jou zijn. Door deze informatie goed te organiseren en structureren kun je alles later op een eenvoudige manier efficiënt terug vinden.
Naast documenten, in de vorm van agenda's, notulen, dossiers, brieven en akten, kunnen ook kaarten, foto's, films, video's en digitale bestanden gearchiveerd worden.
Dikke ringmappen bijvoorbeeld zijn superhandige bureauhulpjes! Voor elke map maak je een inhoudsopgave, waarop je ook nog eens de categorie schrijft. Dan klasseer je het meest recente document van elke onderverdeling bovenaan. Op elke rug van de map schrijf je de hoofdcategorie met de verschillende onderverdelingen.
Of u een e-mailbericht nu verwijdert of archiveert, het verdwijnt uit uw Postvak IN. In Gmail/Google-apps wordt een verwijderd bericht in de prullenbak geplaatst, terwijl een gearchiveerd bericht automatisch naar de map Archiefmap Alle e-mail wordt verplaatst.
Je e-mails worden verplaatst naar het label 'Alle berichten'. Wanneer je een bericht archiveert: Het bericht wordt teruggezet in je inbox wanneer iemand erop reageert. Wanneer je een bericht negeert: Reacties komen niet in je inbox terecht. Je kunt het gesprek zoeken als je het wilt terugvinden.
Wanneer je een gesprek archiveert, wordt het verborgen in je Postvak IN tot de volgende keer dat je met die persoon chat. Als je een gesprek verwijdert, wordt de berichtgeschiedenis permanent uit je Postvak IN verwijderd. 1. Tik op Chats om je gesprekken te bekijken.
Alle berichten openen
Als een bericht is gearchiveerd, kun je het vinden door het label 'Alle e-mail' te openen.
− de persoon voor wie het bericht archiefwaarde heeft, archiveert de e-mail. Dit kan de afzender, de geadresseerde of beiden zijn. − e-mails gericht aan meerdere geadresseerden en van algemene aard worden door de afzender gearchiveerd. Deze e-mails dienen meestal als algemene kennisgevingen.
Als je geen tijd hebt om een e‑mailbericht te lezen of er actie op te ondernemen als je het ontvangt, kun je het archiveren. Gearchiveerde berichten worden bewaard in een postbus 'Archief' zodat je ze later snel kunt terugvinden.
Met het chats archiveren kun je na het beantwoorden van een bericht de WhatsApp chat archiveren. Zo weet je precies welke chats er nog openstaan en welke je al hebt beantwoord. Alle gearchiveerde chats zijn terug te vinden en te openen.
Zo kunt je je foto's ordenen en foto's verbergen die je niet vaak wilt checken. Voor foto's die je archiveert, geldt het volgende: De foto's staan nog steeds in albums waaraan ze zijn toegevoegd, worden getoond in zoekresultaten en staan nog steeds in mappen op je apparaat.
Gearchiveerde gesprekken terugvinden (Android)
Tik in WhatsApp op het tabblad Chats. Veeg omhoog totdat u Gearchiveerd ziet staan. Tik op Gearchiveerd. Tik op het gesprek om het te lezen.
Als u wilt voorkomen dat uw postvak volloopt, kunt u oude items die u wilt bewaren, verplaatsen naar een archief, een apart Outlook-gegevensbestand (. PST) dat u kunt openen in Outlook zodra u het nodig hebt.