Handdoeken vouwen
Leg de handdoek op een vlakke ondergrond en strijk de handdoek glad met je handen; Vouw de handdoek doormidden en leg de punten netjes op elkaar (bij grote handdoeken kun je ervoor kiezen om nog een tussenstap te maken, door de handdoek in drieën te vouwen);
Handdoek opbergen aan een ladder
De houten decoratie ladder is een mooi item voor in de woonkamer of in de slaapkamer, maar je kunt de ladder ook prima in de badkamer plaatsen. Hier doet de ladder dienst als opberger voor je handdoeken. Bovendien kun je handdoeken ook goed aan de ladder laten drogen.
Je kan het beste vouwen wanneer de was net van de lijn is of uit de droger komt. Als je het van de lijn of uit de droger in een wasmand propt, gaat je was alleen maar verder kreukelen en moet je wellicht ook nog eens strijken.
Met de Brabantia wasgoed vouwplank heb je de perfecte hulp bij het vouwen van overhemden, T-shirts, truien. Zonder kreuken en allemaal in hetzelfde formaat voor een perfect opgeruimde kast. De vouwplank is vervaardigd van duurzaam materiaal en is voorzien van een extra grote haak. Altijd een opgeruimde kast.
Ondergoed vouwen
Leg de onderbroek plat voor je neer. Vouw dubbel in de lengte: de onderkant naar de bovenkant. Vouw de zijkant naar het midden. Vouw nog een keer dubbel in de lengte.
Met je rechterhand neem je de buitenste hoek (rechterschouder) vast. Vervolgens breng je je rechterhand naar de onderkant van het T-shirt, dat je ook vastneemt, waardoor je armen kruisen. Daarna doe je je armen weer snel open. Het enige wat je nu nog moet doen, is het T-shirt omvouwen.
ACHTER OF BOVEN DE DEUR. Als je echt te weinig ruimte hebt in je badkamer, moet je élk plekje benutten. Met een speciaal handdoekenrek dat je aan je deur bevestigt bijvoorbeeld. Extra handdoeken kun je op een wandrek boven de deur plaatsen, een plek die je anders niet zou gebruiken.
Losjes oprollen is volgens Zamarra veel slimmer. Om zacht te blijven, moeten handdoeken genoeg lucht krijgen en dat krijgen ze niet als ze opgevouwen liggen. Bovendien ziet het er ook veel leuker uit als de handdoeken netjes opgerold in de kast liggen.
Je kan aan de zijkant van de douche een grote ruimte maken om je handdoeken, shampoo's en andere badkamerbenodigdheden in op te ruimen. Ook een ladder in je badkamer kan ruimte bieden aan je handdoeken. Het voordeel van het werken met een ladder is dat je gelijk een ruimte hebt om ze eventueel te laten drogen.
Was kouder. Voor de hele vuile was gebruik je een hogere temperatuur, maar in de meeste gevallen worden je handdoeken prima schoon op een temperatuur van 30°C tot 40°C. De handdoeken zullen langer hun kleur behouden en langer meegaan.
Gebruik azijn
Azijn ontkalkt, ontvet en lost zeepresten op. Giet daarom voor het wassen een scheut azijn in het bakje voor de wasverzachter. Dit mag zowel schoonmaak- als natuurazijn zijn: het gaat namelijk om het azijnzuur. Hierdoor zal je genieten van zachte handdoeken.
De meeste mensen zullen hun shirts opbergen op een plank. Als jij dit ook doet, dan vouw je een shirt op de 'normale' wijze en maakt een stapel. Wat ik bij het vouwen van een shirt heel handig vind, is het gebruik van de vouwplank van Brabantia.
Wil je je ondergoed wel graag georganiseerd in je kast of lade hebben? Gebruik dan mandjes of ladeverdelers. Ladeverdelers kun je o.a. bij hier krijgen of nog simpeler zelf te maken, door een schoenendoos doormidden te knippen. Voor bh's, hemden, sokken en onderbroeken werkt het goed om ze in mandjes te bewaren.
De Foldimate is niet volautomatisch: je moet kledingstukken zelf aan de robot 'voeren'. Wel begrijpt de Foldimate het verschil tussen shirts, truien, broeken en handdoeken. Volgens Foldimate kan de robot een gemiddelde lading was van 25 kledingstukken binnen vijf minuten wegwerken.
Een bamboe handdoek voor het haar is het beste, maar katoen is ook oké. We raden af om een microvezel handdoek voor het haar te kopen vanwege de negatieve gevolgen voor het milieu.
Handdoeken en ondergoed samen wassen
Sommige mensen vragen zich af of je ondergoed apart moet wassen, maar handdoeken en ondergoed kunnen prima samen in de wasmachine en dat geldt ook voor sokken. Let er wel op dat je de juiste kleuren bij elkaar in de wasmachine doet.
Handdoeken die je zonder wasverzachter wast en aan de lucht laat drogen, worden vaak hard. Dit tot grote ergernis van velen. Onderzoekers hebben nu eindelijk een verklaring voor dit vervelende verschijnsel: er wordt een dun laagje water door het oppervlak van de handdoek opgenomen.