De dubbele reepjes van biscuit, karamel en chocolade hebben sinds 1968 de Europese markt als “Raider” veroverd en werd sinds 1979 als “Twix” (een samenvoeging van “Twins” en “Biscuits”) in Amerika ingevoerd. Door globalisering was het voor de hand liggend om voor één merk te gaan en dat werd Twix.
De reep werd in 1929 ontwikkeld door Frank Mars en zijn echtgenote Ethel Mars, en werd in sommige landen tot 1990 verkocht onder de naam Marathon.
Twix is een chocoladekoek, geproduceerd door Mars Incorporated. De naam van het snoepgoed was oorspronkelijk 'Raider'. In 1991 werd in het kader van de wereldwijde marktstrategie van de onderneming de naam Raider gewijzigd in Twix.
Voor de nostalgici onder u. De krokante chocoladerepen Twix die we tegenwoordig veelvuldig tegenkomen in reclames, had vroeger een hele andere naam: Raider. Deze naam verdween in 1991 wereldwijd en werd vervangen door de naam Twix, een samentrekking van de Engelse woorden “twin” en “biscuits”.
Treets. Tegenwoordig kennen we ze als M&M's (in de afkorting herkennen we de namen van de uitvinders, Mars & Murrie's), maar in de jaren zestig kwamen ze hier op de markt onder de merknamen Treets (met pinda's) en Bonitos (zonder pinda's).
Hiervan hebben bepaalde lekkernijen een andere naam gekregen. Denk maar eens aan een Twix, die heette eerst Raider. Of M&M's, die heetten tot 1983 Treets. Bepaald snoepgoed uit oude tijden is nu zelfs niet eens meer te koop.
Lotus heet vanaf nu Nalys, en Moltonel wordt tot Cosynel herdoopt. Bij Nalys draait alles rond 'schoonheid van de natuur'', terwijl de beeldvorming rond Cosynel eerder zal draaien rond bescherming, veiligheid en comfort.
De Raider werd voor het eerst in 1968 in Groot-Brittannië ingevoerd en oorspronkelijk in Nederland geproduceerd. In 1979 werden de twee repen in de bekende gouden wikkel onder de naam Twix gelanceerd in de Verenigde Staten. De naam Twix kwam voort uit een samenstelling van de woorden twin en biscuits.
Ingrediënten. Ingrediënten: suiker, glucosestroop, TARWEMEEL (17%), palmvet, magere MELKPOEDER, cacaoboter, cacaomassa, botervet (van MELK), LACTOSE, weipermeaat (van MELK), magere cacao, zout, emulgator (SOJALECITHINE), rijsmiddel (E500), vanille-extract. (Kan bevatten: AMANDELEN, GERST, HAZELNOTEN, HAVER).
In sommige gebieden was de snoepreep voorheen bekend als Big Cat.
Koetjesrepen, Raak, Matel, Kwatta, Royco, Benbits, Fido Dido, Talpa, BASF, Tjolk, 49R Jeans, Simca, Smarties, Cavello, Oxbow, Kappa, Hoppa, Rang, Popla, Daewoo, Zundapp, Jif, Domo vla, Treets, Skoll, Snor, Pastachoco, La Gear, Australian, Raider, Bonitos, Shandy, Exota, Diadora, Huba-Buba, Popfoto, Mon Chi Chi aapjes, ...
1940-1949. Forrest E. Mars Senior keert terug naar de Verenigde Staten en richt M&M'S Limited op in Newark, New Jersey. M&M'S Choco worden geïntroduceerd in 1941.
Dagelijks wordt er in onze fabriek in Veghel hard gewerkt, om iedereen te voorzien van lekkere TWIX® repen.
Naast chocolade, suiker en de eventuele pinda bevatten M&M's cacaomassa, botervet, lactose, zetmeel, glucosesiroop, Arabische gom en diverse kleur- en smaakstoffen.
SPAR | Nuts Reep - je vindt het bij SPAR.
In januari 2001 wijzigde de Smiths Food Group de merknaam Smiths voor chips in Nederland en België in Lay's omdat deze naam in de rest van continentaal Europa al gebruikt werd. De naam Smiths bleef echter gebruikt worden voor zoutjes zoals Hamka's, Wokkels en Nibb-it.
In een Amerikaanse stad, Nashville, begint Herman Lay zijn eigen bedrijfje dat chips distribueert in de regio. Vijf jaar later heeft hij al 25 medewerkers in dienst. Niet lang daarna besluit hij zelf chips te gaan produceren, dit is het begin van H.W. Lay & Company, nu beter bekend als Lay's.
Oorspronkelijk hadden Mentos een dropsmaak, deze wordt nog steeds in Nederland (en Frankrijk onder de naam Reglisse) verkocht. Andere smaken zijn groene appel, kaneel, aardbei, tropisch fruit, druif, grapefruit, perzik en cola. In Nederland wordt ook een andere versie van de muntsmaak verkocht: Strong Mentos.
Alles over snoep. De eerste echte snoepjes ontstonden in het jaar 1510, dat was in het Graafschap Vlaanderen. Vroeger werd snoep suikerwerk genoemd, ze smolten rietsuiker en voegde er bepaalde smaken aan toe. In het begin was het snoep vooral bekend bij de rijke mensen.
Vanaf de 16e eeuw kwam in Nederland de eerste snoepproductie op gang. Destijds stonden de versnaperingen nog bekend als suikerwerk en was het eigenlijk alleen weg gelegd voor elites. Met gesmolten rietsuiker werd het suikerwerk gemaakt, waarna er een smaakje aan toe werd gevoegd.
Mars gebruikt in haar reclames voor haar snoep de hoofdletter M (M&M's), maar op de chocolaatjes en de verpakking wordt een kleine letter gebruikt. Deze kleine letter 'm' maakt volgens de rechter inbreuk op de rechten van Kraft Foods op de letter m.
Overigens zijn moslims verdeeld over de vraag of de diersoort is toegestaan. Sommige zakken M&M's op de Nederlandse markt zijn al koosjer en halal. Europa telt twee fabrieken, in Polen en in Frankrijk. De Poolse fabriek maakt de M&M's reeds met bietenrood.
Doe de M&M's 30 seconden in de magnetron. Niet langer, want anders smelten ze. Dat is alles. Als het goed is behouden ze dan namelijk hun krokante buitenkant én wordt de binnenkant heerlijk smeuïg.
Smarties zijn een soort chocoladepastilles van Nestlé. Ze kwamen in 1937 voor het eerst op de markt. In de jaren zeventig kregen de Smarties concurrentie van Bonitos, een soortgelijk snoepje. Bonitos werd later, samen met de pindavariant Treets, omgedoopt tot M&M's.