Een brommobiel gaat niet harder dan 45 kilometer per uur. Een brommobiel is niet hetzelfde als een gehandicaptenvoertuig, zoals een scootmobiel.
De maximumsnelheid van 45 km per uur voor een brommobiel is bij de meeste mensen bekend. Dit komt mede omdat de voertuigen in de volksmond bekend staan als 45 km auto. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom mag u met een brommobiel maximaal 45 km per uur rijden, tenzij u op een woonerf of in een 30km-zone rijdt.
Een 45km auto, ook wel brommobiel genoemd, mag maximaal 45km per uur.
Soms horen we dat eigenaren van 45 km auto's hun brommobiel laten opvoeren. Dat wil zeggen: de auto kan harder rijden dan 45 kilometer per uur. Wij adviseren om dit niet te doen.
Je rijdt al een brommobiel vanaf 349,-- euro per maand. Dit bedrag is inclusief onderhoud en verzekering. Je mag de auto dan twee jaar rijden.
Een brommobiel is vooral gevaarlijk voor de inzittenden zelf", zegt Willems. "Uit de verkeerscijfers blijkt dat inzittenden van die brommobielen zelf méér in gevaar zijn, dan dat ze een gevaar vormen voor andere weggebruikers." In bijna de helft van de ongevallen is er een botsing met een andere auto.
Een Biro verzekering kun je voor €20,- per maand afsluiten. Maar de kosten hangen van een paar zaken af. Zo wordt er gekeken naar je leeftijd en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Maar ook naar het type Biro en de eventuele technische aanpassingen die nodig zijn.
Prijzen-brommobiel
De meeste brommobielen hebben een zeer zuinige dieselmotor die slechts 1 liter brandstof (diesel) op gemiddeld 30 kilometer verbruikt. Ook komen er steeds meer elektrische modellen op de markt.
Parkeren. Voor een brommobiel gelden dezelfde regels als voor gewone auto's. U parkeert langs de weg als dit is toegestaan en in de parkeervakken. Voor het parkeren op gehandicapten parkeerplaatsen gelden dezelfde regels als voor auto's.
Van de drie genoemden zijn de Canta en de MAX Mobiel de voertuigen waar je geen rijbewijs voor nodig hebt. Voor het besturen van de brommobiel moet je minimaal een brommerrijbewijs hebben. Dit wordt ook wel AM rijbewijs genoemd. Heb je nog een geldig motorrijbewijs, dan volstaat dat ook.
In sommige gevallen word je brommobiel in een proces verbaal (tijdelijk) verbeurd verklaard, die ben je dan kwijt dus: opvoeren = afvoeren. Of je brommobiel krijgt de zogenaamde WOK-status, Wacht Op Keuring, en dan is ie dus afgekeurd.
Door de ANWB is de Aixam Crossline uitgeroepen tot veiligste brommobiel.
Nee. U kunt niet met uw brommobiel door de wasstraat. U dient de brommobiel met de hand te wassen.
De meeste brommobielen worden uitgevoerd met een zuinige dieselmotor die vaak tot wel 30 kilometer kan rijden op 1 liter brandstof. Dit maakt dat de brommobiel erg zuinig is en dus ook goedkoper is dan een auto op dezelfde afstanden.
De maximumsnelheid voor brommobielen binnen en buiten de bebouwde kom is 45 kilometer per uur; tenzij ter plaatse een lagere maximumsnelheid geldt. 3. De brommobiel wordt niet toegelaten op autowegen en autosnelwegen en op wegen die zijn gesloten voor langzaam verkeer.
Daarom wordt de auto ook wel simpelweg een 45 km auto genoemd. Anders dan bij een gewone auto mag u de brommobiel al besturen met een AM-rijbewijs (een bromfietsrijbewijs). Dat maakt de 45 kilometer auto een zeer geschikte kandidaat als voertuig in het geval dat uw autorijbewijs niet meer wordt verlengd of is verlopen.
Wettelijke voorwaarden brommobiel
Volgens de wetgeving mag het ledig gewicht van een gemotoriseerde brommobiel niet meer zijn dan 350 kg. De maximale snelheid is minder of gelijk aan 45 km/u en het maximale vermogen is minder of gelijk aan 4kW (5,6 PK).
Een brommobiel mag niet op fietspaden, autowegen, autosnelwegen of wegen met een geslotenverklaring voor langzaam verkeer rijden.
Net als bij een 'gewone' auto ben je verplicht minimaal een WA-verzekering voor je brommobiel af te sluiten. Daarbij kun je kiezen uit een beperkt casco of volledig casco dekking.
Een canta is een motorrijtuig waar een verzekeringsplicht voor geldt. Deze verplichting geldt voor de eigenaar van het voertuig. U heeft de keuze tussen twee verzekeringsvormen, maar u bent minimaal verplicht om een WA canta verzekering af te sluiten. Niet overal kunt u deze verzekering afsluiten.
Het wordt ook wel een citycar of compact car genoemd en ziet er uit als een kleine personenauto. Het is géén gehandicaptenvoertuig. Je mag er niet harder mee rijden dan 45 kilometer per uur.
Met een maximum snelheid van 45 km/uur brengt de brommobiel of Canta u snel naar uw bestemming. De brommobiel lijkt steeds meer op een – hip – autootje. De Canta wordt gezien als gehandicaptenvoertuig, de brommobiel niet. Er is zelfs een Canta waar u met een rolstoel kunt inrijden.
Aixam City ELEKTRISCHE Brommobiel vanaf € 14.999!