Er zijn verschillende manieren om je nacho's te bereiden. De beste? Bakken in de oven! Daarbij komt de warmte helemaal tot in de onderste laag van de schaal en blijft de basis lekker knapperig.
In plaats van er bovenop te stapelen, serveer je natte dips ernaast om te voorkomen dat de chips zompig worden . Dip de chips in salsa, guacamole of zure room en geniet ervan!
Zodra de nacho's uit de oven komen kan je direct aftoppen en serveren – zo voorkom je dat het klef wordt. Opnieuw opwarmen gaat helaas niet!
Koel, droog, donker en goed afgesloten bewaren.
Traditioneel gaat er geraspte cheddar over nacho's, maar Goudse kaas kan ook. Welke kaas je ook gebruikt, belangrijk is dat-ie goed smelt. Nacho's worden ook vaak gemaakt met een kaassaus. Maak kaassaus liefst met een belegen of oude kaas met veel smaak.
Het genie van het smelten van kaas over tortillachips kan nooit over het hoofd worden gezien. Cheddarkaas is tegenwoordig een populaire keuze, hoewel Monterey Jack en Mozzarella net zo goed werken.
Het enige wat je hoeft te doen is je oven voorverwarmen op 180 graden en de chips 10 minuten (of iets langer, dat hangt ervan af hoe 'plat' ze precies geworden zijn) te bakken. Op die manier onttrek je het vocht aan de aardappelschijfjes en worden ze weer héérlijk crispy.
De beste methode om overgebleven nachos op te warmen
Dus, je kunt het beste je oven of een airfryer gebruiken , omdat dit de hitte gelijkmatig verdeelt over de nachos, zodat ze lekker knapperig worden. Zorg ervoor dat je eerst alle koude toppings, zoals zure room, salsa en sla, die je niet wilt opwarmen, eraf schept.
Tortilla chips en nacho chips hebben daarom niet alleen een andere vorm, ze worden ook op een andere manier gemaakt. Nacho chips wordt gemaakt van genixtamaliseerd maïsmeel, en tortilla chips van gewoon maïsmeel. Door maïs te nixtamaliseren, krijgt het een sterkere maïssmaak en is het steviger.
Doe de overgebleven nachos in een luchtdichte verpakking en bewaar ze in de koelkast .
Ja je kunt de nachos met gesmolten kaas bewaren en ook de volgende dag opnieuw opwarmen.
* Laat de gekoelde toppings op kamertemperatuur komen voordat u ze op de warme chips legt. * Om te voorkomen dat de chips zompig worden, strooit u er geraspte of verkruimelde kaas overheen en bakt u ze een paar minuten in de oven . Wanneer de kaas gesmolten is, fungeert deze als buffer tussen de chips en de toppings.
Om dit te bereiken, leg je een laag chips op een bakplaat en bedek je deze met kaas en toppings. Herhaal dit totdat je alles hebt opgebruikt, zodat elke hap van begin tot eind hetzelfde is. Strooi er verse toppings overheen, zoals koriander, bosuitjes, tomaten en ingelegde jalapenos, nadat de nachos uit de oven komen .
Het kiezen van de beste kaas voor nacho's
Cheddar Cheese is een klassieke keuze voor Nachos. Het heeft een milde, pittige smaak die goed past bij de andere ingrediënten in het gerecht.
Zet ze in een oven van 300F om ze knapperig te maken, en houd ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden.Als ze helemaal warm zijn, verhoog je de temperatuur naar 350F gedurende ongeveer 5 minuten . Verwacht niet dat ze ook maar in de buurt komen van hoe lekker ze smaken als ze vers zijn gemaakt.
Nachos smaken het lekkerst als ze nog warm zijn . Hoe langer je ze laat staan, hoe vetter ze worden. Als je er nog over hebt, kun je ze het beste weggooien.
Door chips in de vriezer te leggen, blijven ze langer vers, van een paar dagen tot maanden, als u ze goed bewaart in een afgesloten, luchtdichte zak. Dus als de instructies op de zak zeggen dat u ze op een koele, droge plek moet bewaren, dan biedt uw vriezer dat allemaal!
De lucht in je zak chips is een onschadelijk gas genaamd stikstof . Stikstof helpt de kleur, smaak, geur en structurele integriteit van je eten te beschermen. Voordat je zak chips werd dichtgemaakt met chips erin, was de zak gevuld met stikstof. Stikstof is een gas dat in de lucht zit.
Door te koken op een redelijk constante en hoge olietemperatuur, rond de 350°F/[177°C], worden de plakken zo snel verhit dat de zetmeelkorrels en celwanden weinig kans hebben om vocht op te nemen voordat ze in 3-4 minuten uitgedroogd en gaar zijn. De textuur is daarom delicaat knapperig en fijnkorrelig.
Bak de nacho's in ca.15 min. in de airfryer.
De tortillachips
Welke kun je het beste kiezen? Nacho-connaisseurs zijn het unaniem eens over een nachochip met een smaakje: die kun je maar beter links laten liggen. De heftige smaak van een nachochip met een smaakje overheerst het gerecht. Kies in plaats daarvan voor naturel, zoals maistortillachips.
Verwarm het bakje ongeveer 4 minuten in de magnetron, of totdat alle kaas gesmolten is. Serveer de nacho cheese dip warm.