In 1966 verhuisde de Nutsfabriek naar Elst (Gelderland). In deze fabriek werd toen ook een nieuwe reep, genaamd Caddy, geproduceerd, die met een iets andere vorm en de naam Lion nog verkrijgbaar is. Het bedrijf is in 1979 overgenomen door het Engelse Rowntree Mackintosh, en in 1988 door het Zwitserse Nestlé.
In sommige gebieden was de snoepreep voorheen bekend als Big Cat.
Nuts is zelden nog te verkrijgen in de supermarkten helaas.
NUTS is een stevige candybar met een rijke combinatie van zachte nougat, een laagje karamel en knapperige hazelnoten omhuld in melkchocolade. Nuts is Rainforest Alliance gecertificeerd cacao, ingekocht via het Nestlé Cocoa Plan. NO NUTS NO GLORY!
De NUTS repen werden jarenlang in Nederland geproduceerd in een inmiddels gesloten fabriek in Elst. Sinds 1988 is het merk NUTS in handen van Nestlé. Sinds 2007 worden deze heerlijke candybars voor de Europese markt in een Nestlé fabriek in Tsjechië geproduceerd.
Als een reviewer door een andere partij is vergoed, staat dit in de review zelf. Vroeger heette dit snoepje, in België , Drie Musketiers. Waarschijnlijk vanwege de drie strengen die in elkaar zijn geweven. Nu heet het Curly Wurly, maar de smaak is nog dezelfde dan ik mij herinner uit mijn jeugdjaren.
Toevallig heb ik net gehoord dat Kilt tegenwoordig Cote d'Or Zero heet. Je kan het kopen bij www.dutchexpatshop.com. Maar je kan het ook in België in winkels kopen.
Ingrediënten: suiker, glucosestroop, PINDA'S, magere MELKPOEDER, cacaoboter, cacaomassa, zonnebloemolie, botervet (van MELK), LACTOSE, weipermeaat (van MELK), palmvet, zout, emulgator (SOJALECITHINE), KIPPENEI-EIWITPOEDER. (Kan bevatten: HAZELNOOT).
Nomenclatuur van territoriale eenheden voor de statistiek (NUTS), een standaardisatie van statistieken over het grondgebied van de Europese Unie.
Het bedrijf is in 1979 overgenomen door het Engelse Rowntree Mackintosh, en in 1988 door het Zwitserse Nestlé. Tegenwoordig komen de Nutsrepen uit Tsjechië. De fabriek in Elst werd in 2007 door Nestlé gesloten.
SPAR | Nuts Reep - je vindt het bij SPAR.
in het kader van een wereldwijde marketingstrategie de naam om te dopen tot Twix. De dubbele reepjes van biscuit, karamel en chocolade hebben sinds 1968 de Europese markt als “Raider” veroverd en werd sinds 1979 als “Twix” (een samenvoeging van “Twins” en “Biscuits”) in Amerika ingevoerd.
6. Marathon werd Snickers. Net zoals Twix had ook Snickers vroeger een andere naam: Marathon. Deze chocoladereep veranderde begin jaren '90 van naam.
Treets. Tegenwoordig kennen we ze als M&M's (in de afkorting herkennen we de namen van de uitvinders, Mars & Murrie's), maar in de jaren zestig kwamen ze hier op de markt onder de merknamen Treets (met pinda's) en Bonitos (zonder pinda's).
Een nutsvoorziening is een algemene voorziening, zoals: elektriciteit, telecommunicatie, water, gas, riolering, ventilatie en airconditioning.
De twee grootste uitdagers van de Nederlandse energiemarkt gaan verder onder één dak: Nuts Groep - al eigenaar van Budget Energie - verwerft alle aandelen van de Nederlandse Energie Maatschappij (“NLE”). Daarmee wordt Nuts Groep de nummer vier energieleverancier, na de traditionele bedrijven Nuon, Essent en Eneco.
Bronnen. Het woord is vanaf 1928 in gebruik in het Algemeen Handelsblad en De Tijd, en in mindere mate in andere kranten. Het lijkt daar gekomen te zijn, nadat het Algemeen Handelsblad om een vertaling van het Engelse public utilities vroeg.
De comeback van Raider
Twix, de welbekende chocoladereep van Mars Incorporated, had oorspronkelijk de naam Raider. Voor velen een merknaam die gepaard gaat met een stukje nostalgie. Afgelopen maand werd Twix in Nederland opeens weer onder de naam Raider uitgebracht.
Een Mars is een van oorsprong Britse chocoladereep die door het Amerikaanse bedrijf Mars Inc. wordt geproduceerd. Het bedrijf produceert ook andere repen, zoals Milky Way en de Snickers.
Ingrediënten: suiker, glucosestroop, volle MELKPOEDER, cacaoboter, cacaomassa, zonnebloemolie, magere MELKPOEDER, LACTOSE, weipermeaat (van MELK), magere cacao, GERSTEMOUTEXTRACT, botervet (van MELK), emulgator (SOJALECITHINE), zout, KIPPENEI-EIWITPOEDER, palmvet, zetmeel. (Kan bevatten: HAZELNOTEN, PINDA'S).
Een heerlijk stuk glutenvrije chocolade kan altijd. Mijn favoriet is die van Côte D'or, maar hieronder geef ik je nog meer tips! Vooral de l'original melk vind ik zoooo lekker! De chocolade van Ravelli is glutenvrij, heerlijk zien al die varianten eruit!
Kleiner snoepen? De Chokotoffs zijn los verpakt en makkelijk mee te nemen of uit te delen. Verras iemand met een Côte d'Or adventskalender voor de decembermaand of feliciteer iemand met een reusachtige kiloreep Côte d'Or! Of ga voor Kilt chocolade.
Hiervan hebben bepaalde lekkernijen een andere naam gekregen. Denk maar eens aan een Twix, die heette eerst Raider. Of M&M's, die heetten tot 1983 Treets. Bepaald snoepgoed uit oude tijden is nu zelfs niet eens meer te koop.
Eerste echte snoep
Dit snoep was vooral voor de rijken en heette 'suikerwerk'. Later werd er suiker uit bieten gehaald, maar dit was vrij duur. Suiker werd goedkoper toen de speciale suikerbiet ontstond.