Brommobiel: Een 45 km auto wordt ook vaak een brommobiel genoemd. In een 45 km auto mogen maximaal 2 personen en heeft u een rijbewijs AM (bromfietsrijbewijs) of rijbewijs B (autorijbewijs) nodig. U mag met een 45 km auto op 50- en 80km wegen rijden en moet parkeren in parkeervakken (u mag dus NIET op het fietspad).
Een brommobiel, minicar, microcar en 45 km auto zijn termen voor allemaal hetzelfde.
Daarom wordt de auto ook wel simpelweg een 45 km auto genoemd. Anders dan bij een gewone auto mag u de brommobiel al besturen met een AM-rijbewijs (een bromfietsrijbewijs). Dat maakt de 45 kilometer auto een zeer geschikte kandidaat als voertuig in het geval dat uw autorijbewijs niet meer wordt verlengd of is verlopen.
minimaal 16 jaar zijn; een bromfietsrijbewijs (type AM) hebben; En u heeft het praktijkexamen voor de brommobiel gedaan. Op uw AM-rijbewijs staat de code AM4 (de 4 staat voor vierwieler).
Wat is de maximale snelheid van een brommobiel? De maximale snelheid van een brommobiel is 45 kilometer per uur. Maar dat wil niet zeggen dat het overal is toegestaan om ook deze snelheid aan te houden. Op b.v. een woonerf, of in een 30 km-zone, dient u zich aan de daar toegestane, lagere, maximum snelheid te houden.
Een Biro verzekering kun je voor €20,- per maand afsluiten. Maar de kosten hangen van een paar zaken af. Zo wordt er gekeken naar je leeftijd en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Maar ook naar het type Biro en de eventuele technische aanpassingen die nodig zijn.
De microcars worden gemaakt in de Ligier fabriek in Frankrijk. Er is een Microcar te koop vanaf € 9.695. De M. GO Initial is de meest eenvoudige versie die verkrijgbaar is als 2-deurs auto.
Voor een brommobiel gelden dezelfde regels als voor gewone auto's. U parkeert langs de weg als dit is toegestaan en in de parkeervakken. Voor het parkeren op gehandicapten parkeerplaatsen gelden dezelfde regels als voor auto's.
Een brommobiel is vooral gevaarlijk voor de inzittenden zelf", zegt Willems. "Uit de verkeerscijfers blijkt dat inzittenden van die brommobielen zelf méér in gevaar zijn, dan dat ze een gevaar vormen voor andere weggebruikers." In bijna de helft van de ongevallen is er een botsing met een andere auto.
Het antwoord is daarom niet ingewikkeld: brommobielen moeten op de rijbaan. Dat betekent niet op fietspaden. Op autosnel-, autowegen en wegen die zijn gesloten voor al het langzame verkeer mag u niet met een 45 km auto rijden.
Rijden zonder rijbewijs is bij wet verboden. Stapt u toch op een scooter, brom- of motorfiets zonder geldig rijbewijs, of kruipt u zonder hiervoor met goed gevolg examen afgelegd te hebben achter het stuur van een tractor of (vracht)auto, dan begaat u een overtreding.
Geen rijbewijs
Een Canta is een gesloten gehandicaptenvoertuig. Voor het besturen van een gehandicaptenvoertuig is geen rijbewijs nodig.
De Canta en de MAX Mobiel worden ook wel rijbewijsvrije voertuigen genoemd. Dit is natuurlijk logisch omdat je in deze voertuigen kunt autorijden zonder rijbewijs. De brommobiel is daarentegen dus niet volledig rijbewijsvrij, omdat je hiervoor in het bezit moet zijn van het AM-rijbewijs (brommerrijbewijs).
Een 45 km auto is een brommobiel: het is een voertuig die erg op een kleine personenauto lijkt. Het grote verschil is dat het als een bromfiets beschouwd moet worden, in technisch opzicht. In het Voertuigreglement staan eisen waaraan dit soort voertuigen moet voldoen.
U heeft een bromfietsrijbewijs nodig om op een bromfiets, scooter, speed-pedelec, snorfiets of brommobiel te mogen rijden. Heeft u een autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A)? Dan krijgt u het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) automatisch bijgeschreven op uw rijbewijs.
De maximumsnelheid voor brommobielen binnen en buiten de bebouwde kom is 45 kilometer per uur; tenzij ter plaatse een lagere maximumsnelheid geldt. 3. De brommobiel wordt niet toegelaten op autowegen en autosnelwegen en op wegen die zijn gesloten voor langzaam verkeer.
Wat is de maximumsnelheid van een brommobiel ? Zowel binnen als buiten de bebouwde kom mag u met een brommobiel maximaal 45 kilometer per uur rijden, tenzij u in een erf of 30km-zone rijdt.
Met een brommobiel moet je op de rijbaan rijden. Je mag niet op het fietspad of door fietstunnels rijden (tenzij anders is aangegeven). De maximumsnelheid binnen en buiten de bebouwde kom is 45 kilometer per uur.
Wegenbelasting hoeft er niet te worden betaald maar de brommobiel, ook wel 45 km auto genoemd, dient wel verzekert te worden. Een eigen kenteken is verplicht vanaf 2005. Een brommobiel kent geen APK verplichting.
Waaijenberg Mobiliteit is de grootste leverancier van 45km voertuigen in Nederland, U kunt bij ons een 45 km voertuig kopen van de merken: Ligier, Microcar, Chatenet en Aixam.
Door een brommobiel te leasen houd je de kosten in de hand en weet je iedere keer wat er uit gaat. Je rijdt al een brommobiel vanaf 349,-- euro per maand. Dit bedrag is inclusief onderhoud en verzekering. Je mag de auto dan twee jaar rijden.
Hoewel er vanaf 16 jaar gereden mag worden in een brommobiel, zijn premies hoger voor jongeren dan voor ouderen. Dit komt omdat jongeren vaak minder rijervaring hebben wat meer risico met zich meebrengt. Schadevrije jaren geven u korting op uw premie. Dit wordt ook wel no-claimkorting genoemd.
Inderdaad gaat een brommobiel minder hard dan een auto, volgens de wet is de maximumsnelheid 45 km uur. Een brommobiel telt ook niet meer dan twee zitplaatsen, het motorvermogen is ten hoogste 6 kW en het voertuig mag niet zwaarder zijn dan 425 kilo.