Vervoer producten in speciale thermoboxen die geschikt zijn voor bezorging. Deze zorgen ervoor dat de temperatuur van de producten niet te snel daalt en voorkomen dat ze slap worden. Maak je bezorggebied niet te groot, zodat de snacks binnen 20 minuten afgeleverd kunnen worden.
Zorg voor een warmhoud-bezorgrugtas, -tas en een thermobox met een drager om stevig op de fiets, brommer of in de auto te bevestigen. In de thermobox zit een verwarmingselement waardoor in jouw tas het eten warm blijft tijdens het transport. Er zijn ook warmhoudplaten waarop je de box kan plaatsen.
Indien mogelijk, moeten ze het eten verdelen over meerdere zakken, zodat gerechten niet worden verpest door overtollig vocht. Warmtepacks kunnen bovenop warme gerechten worden geplaatst, en ijspacks kunnen onder koude gerechten worden geplaatst , om de temperatuur binnen een ideaal bereik te houden.
Een voedselwarmhouder is een absolute uitkomst voor het gemakkelijk en bovenal warm vervoeren van uw maaltijd of maaltijden. Naast dat u uw warme maaltijden kunt vervoeren, is een voedselwarmhouder ook geschikt voor het lang koud houden van koude etenswaren, handig als u bijvoorbeeld een dagje gaat fietsen.
Serviesverwarmers. Serviesverwarmers zijn speciale apparaten die worden gebruikt om servies zoals borden, kommen en schalen warm te houden. Ze zijn vooral handig in restaurants of horecagelegenheden waar warme gerechten direct geserveerd moeten worden op warme borden om de temperatuur van het eten te behouden.
Bewaar warm eten in ovenvaste bakschalen totdat andere maaltijden klaar zijn . Laat het deksel erop om de warmte binnen te houden en het eten warm te houden. Als u de ruimte hebt, zet u de schalen in de oven of warmhoudlade op een zeer lage temperatuur. Plaats items op voorverwarmde bakplaten.
Nog even over dat afdekken: bacteriën gaan goed op lucht en warmte. Belangrijk om je verse maaltijd dus goed af te dekken en in de koelkast te bewaren, het liefst binnen twee uur na bereiding. Je eten blijft dan nog één tot twee dagen goed.
Een thermobox is een speciaal ontworpen container die wordt gebruikt om voedsel te bewaren en te transporteren. Ze zijn meestal gemaakt van stevig materiaal zoals polypropyleen, polyethyleen of polystyreen. Het materiaal is bestand tegen temperatuurveranderingen en heeft een goede isolatiewaarde.
Belangrijk als je een gerecht opwarmt in de oven: met aluminiumfolie over het gerecht, voorkom je dat je eten uitdroogt. Ook een deksel of omgekeerd bord op een ovenschaal of vuurvaste pan voorkomt dit. Zet de oven op de juiste temperatuur en tijd. Een goede richtlijn is 10-15 minuten op 180 graden.
Eten warm houden is heel eenvoudig, maar het is ook heel belangrijk! Eten warm houden doe je door middel van warmhoudbakken en warmhoudplaten. Dit zijn apparaten waar je het eten in stopt na het bakken of koken. Deze platen, bakken en/of schalen zijn tegenwoordig een apparaat die je gewoon op tafel kan neerzetten.
Voordat u uw warme eten inpakt, verwarmt u uw koelbox of thermische tas door er een paar minuten een kruik of verwarmde rijstzak in te leggen . Als u met de auto reist, overweeg dan om de kofferbak of laadruimte te isoleren waar u uw eten bewaart. U kunt hiervoor schuimplaten of dekens gebruiken.
In een geïsoleerde tas
Dit is eigenlijk hoe de meeste pizzabezorgers hun pizza's warm houden tijdens de rit naar uw huis of bedrijf. U kunt pizza-specifieke geïsoleerde tassen online vinden.
Houd warm afhaaleten — zoals gebarbecued vlees of Chinees eten — warm door het over te brengen naar een ovenvaste ovenschaal terwijl u een ander gerecht klaarmaakt om erbij te serveren . Als u aardappelen in een ovenvaste pan pureert, zet ze dan in de oven om ze warm te houden terwijl u de andere gerechten afmaakt.
Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten. Wil je het gerecht langer dan 25 minuten warm houden in de oven? Dan kun je het gerecht het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
1) Giet kokend water in de pan en laat 3-5 minuten voorverwarmen . 2) Warm het eten op (hoe warmer het eten, hoe langer het warm blijft in de pan). 3) Giet het hete water eruit, vul de pan met het warme eten en draai het deksel erop.
Hoe lang houdt de thermobox voedsel warm? Het sterk geïsoleerde geëxpandeerde polypropyleenschuim houdt de temperatuur van het voedsel langer dan 4 uur op peil: Koud blijft koud en warm blijft warm.
Thermoboxen (86)
Thermoboxen zorgen ervoor dat u warme gerechten kunt vervoeren zonder dat ze afkoelen. Ook zorgt de thermobox ervoor dat de smaak en versheid van de producten niet verloren gaat. Ideaal dus voor de praktische werkzaamheden van cateringbedrijven of bezorging van maaltijden aan huis.
Beste thermoskan 1,5 liter: Tefal Soft Grip. Beste thermosfles voor baby: Wenburg Wolton. Beste milieuvriendelijke thermosfles: Klean Kanteen RVS Classic. Beste rvs thermosfles: Thermos Everyday.
Vleessnacks kan je in een gamel/warmhoudcontainers warm houden. Friet wordt gauw slap door de condensvorming, deze dien je apart te verpakken ( geperforeerde papieren zak ).
De temperatuur die aanbevolen wordt om eten warm te houden is 60 graden. Als het eten langer dan 20-30 minuten warm gehouden moet worden dan kun je het eten het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het teveel uitdroogt.
Gebruik een warmhoudbak of -apparaat: Een warmhoudbak of -apparaat helpt om de friet op de juiste temperatuur te houden, waardoor de knapperigheid behouden blijft. Goed drogen na het bakken: Zorg ervoor dat de friet goed wordt gedroogd na het bakken.
Als u eten voor een korte periode warm moet houden, is het inpakken of afdekken met aluminiumfolie voldoende. Houd er wel rekening mee dat de folie de warmte slechts ongeveer 30 minuten vasthoudt.
Als je voedsel warm wil houden, is het een goed idee om het in te pakken met de reflecterende en dus glanzende kant van de aluminiumfolie aan de binnenkant. Wil je voedsel koud houden, dan is het beter dat de matte kant aan de binnenkant zit.