De beste? Bakken in de oven! Daarbij komt de warmte helemaal tot in de onderste laag van de schaal en blijft de basis lekker knapperig.
Je doet alvast de nacho's in een ovenschaal en spreid ze uit over de bodem, je strooit er wat kaas over. Het intussen gebakken gehakt of reepjes kip met zo weinig mogelijk vocht, verdeel je over het midden van de nacho's, zo blijven de meesfe nacho's knapperig. Strooi er nog wat kaas over en evtl.
Het enige wat je hoeft te doen is je oven voorverwarmen op 180 graden en de chips 10 minuten (of iets langer, dat hangt ervan af hoe 'plat' ze precies geworden zijn) te bakken. Op die manier onttrek je het vocht aan de aardappelschijfjes en worden ze weer héérlijk crispy.
* Om te voorkomen dat de chips zompig worden, strooi je er geraspte of verkruimelde kaas overheen en bak je ze een paar minuten in de oven . Wanneer de kaas gesmolten is, fungeert hij als buffer tussen de chips en de toppings. * De chips moeten gelijkmatig verwarmd worden en de kaas moet goed gesmolten zijn.
Zodra de nacho's uit de oven komen kan je direct aftoppen en serveren – zo voorkom je dat het klef wordt. Opnieuw opwarmen gaat helaas niet!
Tortilla- of nachochipwarmers zijn wat de meeste Mexicaanse restaurants gebruiken om chips te serveren die aanvoelen en smaken alsof ze versgebakken en net uit de oven komen. Een nachochipwarmer verwarmt tortillachips en houdt ze vervolgens warm.
Koel, droog, donker en goed afgesloten bewaren.
Cheddar kaas is een klassieke keuze voor nachos. Het heeft een milde, pittige smaak die goed samengaat met de andere ingrediënten in het gerecht. Cheddar kaas staat ook bekend om zijn smeltvermogen, waardoor het een populaire keuze is voor nacho kaassaus.
Begin met een basis van tortillachips, kaas, salsa, jalapeño en warme vullingen zoals vlees en groenten . Zodra de kaas gesmolten is, haal je het uit de oven, voeg je een nieuwe laag toe en herhaal je dit. Deze extra stap zorgt ervoor dat je nachos goed bedekt zijn en gelijkmatig van boven naar beneden gebakken worden.
Leg de helft van de tortillachips op de voorbereide bakplaat in een enkele laag, waarbij de chips elkaar licht overlappen. Bedek met de helft van elk vleesmengsel, maïs en zwarte bonen. Bedek met 2 kopjes kaas. Herhaal stap 3 om een tweede laag te maken met het resterende rundvlees, maïs, bonen en kaas.
Bewaar uw geopende zakken chips in de vriezer
Volgens een discussie op Men's Health blijven chips die je in de vriezer bewaart knapperig en knapperig.
De oplossing voor dit probleem is een proces dat ' modified atmosphere packaging ' wordt genoemd. Hierbij wordt de omgevingslucht in voedselverpakkingen vervangen door een mengsel dat voornamelijk stikstof bevat. Hoewel u de wetenschap erachter misschien niet kent, doet u waarschijnlijk al iets soortgelijks.
Het geheim van een knapperig korstje zit 'm in voldoende stoom, de baktijd en -temperatuur. Stoom vormt de korst in het begin van de baktijd. Daarna wordt ze extra knapperig tijdens het bakken.
Traditioneel gaat er geraspte cheddar over nacho's, maar Goudse kaas kan ook. Welke kaas je ook gebruikt, belangrijk is dat-ie goed smelt. Nacho's worden ook vaak gemaakt met een kaassaus. Maak kaassaus liefst met een belegen of oude kaas met veel smaak.
Sommige nacho-recepten vereisen dat je ze grilt, maar we raden meestal aan om ze te bakken . Het kan wat langer duren, maar de kaas smelt gelijkmatiger en de toppings worden op deze manier goed warm. Als je ervoor kiest om ze te gril, houd de nachos dan goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius . Vet een ovenschaal van 23x23 cm licht in.
Ja je kunt de nachos met gesmolten kaas bewaren en ook de volgende dag opnieuw opwarmen.
Schep de nacho's op een bord en schep een eetlepel guacamole en de zure room (of crème fraîche) op de nacho's.
Nachos zijn een Mexicaans gerecht dat bestaat uit tortillachips, meestal bedekt met gesmolten kaas en vaak ook met andere toppings zoals jalapeño pepers, bonen, gehakt, tomaten, ui, guacamole en zure room. Het gerecht wordt vaak geserveerd als snack of als voorgerecht in restaurants, maar kan ook thuis worden bereid.
Als jullie deze lifehack die ik heb bedacht nog niet kennen, neem dan deze kom. Nou ja, een kom als deze, elke kom die op het oog past, vul hem met een beetje water.En doe dan je kaassaus erin . Dan zal het niet aanbranden, nergens aan blijven plakken en het blijft warm.
Vergeet het kopen van de beste kwaliteit, duurste scherpe cheddar die je kunt vinden. " Die zijn vaak extra kruimelig, wat niet goed is voor nachos ," zegt Perry. Kies een combinatie van kazen voor zowel smaak als smeltbaarheid.
Het minst goed smelten schapenkazen, zoals manchego, feta en halloumi: die bevatten veel eiwitten en gaan eerder 'zweten' in plaats van smelten. Zachte kazen op basis van koemelk zijn romiger en dus uitstekend geschikt om te smelten.
Sommige mensen stressen over overgebleven nachos omdat ze niet weten hoe ze ze moeten bewaren, maar maak je geen zorgen meer! Doe de overgebleven nachos gewoon in een luchtdichte container en bewaar ze in de koelkast .
De beste methode om overgebleven nachos op te warmen
Dus, je kunt het beste je oven of een airfryer gebruiken, omdat dit de hitte gelijkmatig verdeelt over de nachos, zodat ze lekker knapperig worden . Zorg ervoor dat je eerst alle koude toppings, zoals zure room, salsa en sla, die je niet wilt opwarmen, eraf schept.
Tortilla chips en nacho chips hebben daarom niet alleen een andere vorm, ze worden ook op een andere manier gemaakt. Nacho chips wordt gemaakt van genixtamaliseerd maïsmeel, en tortilla chips van gewoon maïsmeel. Door maïs te nixtamaliseren, krijgt het een sterkere maïssmaak en is het steviger.