Hoe heet u? Comment vous appelez-vous?
De twee meest gebruikelijke manieren om jezelf voor te stellen, zijn: Je m'appelle … (Mijn naam is …) of Je suis … (Ik heet …). Je m'appelle wordt voornamelijk gebruikt wanneer je jezelf introduceert aan mensen die je niet kent.
Comment vous appelez-vous ?
Quel est votre nom?
Que voulez-vous dire ?
In 'Hoe bedoelt u?'biedt Schulz von Thun een kader voor de analyse en de verheldering van communicatieproblemen. Het boek biedt niet alleen inzicht, maar ook een handvat om er in probleemsituaties met elkaar over te kunnen praten, zodat er gezamenlijk inzicht kan ontstaan dat tot oplossingen leidt.
Ça va, hoe gaat het?
De correcte spelling is jouw naam. De spelling jou naam* is niet correct. In de combinatie jouw naam kunt u jouw vervangen door een ander bezittelijk voornaamwoord, bijvoorbeeld mijn, zijn of uw.
m=masculine (mannelijk) f= feminine (vrouwelijk) Dit zie je vaak als er geen lidwoord voor het woord staat, en indiceert of het le of la moet zijn.
Arabisch: ما اسمك؟
Hoe oud ben je? → Ik vraag je hoe oud je bent. (en niet: Je te demande quel âge as-tu.)
Comment ça va? Hoi, hoe gaat het met je? Ça va ? - Salut ! - Comment vas-tu ?
Où vivez-vous ?
Algemene begroetingen in het Frans
Het gebruik van bonjour (of bonsoir) is perfect om iemand te begroeten in een formele of informele setting. Bonjour is de meest gebruikelijke manier om iemand in het Frans te begroeten, maar je kan ook kiezen voor andere opties: Bonjour. Salut.
Afsluiting zakelijke Franse mail
Als je voor het eerst een mail naar de persoon in kwestie stuurt, gebruik je 'salutations distinguées'. Hebben jullie al eerder contact per mail gehad? Dan kun je 'sincères salutations', 'cordiales salutations' of 'meilleures salutations' gebruiken.
Het persoonlijk voornaamwoord onderwerp wordt in het Frans het pronom personnel sujet genoemd! Deze komen overeen met je, tu, il, elle, on, nous, vous, ils, elles!
quatre-vingt-dix
(Hier vind je geen automatische vertalingen!)
Tussen het halve en het hele uur, worden de minuten van het volgende hele uur afgetrokken, door het woordje moins (=min) te gebruiken. Bijvoorbeeld: Il est deux heures moins cinq — Het is vijf voor twee. Il est deux heures moins dix — Het is tien voor twee.
U is een persoonlijk voornaamwoord, de beleefdheidsvorm van de tweede persoon enkelvoud. In de tweede persoon enkelvoud komt er een t achter de stam (vind).
U is een persoonlijk voornaamwoord, uw is een bezittelijk voornaamwoord. Als je een persoon bedoelt, gebruik je het woord u: ik stuur u een brief.
Het antwoord op de vraag hoe het nu zit met die u/jou en uw/jouw problemen is: U en jou zijn persoonlijke voornaamwoorden. Uw en jouw zijn bezittelijke voornaamwoorden. U en jou gebruik je dus als je verwijst naar personen. Uw en jouw gebruik je als je verwijst naar iemands bezit.
Mag ik de rekening, alstublieft? L'addition, s'il vous plaît.
Ça va wordt in het (Belgisch) Nederlands nog steeds gebruikt als equivalent van Het gaat.