Beroemdheden die op Père Lachaise begraven liggen: Jim Morrison, Edith Piaf, Henri Salvador, Molière, Chopin, Oscar Wilde, Marcel Proust, Yves Montand en Simone Signoret.
Molière, Jim Morrison, Edith Piaf, Oscar Wilde, Chopin, Proust, Camus … Allemaal liggen ze vreedzaam te rusten tussen de paden van de grootste Parijse begraafplaats intra muros: Père-Lachaise.
Het zijn er 20, waaronder 14 intra muros en 6 extra muros .
ln die stoel. Woody, il en reste sous la chaise. Woody, er ligt nog Wat onder die stoel.
Panthéon als tombe voor bekende Fransen
Zeker als je een beetje bekend bent met de Franse geschiedenis. Bekende Fransen die hier begraven liggen zijn onder andere: Voltaire, Jean Moulin, Pierre en Marie Curie, Jean-Jacques Rousseau, Victor Hugo, Emile Zola, Soufflot, Alexandre Dumas en Louis Braille.
Fans van over heel de wereld hebben zaterdag stilgestaan bij de dood van zanger Jim Morrison. Tientallen deden dat in Parijs, de stad waar hij precies vijftig jaar geleden onverwachts overleed. De fans moesten wel de regen trotseren om begraafplaats Père-Lachaise te bezoeken, waar The Doors-zanger begraven ligt.
Begraafplaats Zorgvlied wordt door zijn bijzondere uitstraling ook wel eens het Père-Lachaise van Nederland genoemd. Père-Lachaise is misschien wel de bekendste begraafplaats op de wereld. Daar liggen diverse grootheden uit het verleden begraven zoals Jim Morrison, Maria Callas en Édith Piaf.
Hij zou liggend in een badkuip aangetroffen zijn. Hij ligt begraven op de begraafplaats 'Père-Lachaise'. Zijn graf trekt nog steeds veel bezoekers. Het borstbeeld dat op zijn graf stond werd, na meerdere malen vernield te zijn geweest, verwijderd.
Morrison moest zich helemaal opnieuw bezinnen op de toekomst. Hij wilde zich meer op het schrijven van gedichten gaan toeleggen. Parijs leek hem daarvoor de ideale plek.
Père Lachaise trekt jaarlijks vele bezoekers omdat er verschillende beroemdheden begraven liggen. Onder meer schrijver Marcel Proust, filosoof Auguste Comte, schrijver Oscar Wilde, zangeres Edith Piaf, de componist Chopin en The Doors-zanger Jim Morrison vonden er hun laatste rustplaats.
Uit deze groeven werd het steen gehaald waarmee de gebouwen in Parijs zijn gemaakt. Vanaf het einde van de 18e eeuw tot laat in de 19e eeuw werden deze groeven vervolgens gebruikt om botten en schedels onder te brengen. Dit alles had te maken met de slechte volksgezondheid en de overvolle begraafplaatsen.
Naast het begraven van lichamen werden de tunnels van Parijs ook voor andere redenen gebruikt. Zo verstopten velen zich in de tunnels, waaronder Robespierre, om vervolging of de doodstraf te kunnen ontkomen. Daarnaast werden de catacomben in de Tweede Wereldoorlog gebruikt door het Franse Verzet.
Édith Piaf
Toen haar beste vriend, Jean Cocteau, dit nieuws te horen kreeg was de man er zo van aangedaan dat hij een hartaanval kreeg en ook stierf. Toen ze op Père-Lachaise werd begraven, kwamen honderdduizenden nieuwsgierigen haar een laatste groet brengen.