De Oshinko Hosomaki sushi is een wat minder bekende soort. Deze sushi bevat natuurlijk geen vis, maar is wel gevult met Rettich. Deze langwerpige, witte wordtel geeft een pittige smaak, en is precies wat uw sushi nodig heeft.
In essentie zijn er maar vijf type sushi; nigiri, maki, uramaki, sashimi en temaki. Binnen deze type zijn er ontelbaar combinaties met ingrediënten mogelijk enkele bekende zijn de california roll of de sake maki. Lees hier alles over de verschillende soorten sushi.
Uramaki is een van de meest bestelde sushi soorten in restaurants. Deze sushi wordt ook wel “inside-out” sushi genoemd, omdat de stukjes binnenstebuiten zijn gekeerd. Uramaki sushi bestaat uit zeewier en sushirijst, waarbij het zeewier aan de binnenkant van de sushi zit.
Sushi kan bereid worden met ofwel bruine of witte rijst. Sushi wordt vaak bereid met rauw zeevoedsel, maar sommige veelgebruikte sushivarianten maken gebruik van gekookte ingrediënten. Rauwe vis (of soms vlees) in plakjes en geserveerd zonder rijst wordt sashimi genoemd.
De meest voorkomende sushi is maki: rijst met groenten, vlees of vis opgerold in een velletje nori, oftewel zeewier. Daarin proef je bijvoorbeeld ebi (garnaal), ika (inktvis), kani (krab), sake (zalm) of unagi (paling). Eet je liever geen vis? Dan bestel je met tamago (ei), kappa (komkommer) of abokado (avocado).
Het Japanse woord voor 'handgemaakt' is temaki. Dit zijn kleine sushi-puntzakjes. Ze kunnen alle gebruikelijke sushi-ingredienten bevatten zoals rijst en vis, en deze worden in de nori gerold. Het zijn best grote sushi's en worden niet met stokjes maar met de hand gegeten.
Tamago is de zoete Japanse omelet die gebruikt kan worden als topping op een nigiri sushi of als ingrediënt in een maki sushi. Uiteraard kan het ook als los gerecht gegeten worden, in Japan wordt de tamago vaak als desert gegeten. In ons assortiment vind je een aantal uitvoeringen van een tamago pan.
Kook op z'n Japans en maak je eigen sushi met tonijn en komkommer.
Sushi is de combinatie van die rijst met andere ingrediënten, waaronder (maar niet exclusief) vis. De gemarineerde rijst heet shari, rauwe vis heet sashimi. Nu kan dus gelijk het misverstand uit de weg worden geruimd dat sushi altijd uit een combinatie van rijst en rauwe vis bestaat.
De meest bekende zijn met zalm (ook wel sake maki), met komkommer (kappa maki), met tonijn (tekka maki), met krab (kani maki) en met ei (tamago maki). Er bestaat zelfs een aparte benaming voor sushi zonder vis: de futo maki.
Inari Sushi bestaat uit tofu envelopjes gevuld met sushi rijst. Heerlijk bij uw sushi maaltijd en uitstekend geschikt voor vegetarische sushi liefhebbers. De tofu envelopjes hebben een zoete smaak door de verwerkte mirin en suiker. De envelopjes zijn klaar voor gebruik.
Gerold, gebakken en gesneden in de stijl van maki sushi! De knapperige tempura garnalen en gebakken korst geven deze sushirol extra textuur/smaak en is perfect voor elke gelegenheid!
2 stuks, Nigiri sushi met krabstick (kani) als topping. Heerlijk stukje krabstick op een bedje van rijst bij elkaar gehouden door een stuk nori (zeewier). Tip: dip je sushi voorzichtig in wat sojasaus met eventueel wasabi en/of gember voor een heerlijke smaak toevoeging.
Crushi is crunchy van buiten en sushi van binnen.
Maki is de meest bekende sushisoort. De maki wordt gemaakt van zeewier (nori), rijst en een vulling van vis, groenten of ei. Het woord maki betekent in het Japans letterlijk: gerold. Met behulp van een bamboe-mat worden de ingrediënten opgerold tot een rol sushi met een gemiddelde diameter van 3 á 4 centimeter.
Hotate heeft prachtig zacht en zoet vlees en een ongelooflijk delicate textuur. In Japan is het heel gebruikelijk om Hotate rauw te eten in de vorm van sushi of sashimi. Maar ook gegrild en gebakken zijn deze Sint-Jakobsschelpen erg smakelijk.
Sashimi (Japans: 刺身) is een Japans gerecht van verse, rauwe vis en schelpdieren die met een zeer scherp mes in dunne plakjes gesneden worden.
Sashimi is een gerecht van dungesneden rauwe vis, geserveerd in porties van rond de vijf plakjes of stukjes.
Sushi wordt bereid met slechts een handvol ingrediënten, maar de combinatie van smaken en texturen zijn bijna oneindig. Er bestaat een stukje sushi voor iedereen en met deze handleiding voor beginners kan iedereen de fijne kunst van het eten van sushi leren.
California Roll Uramaki | Amazing Oriental. Uramaki (letterlijk: binnenste-buiten rol) is sushi waarbij de rijst aan de buitenkant zit, en de vulling en zeewier aan de binnenkant.
Een California roll is een sushi rol welke inside-out gerold is. Dat betekent dat de rijst aan de buitenkant zit. Vaak is deze gevuld met bijvoorbeeld surimi krab, komkommer en avocado. De combinatie vis met komkommer en avocado heet in Nederland in de volksmond een California roll.
Unagi is het Japanse woord voor een specifieke palingsoort, deze saus wordt dan ook wel palingsaus genoemd. Gebruik de saus om paling, maar ook andere vissoorten, in te marineren, om ze daarna te roosteren of te bakken op de plaat.
Wil je sushi eten als complete maaltijd, houd dan rekening met gemiddeld 12 tot 18 stuks per persoon. Voor de lunch kan je ongeveer 8 tot 12 stuks aanhouden. Kies je voor Temaki sushi, dan volstaan 4 tot 6 stuks per persoon. Maar eet vooral de hoeveelheid waar jij je goed bij voelt.
Een tamago pan is een speciaal, rechthoekig koekenpannetje om Japanse, opgerolde omelet (tamago yaki) mee te maken. Gebruikte materialen, afmetingen en dus prijzen kunnen enorm verschillen. Het pannetje op de foto is 19x13x3 cm, precies goed voor een klein huishouden en om omeletjes van 2-4 eieren mee te maken.