Click to rate this post! Samsung Wallet is een handige mobiele app waar gebruikers op een plek tickets voor evenementen, vliegtuigtickets, klantenkaarten en kortingsbonnen kunnen opslaan.
Wie in de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland, Italië of Spanje woont en een Galaxy-telefoon met Android 9 of nieuwer heeft, krijgt nu toegang tot Samsung Wallet. Gebruikers in deze landen kunnen Samsung Pay of Samsung Pass openen om een prompt te krijgen en de data naar de nieuwe dienst over te hevelen.
Google Wallet is een beveiligde en persoonlijke digitale portemonnee waarmee u snel toegang heeft tot betaalkaarten, passen, tickets, sleutels of ID's die u wilt bewaren. Met Google Pay betaalt u uw aankopen eenvoudig online, in apps en met tikken om te betalen op plekken waar Google Pay wordt geaccepteerd.
Met Google Wallet kunnen Android-gebruikers hun creditcards aansluiten en in winkels gewoon op hun toestel tikken om voor producten te betalen.
Als u een Android-telefoon heeft, staat de Google Wallet-app mogelijk in de lijst met apps op uw apparaat. Google Wallet is al geïnstalleerd op bepaalde Android-telefoons in landen en regio's waar de app beschikbaar is.
Open de app, e-mail, melding of andere communicatie die uw instapkaart, ticket of andere kaart bevat. Tik op 'Zet in Apple Wallet'. Volg de instructies op het scherm. Tik zo nodig op 'Voeg toe' in de rechterbovenhoek.
Deze tool voor het uitvoeren van betalingen lijkt de tegenhanger van Apples Passbook en kan de gebruiker realtime wijzen op locaties of winkels waar een Walletcard kan gebruiken. Met de Wallet-applicatie kunnen bijvoorbeeld instapkaarten, tickets, cadeaubonnen en klantenkaarten worden opgeslagen.
Dit werkt als volgt: open de mobiel betalen app/wallet op uw telefoon. toets uw mPIN in op uw mobiele telefoon (na het intoetsen van de mPIN heeft u 30 seconden de tijd om te betalen) controleer het bedrag en houd uw mobiele telefoon kort tegen het scherm of de zijkant van de betaalautomaat.
Om Samsung Pay te gebruiken, moet u de Samsung Pay-app downloaden en installeren op uw compatibele telefoon, compatibele kaarten en accounts registreren en het platform zal bij het uitvoeren van een betaling rechtstreeks gebruikmaken van deze gekozen bronnen.
Google Wallet werkt mogelijk niet in winkels op: telefoons met ontwikkelaarsversies van Android, telefoons die roottoegang hebben, een aangepaste ROM gebruiken of waarop de fabriekssoftware is gewijzigd. Vanwege beveiligingsrisico's werkt Google Wallet niet op deze telefoons.
Betalen met je Android-telefoon
Je moet wel een geschikte telefoon hebben, met een NFC-chip. Het werkt voor een groot deel hetzelfde als contactloos betalen met je betaalpas. Boven de €25 of €50 moet je ook je pincode invoeren. Bij de meeste banken kun je instellen dat er altijd om een pincode wordt gevraagd.
Dit komt omdat de meeste Nederlandse banken hun eigen contactloze betalingsapps aanbieden en om deze reden niet samen werken met Samsung Pay. Als de bank geen partner is van Samsung Pay, kun je je betaalpas niet koppelen.
Samsung Pay en mobiel betalen:
Samsung Pay werkt op alle terminals (niet alleen NFC) en geeft daarmee het grootste bereik om te betalen. Om te betalen maak je op je telefoon een simpele veegbeweging naar boven en je betaalkaarten komen te voorschijn.
NFC is de afkorting van 'Near Field Communication'. Dit wil zeggen dat NFC een contactloze manier voor het uit wisselen van informatie (field communication) is tussen twee apparaten. En dat binnen een hele korte afstand (near), van maximaal 10 centimeter. Steeds meer apparaten hebben een NFC-tag.
In de app Wallet kan je digitale toegangskaartjes, tickets, bonnen en pasjes opslaan. Dit doe je door de code die erop staat te scannen vanuit de Wallet-app, of door het kaartje, ticket, bon of pasje toe te voegen aan Wallet vanuit een andere ondersteunende app.
Contactloos betalen met Android
Voor je kan betalen met je Android smartphone, moet je de NFC-functie activeren op je toestel. Dat doe je via Instellingen > Draadloos en Netwerken > Contactloze betaling. Kies nu welke app je wil gebruiken om draadloos te betalen. Zoals Google Pay, bijvoorbeeld.
Google Pay is een handige manier voor klanten om in verschillende omgevingen gratis en zonder extra kosten te betalen. U kunt deze service eenvoudig instellen en gebruiken, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor klanten die snel een digitale betaaloplossing willen.
Open de ABN AMRO app op uw Android-telefoon. Ga naar 'Zelf regelen' en tik op 'Google Pay'. Kies de betaalpas waaraan u Google Pay wilt koppelen en bevestig uw keuze.
Met de Google Pay app kun je contactloos betalen met je Android-telefoon, zoals een Samsung, OPPO of Xiaomi. Via een digitale versie van je pinpas reken je dan snel en eenvoudig af bij een winkel of online webshop. Handig, als je je portemonnee eens niet op zak hebt.
Tik op een leeg gedeelte op een startscherm en houd dit vast. Tik op een widget en houd deze vast. Er worden afbeeldingen van je startschermen weergegeven. Sleep de widget naar de gewenste positie.
Het toevoegen van je betaalpas of creditcard aan Apple Pay is veilig. Je bankgegevens worden namelijk níét opgeslagen op je toestel. Ze worden dus ook níét gedeeld wanneer je betaalt. Je kunt je digitale betaalpas of creditcard alleen gebruiken met Face- of Touch ID of je toegangscode.