Hoewel brood het best niet in de koelkast bewaard kan worden, kun je belegde broodjes beter wel koel bewaren. Zeker als je het belegd hebt met kip of vleeswaren. Dit in verband met kans op bederf van het beleg bij te hoge temperaturen.
Belegde broodjes vers en fris houden
Gesneden en belegd brood, zoals sandwiches, kun je vers en fris houden door wat blaadjes sla tussen het beleg en het brood te leggen. Dat kan een blaadje kropsla zijn of wat fijngesneden reepjes ijsbergsla.
Zachte broodjes kunnen bewaard worden op kamertemperatuur in een afgesloten plastic broodzak. Hierin blijven ze minimaal 3 a 4 dagen mals en vers.
Stokbrood of harde broodjes verliezen snel hun lekkere krokantheid. Een tip is om ze opnieuw op te warmen in de oven! Maak het brood een beetje nat, schuif het 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en het brood heeft weer een lekkere krokante korst.
Stop het in een plastic zak of in een luchtdichte brooddoos, dan blijft het langer mals. Of verkies je een krokante korst? Dan bewaar je je brood best in een papieren zak.
Hoewel brood het best niet in de koelkast bewaard kan worden, kun je belegde broodjes beter wel koel bewaren. Zeker als je het belegd hebt met kip of vleeswaren. Dit in verband met kans op bederf van het beleg bij te hoge temperaturen.
Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius en stop je pistolets voor maximaal vier minuten weer in de oven. Dan zijn ze normaal weer krokant. Let wel, zulke pistolets zullen uiteraard nooit hetzelfde smaken als van bij de bakker.
Perkamentpapier voldoet aan alle eisen: het is licht poreus en absorbeert vocht dat andere materialen niet absorberen. Zorg ervoor dat u de dubbele wikkeltechniek toepast: wikkel uw sandwich in één laag, snijd de sandwich doormidden door het perkamentpapier en wikkel hem dan nog een keer in voor extra veiligheid .
Heeft u afbakbroodjes gekocht? U kunt ze 2 – 3 dagen bewaren, mits goed afgesloten en op een droge en donkere plek. In de zomer adviseren wij om de broodjes in de koeling te bewaren.
Broodroosters . Broodroosters hebben een dubbele functie, ze bieden een optie met lage warmte om eten warm te houden zonder het uit te drogen. Compact en handig, ze zijn perfect voor kleine bijeenkomsten. Het beste voor: Kleine porties, sandwiches, geroosterde groenten en het opwarmen van pizza of ovenschotels.
Als u een groot evenement organiseert, zijn sandwiches geweldig omdat ze de dag ervoor kunnen worden gemaakt . Ze zijn een publiekslieveling, veelzijdig en kosteneffectief (afhankelijk van uw vullingen). Als u een groot feest hebt, kan het gemakkelijker zijn om een of twee soorten sandwiches te maken.
Je kunt je brood ook gewoon in een papieren zak bewaren. Zulke zakken zorgen voor goede luchtcirculatie, waardoor je korst krokant blijft. Is je brood al aangesneden? Leg het dan met de snijkant naar beneden en zet je zak zo in de kast.
Voel je vrij om je zelfgemaakte brood, snelbrood of broodjes weken of maanden van tevoren te maken en te bakken. Vries ze gewoon in om ze vers te houden totdat je ze wilt serveren (dit werkt geweldig voor de feestdagen). Wikkel broodjes of afgekoeld brood (gesneden of heel) in folie; doe ze in hersluitbare plastic diepvrieszakken of diepvriescontainers.
Laat belegde broodjes die u van thuis meebrengt of die geleverd worden niet zomaar liggen aan de receptie of op uw bureau, maar plaats ze onmiddellijk in een koelkast. Bewaar ze: op maximum 4 °C voor alle beleg op basis van rauw vlees en kip, rauwe en gerookte vis (preparé, carpaccio...) of rauwe eieren (mayonaise!);
Papieren broodzakken zijn ideaal voor het bewaren van brood, omdat ze het vocht absorberen en het brood langer vers houden. Daarnaast zijn ze ook handig voor het presenteren van het brood aan de klanten, omdat ze een natuurlijke uitstraling hebben die past bij de ambachtelijke sfeer van een bakkerij.
Bewaar je brood daarom altijd op kamertemperatuur. Zo blijft het 2 tot 4 dagen goed. Vermijd plastic zakjes en kies in plaats daarvan voor speciale broodzakken of gebruik een brood bewaardoos van LocknLock. Dankzij de 100% lucht- en waterdicht afsluiting blijft je brood langer vers, zelfs na het openen!
Om de broodjes knapperig te houden, bewaart u ze onbedekt op kamertemperatuur . Als u ze langer wilt bewaren, verwarmt u ze kort in de oven om de korst weer knapperig te maken voordat u ze serveert.
Gesneden en belegd brood, zoals sandwiches, kun je vers en fris houden door wat blaadjes sla tussen het beleg en het brood te leggen. Dat kan een blaadje kropsla zijn of wat fijngesneden reepjes ijsbergsla. Ook zeer dun gesneden schijfjes tomaat, komkommer of appel houden het brood mals en fris.
Als je ze over een paar dagen gaat eten, zou ik ze in een afgesloten zak op het aanrecht of in een broodtrommel bewaren. Als je ze over een paar weken wilt eten, vries ze dan in.
Ja, je kunt meestal een dag oude sandwich eten als deze goed in de koelkast is bewaard . Om de veiligheid en kwaliteit te garanderen, moeten sandwiches binnen de volgende tijdsbestekken worden geconsumeerd: Vlees, gevogelte of vis: tot 3 dagen voor sandwiches met deze ingrediënten.
Ik verpak de sandwich in plastic bakjes en doe er aparte zakjes met verse toppings, sla, tomaat en augurken bij, zodat ik die kan toevoegen voordat de sandwich wordt gegeten. Ik bereid sandwiches al 5 jaar op deze manier en het werkt goed voor mij. Laat het me weten als je vragen hebt!
Stokbrood of harde broodjes verliezen snel hun lekkere krokantheid. Een tip is om ze opnieuw op te warmen in de oven! Maak het brood een beetje nat, schuif het 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en het brood heeft weer een lekkere krokante korst.
Het geheim van een knapperig korstje zit 'm in voldoende stoom, de baktijd en -temperatuur. Stoom vormt de korst in het begin van de baktijd. Daarna wordt ze extra knapperig tijdens het bakken.