Geef je de voorkeur aan kortere sessies waarbij de straling het sterkst op de spieren inwerkt, dan is een full spectrum infraroodstraler het meest geschikt voor jou. Hou je meer van lange sessies in de infraroodcabine of kan je minder goed tegen de warmte, dan zal je meer genieten van langegolfstraling.
Een infrarood sauna koopt u niet iedere dag. Dus waar moet u op letten bij de aanschaf? De infraroodstralers zijn de motor van de cabine en dus een zeer belangrijk onderdeel. Daarnaast is de keuze van het houtsoort en model een belangrijke factor bij de aanschaf van een infrarood sauna.
SuperSauna heeft samen het kieskeurig het antwoord voor u. Uit onderzoek onder onze klanten kwamen deze 2 persoons infrarood sauna's als beste uit de test. De infrarood sauna Infraplus 2 Trendy heeft maarliefst 7 stralers, dit terwijl de meeste van zijn soortgenoten slecht 5 infrarood stralers hebben.
Als u op zoek bent naar een infraroodcabine voor pijnbestrijding, is het bijvoorbeeld belangrijk dat u een infraroodcabine kiest met full spectrum infraroodstralers. Het is immers de korte golf infraroodstraling (A-straling) die intensief inwerkt op pijnlijke spieren en gewrichten.
Wil je het meest therapeutische effect voor spieren en gewrichten dan kies je het beste voor een volledig (full) spectrum straler. Wil je lekker (en lang) kunnen ontspannen met een lamp die vooral warmte afgeeft, wat ook heilzaam is voor spieren en gewrichten, kies dan voor een lange golf straler.
Incoloy / Magnesium Oxide stralers
Net zoals de keramische stralers behoren de roestvrij stalen, aluminium en Incoloy® stralers tot de groep van de lange en middengolvige donkerstralers.
De kostprijs van een tweepersoons infraroodsauna schommelt tussen 1000 en 2000 euro. Voor een driepersoons sauna betaal je ongeveer 1500 tot 3000 euro.
De beste optie waar je momenteel voor kunt kiezen is de Ivar 2 Spectrum Infraroodcabine. Deze sauna is voorzien van infrarood stralers: deze zorgen ervoor dat je met knie of rugklachten sneller verlichting merkt.
Door langdurige blootstelling aan infrarood en uv-straling kan staar ontstaan, een vertroebeling van de ooglens. Zichtbare of infrarode laserstraling kan door de ooglens nog eens extra geconcentreerd worden en het netvlies onherstelbaar beschadigen, waardoor blindheid ontstaat.
Deze straler wordt ook wel een incoloy straler genoemd. 78% lange golf, 22% midden golf. Voornamelijk ter ontspanning maar bevordert ook de transpiratie en ontgifting van het lichaam. Per sessie: 45 tot 60 minuten.
In principe mag u dagelijks gebruik maken van uw infrarood sauna. Wij adviseren u wel de eerste vier weken maximaal driemaal per week gebruikt te maken van uw sauna. Zo kan uw lichaam wennen aan deze warmtesessies. Daarna kunt u toewerken naar dagelijks gebruik.
Vanwege het enorme temperatuurbereik dat door infrarood wordt bestreken en de verschillende fysieke kenmerken van de warmte terwijl u door de frequenties gaat, is infrarood zelf onderverdeeld in drie verschillende soorten infrarood: Korte golf (of nabij infrarood of IR-A).
Dit is een kortgolvige infraroodcabine die lampen van Phillips bevat, welke van hoge kwaliteit zijn en tot zo'n veertigduizend uur mee kunnen gaan . Ervan uitgaande dat een gemiddelde infrarood sauna sessie zo'n vijftien minuten duurt, kunt u met deze lampen dus vele jaren vooruit.
Door een infraroodcabine te integreren in je badkamer, creëer je er een wellness-gevoel. Zelfs wanneer je de sauna niet gebruikt, geeft ze een gevoel van gezelligheid en luxe aan de ruimte. Als je huis geen extra slaapkamers heeft, is de badkamer de uitgelezen plaats om een infraroodsauna te plaatsen.
De aanbevolen gebruiksfrequentie is dagelijks. Zo nodig kunnen behandelingen meerdere malen per dag worden herhaald. U kunt de serie van verscheidene behandelingen per dag op meerdere opeenvolgende dagen herhalen om resultaat te krijgen.
In Japan en China heeft infraroodtherapie zijn nut bewezen bij de behandeling van astma, bronchitis, verkoudheid, griep en sinusitis omdat het ontstekingen en zwellingen vermindert. Het regelmatig gebruik van de infraroodcabine door diabetici (type2) verbetert hun algemeen welbevinden.
Zorg er daarnaast altijd voor dat je de sauna plaatst op een vlakke, stabiele ondergrond, zodat de cabine stevig overeind blijft staan. Houd daarnaast enkele centimeters ruimte over tussen de muren en de wanden van je sauna, om vochtproblemen te voorkomen. Plaats de sauna bij voorkeur in de badkamer.
Door de directe warmte is een infrarood cabine zeer geschikt bij gebruik voor mensen welke last hebben van spier- en gewrichtpijnen zoals reuma en artrose. De hoge temperatuur van de traditionele sauna zorgt ervoor dat deze beter geschikt voor het ontspannen in de sauna.
Een infrarood sauna gebruikt gemiddeld zo'n 415 kWh per jaar. Dat komt neer op zo'n €80 euro extra per jaar.
De warmte wordt opgedreven tot ongeveer 60°C, wat voor de meeste mensen draaglijk is. Zogenaamde gezondheidseffecten zijn: de bloeddruk regulariseren, de hartfunctie verbeteren, helpen bij vermageren, energie geven, de cholesterol verlagen, pijn bij artrose en reuma verzachten en de luchtwegen openen.
Een Finse sauna en een infrarood sauna kun je zowel binnen als buiten plaatsen.
Een gemiddelde thuissauna gebruikt gemiddeld 415 kWh aan energie per jaar wanneer je deze vier keer per week een uur gebruikt. Als je dit zou omrekenen naar energiekosten betaal je ongeveer €90,00 voor een sauna in huis.
Je huid krijgt een gezonde, frisse teint
Van een sessie in een infraroodcabine ga je flink zweten. Bacteriën en onzuiverheden zullen zich losmaken uit je poriën en je huid reinigen. Dat detox-effect geeft je huid een frisse teint. Bovendien stimuleren infraroodstralen de aanmaak van collageen.
Het is een soort elektromagnetische straling gelegen voorbij zichtbaar licht en de kleuren. Letterlijk betekent infra-rood, na het rode licht. Infrarood is enkel waarneembaar in de vorm van stralingswarmte.