Een chafing dish is een type voedselwarmer dat vaak wordt gebruikt bij buffetten, cateringservices of grote evenementen. Het bestaat meestal uit een metalen frame met een brander eronder en een ondiepe pan erbovenop.
Chafing Dishes en aluminium ovenschalen
Chafing dishes zijn onmisbaar bij buffetdiners. Ze bieden een eenvoudige maar zeer efficiënte oplossing voor het presenteren van voedsel en zorgen ervoor dat de warmte en kwaliteit van het voedsel gedurende een langere periode behouden blijven.
Eten warm houden doe je door middel van warmhoudbakken en warmhoudplaten. Dit zijn apparaten waar je het eten in stopt na het bakken of koken. Deze platen, bakken en/of schalen zijn tegenwoordig een apparaat die je gewoon op tafel kan neerzetten.
Chafing dishes zijn de voordelige en praktische manier om voedsel warm te houden tijdens een buffet. De handzame brandpasta blikjes bieden een brandtijd tussen de twee en zes uur.
Vul het indien nodig bij om te voorkomen dat het uitdroogt. Voldoende water zorgt ervoor dat het eten warm blijft zonder te verbranden. Gebruik het juiste serveergerei: Gebruik aangewezen serveergerei zoals tangen, pollepels of lepels bij het serveren uit de chafing dish.
Nog even over dat afdekken: bacteriën gaan goed op lucht en warmte. Belangrijk om je verse maaltijd dus goed af te dekken en in de koelkast te bewaren, het liefst binnen twee uur na bereiding. Je eten blijft dan nog één tot twee dagen goed.
Bekleed een koelbox met in folie gewikkeld karton; verwarm in folie gewikkelde stenen in eenoven van 500 graden; bedek met een ander stuk karton en je hebt een draagbare hotbox om eten UREN warm te houden. Perfect voor tailgating.
ALGEMENE OPWARMINSTRUCTIES:
De meeste gerechten kunnen in de oven worden opgewarmd op 350° . De tijd is afhankelijk van de dichtheid van het eten. Lichte gerechten zoals spinaziebladerdeeg, gevulde champignons of kiprumaki hebben slechts ongeveer 15-25 minuten nodig.
U kunt thermische warmtezakken of geïsoleerde koelboxen gebruiken om eten warm te houden voor een etentje. Plaats een paar waterflessen gevuld met heet water op verschillende delen van de koelbox of tas.
Gebruik een chafing dish
(Hierdoor wordt het eten gestoomd, zodat het warm en sappig blijft.) Giet eerst de pasta af en spoel de noedels af (dit verwijdert overtollig zetmeel, wat plakkerigheid kan veroorzaken). Meng de pasta vervolgens met olijfolie of een andere saus waarmee je het wilt serveren en doe het in de chafing dish.
Chafing dishes zijn ideaal voor een buffet-stijl service. Ze zorgen voor consistente warmte en zijn duurzaam voor entertainment. Tip: Vul de chafing dish met heet water om de temperatuur van het eten te helpen behouden. Tip: Gebruik gedenatureerde alcohol als brandstofbron om de chafing dish warm te houden tijdens het feest.
1) Chafer (Chafing Dish)
Dit is een veelgebruikte en meest effectieve methode om eten lekker warm te houden in het buffet.
Het is altijd lastig om te bedenken hoeveel eten je moet rekenen per persoon voor een buffet. Iedereen zal nét een ander advies geven. Om iets van houvast te hebben, kun je uitgaan van 450 tot 500 gram per persoon. Maar nogmaals: het is van verschillende factoren afhankelijk.
Gebruik een koelbox om warm eten te vervoeren ; de isolatie helpt om hogere temperaturen voor een langere periode te behouden. Als uw slowcooker geen grendel aan de bovenkant heeft, bedek hem dan met folie en plaats vervolgens het deksel van de slowcooker over de folie en span elastiekjes van de middelste handgreep naar elke zijhandgreep.
Vlees is makkelijk warm te houden in de oven, maar het is wel belangrijk om te voorkomen dat het vlees uitdroogt. Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten. Wil je het gerecht langer dan 25 minuten warm houden in de oven?
Bedek de opening van de doos met plasticfolie.Gebruik twee lagen om de warmte beter vast te houden . Gebruik tape om de plasticfolie vast te zetten, zodat u deze indien nodig eenvoudig kunt verwijderen en vervangen.
Als u eten voor een korte periode warm moet houden, is het inpakken of afdekken met aluminiumfolie voldoende. Houd er wel rekening mee dat de folie de warmte slechts ongeveer 30 minuten vasthoudt.
Als je voedsel warm wil houden, is het een goed idee om het in te pakken met de reflecterende en dus glanzende kant van de aluminiumfolie aan de binnenkant. Wil je voedsel koud houden, dan is het beter dat de matte kant aan de binnenkant zit.
Chafing dishes werken op brandpasta om het eten warm te houden. Het is belangrijk om de brandpasta op de juiste manier te gebruiken om ervoor te zorgen dat het eten op de juiste temperatuur blijft. Plaats de brandpasta in het reservoir en steek het aan.
Een goede optie hiervoor is het gebruik van aluminiumfolie en handdoeken. Aluminiumfolie strak over de bovenkant van de schaal wikkelen zal stoom en vocht vasthouden . Het gebruik van een paar handdoeken om de schaal verder in te wikkelen zal ook warmte vasthouden. Door beide methoden samen te gebruiken, blijft uw schaal langer warm.
Hoe lang houdt de thermobox voedsel warm? Het sterk geïsoleerde geëxpandeerde polypropyleenschuim houdt de temperatuur van het voedsel langer dan 4 uur op peil: Koud blijft koud en warm blijft warm.
Bekleed de bodem van een koelbox met kranten of papieren boodschappentassen en leg warmtepacks op de bodem. Leg het eten erbovenop en nog een warmtepack bovenop het eten. Gooi dingen zoals je picknickkleed, tafelkleed of handdoeken erop om lege ruimte te vullen en de warmte vast te houden.