Voor de fietsdrager bij gebruik in Frankrijk heeft u een dergelijk bord niet nodig. Er zijn in beide landen geen snelheidsbeperkingen wanneer er sprake is van een gemonteerde fiettsdrager op de kogel.
Een fietsendrager wordt niet gezien als aanhanger. Er geldt dus gewóón de maximumsnelheid die voor een personenauto's van toepassing is. De fietsendragerfabrikanten adviseren soms wel een lagere maximumsnelheid, maar dat is afhankelijk is van de betreffende fietsendrager. Maar er geldt geen afwijkende max.
In Frankrijk mag u op autosnelwegen met uw aanhangwagen 130km per uur rijden. Indien u uw rijbewijs echter korter dan drie jaar hebt is de maximum snelheid 110km per uur, een maximum dat overigens voor alle combinaties met een aanhangwagen geldt als het regent.
Op autosnelwegen mag je met een camper van minder dan 3.500 kg 130 km/h. Let wel: bij regen of andere neerslag is de maximum snelheid 110 km/h en ook bestuurders die korter dan drie jaar in het bezit zijn van hun rijbewijs mogen niet harder dan 110 km/h.
In Frankrijk wil de overheid graag snel haar geld hebben, en wil men daar best iets tegenover stellen. De officiële boete voor een snelheidsovertreding tot en met 20 km/u bedraagt 68 euro. Betaal je die meteen of binnen 15 dagen, dan wordt het 45 euro. Doe je er langer dan 45 dagen over, dan ben je 180 euro kwijt.
De maximumsnelheden in Frankrijk verschillen nogal onder verschillende weersomstandigheden. Zo mag je op de autosnelweg 130 km/u bij droog weer, 110 km/u bij regen. 5. Op wegen buiten de bebouwde kom met middenberm rijd je 110 km/u bij droog weer, 100 km/u bij regen.
Alcoholtester: niet verplicht
Sinds mei 2020 is het in Frankrijk niet meer verplicht om een alcoholtest in de auto te hebben. Wel is het nog steeds aan te raden om een alcoholtest bij je te hebben.
Als je via Parijs rijdt of een van deze Franse steden wilt bezoeken tijdens je vakantie, dan heb je sowieso een milieuvignet nodig. Dat is het geval in Parijs, Lyon, Grenoble, Lille, Toulouse, Rennes en Bordeaux, in deze steden is de sticker inmiddels continu verplicht op weekdagen tussen 8.00 en 20.00 uur.
Op de rest van het wegennet blijft de maximumsnelheid ongewijzigd, maar hou wel rekening met de weersomstandigheden. In Frankrijk mag je 130 km/u op autosnelwegen als het droog is, 110 km bij regenachtig weer en 50 km/u als het zicht minder dan 50 m bedraagt.
18 juli 2018 Sinds 1 juli 2018 is in Frankrijk de maximumsnelheid op tweerichtingswegen zonder middenafscheiding (routes nationales en routes départementales) verlaagd van 90 naar 80 km/u.
Die liggen meestal binnen een week of 2 wel op de mat. Je krijgt inderdaad korting als je snel betaalt, maar na ontvangst heb je daar ook nog wel een paar weken de tijd voor hoor.
4: Personenauto's met fietsdrager worden geacht zich aan de maximum snelheid te houden van 130 km per uur.
Hoe zie ik hoe hard ik mag rijden? Verkeersborden langs of boven de weg geven de maximumsnelheid aan. Houd de borden in de gaten als je wilt weten hoe hard je ergens mag. Omdat de maximumsnelheid in de avond en nacht hoger is dan overdag, hebben veel borden een zogeheten tijdvenster.
De fietsen op de fietsendrager mogen aan beide kanten niet meer dan 20 centimeter uitsteken. Er mogen geen scherpe delen uitsteken. De fietsendrager met fietsen mogen niet zwaarder zijn dan de maximale kogeldruk van uw trekhaak. Bekijk daarom goed welke fietsendrager geschikt is voor uw auto.
Veiligheidshesjes Frankrijk
Sinds 2008 is het in Frankrijk verplicht om een reflecterend geel veiligheidshesje in de auto te hebben. De bestuurder maar ook de inzittenden van de auto moeten een hesje dragen zodra zij bij pech of een ongeval buiten de auto zijn.
In de auto is in Frankrijk een fluovestje, een verbanddoos en een gevarendriehoek verplicht.
Met deze test kunnen bestuurders, bij twijfel over de hoeveelheid alcohol in hun bloed, zelf bepalen of ze wel of niet in staat zijn hun voertuig te besturen. Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille (wat ongeveer overeenkomt met 0,25 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht).
Heeft u geen milieusticker voor Frankrijk en rijdt u toch een Franse milieuzone binnen, dan riskeert u een boete van €68,- . De boete voor vrachtwagens en bussen bedraagt €135,-.
Er gelden geen inreisvoorwaarden meer in Frankrijk. Dit betekent dat u geen coronabewijs meer nodig heeft om Frankrijk in te reizen.
Als je echter wat meer tijd hebt kun je er ook voor kiezen om de tolwegen te vermijden en de (vaak rustigere) Franse binnenwegen te nemen. Bekende tolwegen zijn de Autoroute du Soleil (A6/A7) in het oosten van Frankrijk en de Autoroute l'Aquitaine (A10) in het westen.
Duitsland
Deze weten we allemaal. In Duitsland is de maximumsnelheid op veel stukken snelweg zo hoog als je auto kan halen. Het is dan ook het enige land ter wereld waar geen snelheidslimiet bestaat op de snelweg.
De afgelopen jaren zijn op grote schaal snelheidscontroles ingevoerd in Frankrijk. Tevens maakt de Franse politie gebruik van allerlei verschillende soorten controlemethoden zoals flitsen met auto's, het laseren van voren en van achteren. Over de boetes in Frankrijk doen veel onduidelijkheden de ronde.
Voor beginnende bestuurders geldt in Frankrijk (net als in Nederalnd) een lager toegestaan alcoholpromillage bij het rijden. Voor gevorderde bestuurders geldt een maximaal toegestaan alcoholpromillage van 0,5. Beginnende bestuurders mogen een alcoholpromillage van maximaal 0,2 in het bloed hebben.