Kook op z'n Japans en maak je eigen sushi met tonijn en komkommer.
Voor nigiri sushi wordt een plakje (vaak rauwe) vis op een blokje sushirijst gelegd. De zeewier ontbreekt dus bij deze soort sushi. Door de licht zure sushirijst is deze sushi de perfecte manier om de pure smaak van de vis te proeven, en door de warmte van de rijst gaart de rauwe vis een klein beetje.
Uramaki staat ook wel bekend als de “Inside-out” sushi. Bij deze sushi wordt er meestal gebruik gemaakt van twee (of meer) soorten vullingen. De Uramaki heeft zowel haar vulling als zeewier aan de binnenkant. En dus een maki die binnenstebuiten is gekeerd!
Hosomaki sushi is een klassieke sushi. In dit recept laten we je zien hoe je drie populaire hosomaki sushi rolls kunt maken: kappa maki met komkommer, sake maki met zalm en kani maki met surimi. Hosomaki is een geweldige manier om je sushi-vaardigheden te verbeteren en je smaakpapillen te verrassen.
Een California roll is een sushi rol welke inside-out gerold is. Dat betekent dat de rijst aan de buitenkant zit. Vaak is deze gevuld met bijvoorbeeld surimi krab, komkommer en avocado. De combinatie vis met komkommer en avocado heet in Nederland in de volksmond een California roll.
De ebi tempura roll is een sushi rol met rijst aan de buitenkant en gefrituurde garnalen erin.
Maki's (Lemuridae komen alleen voor op Madagaskar en nabijgelegen eilanden. Een Maki behoort tot de halfapen en er zijn 21 soorten Maki's. Madagaskar is het op drie na grootste eiland ter wereld en ligt voor de oostkust van Afrika.
De dragon roll (gevuld met tempura van garnaal en bekleed met avocado) is de bekendste versie. Het verhaal wil dat een Japanse chef in L.A. geen goede tonijn vond en met avocado dezelfde textuur kon nabootsen.
Wil je sushi eten als complete maaltijd, houd dan rekening met gemiddeld 12 tot 18 stuks per persoon. Voor de lunch kan je ongeveer 8 tot 12 stuks aanhouden. Kies je voor Temaki sushi, dan volstaan 4 tot 6 stuks per persoon. Maar eet vooral de hoeveelheid waar jij je goed bij voelt.
Nigiri Zalm is de populairste sushi onder Nederlandse sushi-eters. Dit blijkt uit onderzoek van eten bestel-site Hungry.
De "dragon eye roll sushi" is de naam voor een "inside-out" sushi, een spannende draai aan de reguliere sushi.
Wat betreft Japanse sushi, staat traditionele Japanse sushi bekend om zijn waardering voor de natuurlijke smaak van vis en rijst. Nigiri sushi en sashimi zijn twee veelvoorkomende vormen van sushi waarbij de vis een belangrijke rol speelt. De focus ligt op de kwaliteit en versheid van de ingrediënten.
Het is rijk aan enkelvoudig onverzadigd vet dat goed is voor het hart. Onze sushi is rijk aan eiwitten en zit boordevol essentiële voedingsstoffen. Een van de belangrijkste redenen waarom onze sushi zo gezond is, is dankzij onze heerlijke verse vis.
Tempura is een techniek waarbij verse ingrediënten door een licht beslag worden gehaald om ze vervolgens te frituren. Dat kunnen bijvoorbeeld verse groenten zijn zoals paprika, courgette of wortel, maar ook vis of garnalen. Alles draait bij tempura om kort en snel.
Ringstaartmaki's eten fruit, bladeren en bloemen, vooral van de Kigeliaboom. Deze boom wordt ook wel worstenboom genoemd. De vruchten van de boom lijken, zoals de naam al zegt, op worsten. Deze vruchten kunnen wel tien kilo zwaar wegen en de maki's zijn er gek op.
Ringstaartmaki's zijn halfapen. Ze hebben een lang en spits gezicht met een zwarte natte neus. Ook staan hun ogen recht naar voren.
Dit zijn relatief kleine, nachtactieve omnivoren die plantaardig voedsel eten zoals fruit, nectar en bladeren, maar ook insecten en spinnen.Sommige grotere soorten eten ook kleine gewervelden.
Maki's worden alleen gevonden op het Afrikaanse eiland Madagaskar en zijn daarmee 's werelds meest bedreigde groep zoogdieren. Zonder concurrentie van andere primaten en weinig roofdieren, hebben zich op Madagaskar in de loop der tijd veel verschillende soorten maki's geëvolueerd.
Deze inside-out rol is gemaakt met surimi, avocado en komkommer in het midden en avocado en zalm aan de bovenkant. Het is een kleine smaakbom die zeker op je smaakpapillen zal exploderen.
Gefrituurde garnalen, sesam, avocado, mango.
Wat is het precies? Masago is het kuit van een vis, die veel voor de sushi wordt gebruikt, voornamelijk als garnering, omdat de kleur het aantrekkelijk maakt, bovendien geeft het ook een lekker knapperige structuur.