Luchtspouw: noppenfolie breng je nooit direct tegen de vloer aan. Door minstens twee centimeter open te houden tussen het folie en de onderkant van de vloer isoleert deze beter. Stilstaande lucht is namelijk de beste isolator. Isolatiewaarde: noppenfolie zal je geen grote winst opleveren.
Professionele noppenfolie is relatief goedkoop en heeft al een isolatiewaarde van 3,3 K/watt/m2. Dus deze manier van isoleren is snel terug verdiend. De noppenfolie bevat luchtkamers van 31 mm in diameter en van 12 mm dik. Zoals iedereen wellicht weet isoleert stilstaande lucht het beste.
Uitvoeringsadvies. Noppenfolie aanbrengen met de noppen naar de ondergrond. De noppenfolie aanbrengen met een minimale overlap van 150 mm. De noppenfolie gelijk houden met maaiveldniveau en doorzetten tot op de funderingsvoet / waterkerende laag.
Een noppenfolie afdekking is de meest goedkope manier om uw bad in de zomer af te dekken. Deze folie geeft de zonnewarmte door aan het water en kan de temperatuur met 5 graden of meer doen stijgen. Tevens vermindert deze folie het verdampen van het water met 90 procent.
Een Rd-waarde (ook wel R-waarde genoemd) is de warmteweerstand van een isolatiemateriaal. De Rd-waarde geeft dus het isolerend vermogen van de isolatie aan. Hoe hoger dit getal, hoe meer warmte wordt binnengehouden.
De isolatiedikte van woningen en bedrijfspanden is wettelijk vastgelegd in de BEN-normen. Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning nagenoeg energieneutraal zijn. De juiste isolatie is één van de vereisten. Voor zowel muren, vloeren als daken geldt een minimumdikte van 15 centimeter isolatiemateriaal.
Aluminium noppenfolie heeft een gemetalliseerde laag en krijgt hierdoor een thermische eigenschap waardoor deze perfect beschermd bij schommelingen van temperatuur. De folie is uitstekend te gebruiken bij kou én warmte en kan gebruikt worden als isolatie of om producten te beschermen.
Die dikte wordt uitgedrukt in micron. De afdekzeilen van opzetzwembaden zoals Intex en Gré hebben een dikte van rond de 100 micron en zijn ontworpen om 1 tot 2 seizoenen mee te gaan. De noppenfolies van Zwembad.eu hebben een dikte van 400 of 500 micron. De levensverwachting loopt daardoor op tot wel 5 jaar.
In de folie zitten belletjes lucht in halve bollen die de bescherming vormen. Daarnaast is bubbeltjesplastic ook één van de meest bruikbare verpakkingsmaterialen ooit gemaakt. Het beschermt je producten, wikkelt goed en is makkelijk vast te zetten met bijbehorende tape.
Daarom is piepschuim zo licht, terwijl het toch een zeer hoge isolatiewaarde heeft. Dat betekent dat u bij de toepassing van piepschuim een minder dikke laag nodig heeft dan andere isolatiematerialen, zoals het bekende en veel toegepaste glaswol.
Gipsplaat met isolatie (ook wel gyproc genoemd) is een zeer geschikt isolatiemateriaal om het warmteverlies van een ruimte te verminderen. Ze kunnen gebruikt worden om scheidingswanden en plafonds te isoleren. Bovendien gaan ze vochtproblemen tegen en verminderen ze geluidsoverlast.
Een warmtepomp is de efficiëntste en zuinigste manier om ook grote zwembaden op te warmen. Het maakt gebruik van elektriciteit om warmte te onttrekken uit de buitenlucht en die af te geven aan het water. De koude lucht wordt dan weer door de pomp weggeblazen.
Een solar cover leg je overdag, wanneer je niet zwemt en de zon schijnt, over het zwembadwater. De bubbeltjesfolie vangt warmte van de zon op en geeft dit af aan het water. Dit is hartstikke milieuvriendelijk en zorgt voor een verwarming van tot wel 5°C op een warme, zonnige dag.
Voor het opspannen van uw dekzeil gebruikt u bijvoorbeeld spanrubbers. Wilt u uw afdekzeil tussen een buizenframe bevestigen? Kies dan voor onze spanlussen met geplastificeerde staalhaak. En wat natuurlijk ook niet mag missen, zijn tyraps, Elastisch koord, touw, S-haken, zeilklemmen en marktklemmen.
Noppenfolie (in de volksmond vaak bubbeltjes- of bolletjesplastic genoemd) is een doorzichtig en flexibel verpakkingsmateriaal van kunststof dat gebruikt wordt om breekbare voorwerpen in te pakken. Belletjes lucht in halve bollen in de folie vormen kussentjes die breekbare voorwerpen kunnen beschermen.
Driedubbel glas is een vereiste
Driedubbel glas isoleert maar liefst twee keer zo goed als dubbel glas, onder meer door de aanwezigheid van meer spouwen tussen de verschillende ruiten. Hierdoor komt kou van buiten minder makkelijk binnen en ga je ook condensvorming in je serre effectief tegen.
Een woning die je vandaag na-isoleert via de spouwmuur, ook al gaat het om 5 cm, moet je de komende dertig jaar waarschijnlijk opnieuw isoleren. Spouwmuurisolatie blijft met andere woorden een noodoplossing die zelfs op lange termijn niet meer voldoet.
Glaswol: goede isolatie voor een lage prijs
De open structuur van het materiaal zorgt er namelijk voor dat geluid minder weerkaatst en beter wordt gedempt. En met een lambdawaarde tussen de 0,033 en 0,040 levert het u een gemiddelde isolatiewaarde op. Ook voor thermische isolatie dus een prima materiaal.
In grote lijnen draait het isoleren van uw woning om de vloer- of bodemisolatie, de spouwmuurisolatie en de dakisolatie. Hoewel alle drie deze isolatievormen belangrijk zijn om toe te passen levert de een wel een hoger rendement dan de ander. Van deze drie levert spouwmuurisolatie u het hoogste rendement.