Het hondje Laika, het eerste levende wezen dat in 1957 de ruimte in ging, is al enkele uren na de lancering om het leven gekomen, door oververhitting en stress.... In de geschiedenisboeken staat, op basis van Russische informatie, dat het hondje pas na vier à vijf dagen is omgekomen in zijn ruimtecapsule, de Sputnik 2.
Het Russische straathondje Laika werd op 3 november 1957 de ruimte ingeschoten. Laika was het eerste wezen dat rond de aarde cirkelde. Helaas eindigde het tragisch voor het dier.
Op 3 november 1957 lanceerden de Russen de kunstmaan Spoetnik II. Aan boord bevond zich een hondje genaamd Laika. De viervoeter werd het eerste dier dat levend rond de aarde zou cirkelen.
60 jaar geleden: hondje Laika de ruimte in - RTL NIEUWS - YouTube.
Laika is een Oost-Europese naam die voornamelijk voor honden wordt gebruikt, maar af en toe ook als meisjesnaam voorkomt. Het betekent “blaffer”. De Russische hond Laika speelde een grote rol in de ruimtevaart. Zij was het eerst wezen dat levend een omloop om de aarde volbracht.
Het plan was geweest haar voor die tijd door een vergif in het voedsel te laten sterven maar in oktober 2002 werd bekend dat Laika al na een paar uur in de ruimte was overleden aan oververhitting en stress, voordat de vierde omloop ten einde was.
Laika, een straathond uit Moskou, werd in november 1957 gelanceerd in een flink koekblik van 113 kilo. In die Sputnik 2 kreeg het hondje zuurstof en vloeibaar voedsel, en werd uitgeademd kooldioxidegas weggevangen. Direct na de lancering maakten de Russen bekend dat het dier niet zou terugkeren naar aarde.
Ongeveer 600 miljoen jaar geleden gingen sommige eencelligen nauw samenwerken en vormden samen een meercellig organisme: het eerste dier. Onderzoekers denken dat het een soort spons was.
' Voordat de eerste mens een ruimtevlucht maakte, gebruikten landen onder meer chimpansees, honden en konijnen als proefdieren. Wetenschappers waren er destijds van overtuigd dat als de dieren konden overleven in de gewichtsloosheid, de extreme snelheden en de flitsende acceleraties, het mensen wellicht ook zou lukken.
Op 3 november 1957 lanceerde de Sovjet-Unie de Spoetnik-2 met aan boord het hondje Laika. Laika ('blaffer' in het Russisch) draaide als eerste levende wezen rond de aarde en was al die tijd gewichtloos.
Pas in 2002 werd bekend dat Laika na ongeveer zeven uur in de ruimte te zijn geweest, overleed aan de gevolgen van stress en oververhitting.
Honden stammen af van de wolf. Wolven zijn zeer intelligente roofdieren die jagen in georganiseerde roedels. Ze hebben grote hersenen, een grote schedel en lange, krachtige kaken. De kaken bestaan uit grote tanden en kiezen waarmee ze door botten en vlees kunnen snijden.
trouw, vriendschap, hulp, waakzaamheid. Vriend en steun voor de mens. Of: slaafsheid, onderdanigheid.
En de maan heeft geen atmosfeer, die de lucht vasthoudt die mensen nodig hebben om te kunnen ademen.
De Koude Oorlog, politieke wil, inventiviteit, doorzettingsvermogen en de nodige risico's zorgen ervoor dat de mens in juli 1969 voet op de maan zet. Dat we sinds 1972 niet meer op de maan zijn geweest, komt vooral door een gebrek aan politieke wil. De techniek is sinds 1969 enorm vooruitgegaan.
De schildpad. Het is al bekend dat schildpadden veel langer kunnen leven dan mensen. Zij kunnen honderden jaren leven, zonder dat hun organen verslechteren. Sommige mensen beweren zelfs dat als zij niet ziek zouden worden of opgegeten, dat ze onsterfelijk zouden zijn.
1. Paradijsvogel. De paradijsvogel is de mooiste vogel ter wereld en tegelijk het mooiste dier. Er bestaan ruim 70 soorten van.
Het langstlevende dier op aarde is nog altijd de Noordkromp, een weekdier dat meer dan 500 jaar oud kan worden. Het langstlevende gewervelde landdier is de Galapagos reuzenschildpad (één van deze schildpadden wist een leeftijd van 177 jaar te bereiken).
Yuri Gagarin was de eerste mens in de ruimte! Elk jaar op 12 april wordt wereldwijd door spaceorganisaties 'Yuri Night' gevierd. Als Russisch kosmonaut verliet hij op 12 april 1961 als allereerste mens de dampkring in ruimteschip Vostok 1.
Tibetaanse Mastiff €7.000 tot meer dan een miljoen euro!
Daarnaast kan je ook je status en rijkdom tonen als je een Tibetaanse mastiff hebt. Geen wonder dat de duurste hond ter wereld dus een Tibetaanse mastiff was die werd verkocht voor een duizelingwekkende 1,5 miljoen euro.
Omdat voor honden de taal van hun lijf heel belangrijk is, kijkt een hond ook veel naar wat mensen met hun lijf zeggen. Dat is voor de hond duidelijker dan wat wij met woorden zeggen. Want woorden, dat is mensentaal. Een hond kan wel een paar woorden leren.
Honden kunnen alleen geel en blauw tot ultraviolet licht oppikken. Hierdoor kunnen ze geen onderscheid maken tussen de meeste kleuren. Dankzij de ogen aan de zijkant van hun kop, hebben honden een gezichtsveld van 240 graden vergeleken met het menselijke veld van 200 graden. Ook kunnen honden 's nachts heel goed zien.
Wolven paren verrassend vaak met honden, zo blijkt uit een nieuw wetenschappelijk onderzoek in de Kaukasus. Naar schatting één op de tien wolven en één op de tien honden in de Kaukasus heeft een voorouder die werd verwerkt door een kruising tussen de twee soorten.