In de wasdroger kreuken hydrofiele doeken nogal. Ophangen is een slimme optie, ze drogen snel. Veel ouders blijven lang doorgaan met het afdrogen met hydrofiele doeken. Ook voor dreumesen en peuters is afdrogen met hydrofiel fijner dan met een (dikke) badstof handdoek.
Vroeger werd er vanuit gegaan, dat het extra bacterie dodend is, dat idee is achterhaald. Wel is het zo als je de vezels glad strijkt deze iets minder goed vocht opnemen. Het is dus echt aan jou zelf of je hem wel of niet wil strijken!
Je kunt hydrofiele luiers wassen tot 60 of 90 graden. Ze zijn in no-time droog, want: ze zijn heel dun. Hangen je wasrekjes vol? Deze doeken kunnen ook in de droger.
Aden + Anais
De doeken zijn van uitstekende kwaliteit. Zo zijn ze lekker zacht en drogen ze goed en snel. En, wel zo belangrijk, dit blijven ze ook op deze manier doen na veelvuldig wassen en drogen.
Je ziet het: hydrofiele luiers zijn onmisbaar in je baby-uitzet. Maar hoeveel luiers heb je nu echt nodig? Omdat je de doeken waarschijnlijk meerdere keren per dag gebruikt, adviseren wij je om in eerste instantie 12 hydrofiele doeken te kopen. Mocht je merken dat je er meer nodig hebt, dan heb je ze zo bij gekocht.
Omdat hydrofiel zo zacht is en vocht erg goed en snel opneemt, kun je het voor de meest uiteenlopende dingen gebruiken. Afdrogen na het badje, je baby er heerlijk in wikkelen, als speelkleed of verschoonkleed, als spuugdoekje, als knuffeldoekje en washandjes om je baby mee te wassen.
Wassen met azijn en strijken!
In tegenstelling tot een handdoek is een hydrofiele doek super zacht en kun je het tere babyhuidje er fijn mee afdrogen na het badje. Doordat de doeken zo dun zijn droog je ook gemakkelijk de oortjes, vingertjes en teentjes af. Na een voeding houd je je baby rechtop tegen je schouder zodat het een boertje kan laten.
Hydrofiel melange is een katoenen stof met een goed wateropnemend vermogen. Bovendien is hydrofiel ademend en vriendelijk voor de babyhuid en daardoor ook zeer geschikt voor baby beddengoed en babydekentjes.
Hydrofieldoeken zijn multifunctioneel: je gebruikt ze onder andere als babyhanddoek, spuugdoek en zonnescherm voor de wandelwagen. Hydrofiele washandjes zijn niet per se nodig, gewone washandjes voldoen ook prima. Koop een gewone digitale thermometer.
Laken: de hydrofiele doeken kun je gebruiken als laken in de wieg, kinderwagen, ledikant of als onderlegger over het hoeslaken. Zo bescherm je je beddengoed wanneer je baby wat melk 'teruggeeft'. Handdoek: na het badje kun je een hydrofiele doek gebruiken om je baby af te drogen.
Bij gebrek aan een badcape, kun je je kindje ook in een grote hydrofiele doek van 110 x 100 cm wikkelen. De superzachte stof is beter voor het gevoelige huidje van je baby dan een gewone handdoek. Bovendien nemen hydrofieldoeken veel minder ruimte en gewicht in beslag én drogen ze snel.
In de wasdroger kreuken hydrofiele doeken nogal. Ophangen is een slimme optie, ze drogen snel. Veel ouders blijven lang doorgaan met het afdrogen met hydrofiele doeken. Ook voor dreumesen en peuters is afdrogen met hydrofiel fijner dan met een (dikke) badstof handdoek.
Stof kan krimpen, soms wel 10-15%, zeker katoenen stoffen zoals hydrofiel. Wij adviseren daarom om de stof vóór verwerking te wassen op een kort wasprogramma op 30 gr. Gebruik geen droogtrommel voor het drogen, dit veroorzaakt extra krimp..
Voor veel babykleertjes lijkt het misschien niet zo nuttig. Toch raden wij aan om de eerste weken alle babykleding te strijken, en wel zo heet mogelijk. Door de hoge temperatuur dood je een groot gedeelte van de overgebleven bacteriën.
Je hebt hydrofiele doeken in verschillende maten, waarvan de meest gebruikte zo'n 70x70 cm is en de XL-versie rond de 120x120 cm groot is.
Vijf tetradoeken of handdoeken om je baby af te drogen. Een tetradoek is iets fijner waardoor je beter alle kleine plooitjes kan afdrogen. Was deze ook even op voorhand als ze nieuw zijn. Een wolprogramma of ander kort wasprogramma is voldoende.
Mousseline is een lichte en zachte, transparante stof, geweven in effenbinding, uit licht getwist garen. Er bestaan diverse kwaliteiten, van zeer fijn tot zeer grof. De naam is afgeleid van de stad Mosoel in Irak, een oud centrum voor de textielhandel, waar Europeanen er voor het eerst mee in aanraking kwamen.
Deze tetradoeken zijn veel zachter voor de huid van jouw baby dan de stof van een normale handdoek. Met een tetradoek kan je ook gemakkelijker op de moeilijke plaatsen komen zoals tussen de kleine plooitjes en tussen de teentjes van jouw baby. Je kan ze ook gebruiken als knuffel, je leest het goed!
Welke maat hydrofiele doek in ledikant? Een hydrofiele doek in het ledikantje heeft een afmeting van 70 x 70 centimeter.
Naast het typische uiterlijk van de stof, draagt het ook nog eens ontzettend luchtig en drogen leuke zomerjurkjes en shirtjes extra snel. Wel zo handig als je een kleintje hebt wat op het strand of bij het zwembad aan het spelen is.
De flanel luiers helpen bij het afdrogen en het verzorgen van het tere babyhuidje van je kleintje. Deze doeken worden vaak gebruikt om je pasgeboren kindje mee in te wikkelen. Formaat: 70 x 60 cm.
Hydrofiele luiers zijn zowel op internet te koop, als in bekende winkels met babyspullen. Koop een groot aantal, je zult ze echt veel gebruiken. Op de uitzetlijst wordt vaak geschreven over een stuk of tien, maar geloofd ons het dubbele zul je zeker nodig hebben.
Stoffen zijn hydrofiel wanneer ze door middel van het vormen van waterstofbruggen, goed in water oplossen. Het woord hydrofiel is van het Grieks afgeleid: hydro = water en fiel = vriend. Waterstofbruggen ontstaan dus bij O-H en N-H groepen. Dit komt doordat deze twee bindingen polair zijn.