Azijn en citroen zijn beide goede middelen om vieze geuren te neutraliseren. Azijn neutraliseert een vieze lucht en citroen zorgt voor een frisse geur in huis. Breng een pan met azijn en citroenpartjes aan de kook. Laat dit een uur op een zo laag mogelijk vuur staan, zonder deksel.
Pas als een vis stinkt, kun je hem niet meer eten. Dat betekent overigens niet dat de betreffende vis onmiddellijk afgekeurd moet worden, maar voor sushi of sashimi - waarbij de vis rauw wordt gegeten - zou Kuijt hem niet meer gebruiken. "Stoven, grillen of roken kan vaak nog prima.
Rioolucht in het hele huis
Dan is er misschien iets mis met de ontluchting van het toilet, van de kruipruimte of de kelder. Een andere mogelijkheid is dat de riolering onder de woning verstopt zit, lekt of niet goed ontlucht wordt. Ook een bubbelende, borrelende afvoer kan wijzen op problemen met de ontluchting.
De geur van je vagina kan veranderen door bacteriële vaginose. Vaak wordt de geur erger na het vrijen. Dit komt door het mengen van sperma en vaginale afscheiding.
Witte azijn trekt alle nare geuren uit ruimtes. Zet schaaltjes azijn neer in de kamer die heel erg stink. Een andere manier is om een doek in de azijn te dippen, uit te wringen en op te hangen. Hiermee worden geuren in de ruimte geneutraliseerd.
Verse vis ruikt ziltig. Is de geur te doordringend? Dan is de kans groot dat de vis er al een tijdje ligt. Vis heeft meestal een soort slijmlaagje op de huid.
De kieuwen stinken. Zijn donkerrood van kleur en bij het openen van de kieuwdeksels zijn er slijmdraden zichtbaar. De geur van de vis lijkt het meest op rottend fruit, ruikt duidelijk naar ammoniak. Het vlees wordt slap en blubberig, de schubben laten gemakkelijk los.
Verse vis ruikt fris. Hoe ouder de vis, hoe meer de vis gaat stinken. Bij visfilets is het lastiger te beoordelen of de vis vers is, zeker als de filet is voorverpakt. Het is goed als de filet glanst en niet is verkleurd.
AZIJN EN WATER
Azijn heeft een zeer sterke geur waar alleen niet iedereen fan van is, maar het is wel een perfect hulpmiddel voor het voorkomen van vervelende geurtjes! Meng in een kommetje een scheutje azijn met water en zet dit in de koelkast. Alle geurtjes worden als het ware opgezogen door het mengsel.
Badzout heb je in allerlei geuren en kleuren. Maar dit zout hoef je echt niet alleen maar in bad te gebruiken. Je kunt namelijk ook je hele huis er lekker door laten ruiken. Ook dit keer laat je wat badzout door je stofzuiger opzuigen en de frisse geur zal zich door het hele huis verspreiden.
Een luchtreiniger met ionisator en of actieve koolfilter verwijdert nare geuren en stank in huis. Een ionisator breekt effectief nare geuren af. Een dik koolstoffilter, ook wel actieve koolfilter of carbonfilter genoemd, adsorbeert nare geuren.
Azijn heeft een heel sterke geur en zorgt ervoor dat de vieze luchtjes worden opgenomen uit de omgeving. Heb je schoonmaakazijn in huis? Zet dan een kommetje met een laagje schoonmaakazijn neer in de kamer. Door de warmte verdampt de azijn en verspreidt het zich door de kamer.
Warme melk: breng melk aan de kook en zet het pannetje op een onderzetter in de kast. Doe de kastdeuren dicht, wacht tot de melk is afgekoeld en verwijder het schaaltje weer. Kattenbakkorrels of rijst: dit is vooral nuttig wanneer de slechte geur in de kast wordt veroorzaakt door vocht.
Verwamt de oven voor op 250 graden.Vul een overschaal met water, een kop baking soda en wat citroensap.Zet de oven uit en ze de schaal in de voorverwarmde oven.Laat dit een half uur staan.
Surströmming staat wereldwijd bekend als een van de smerigste gerechten. Dit komt voornamelijk door de opvallende geur die vrijkomt wanneer een blik hiervan wordt geopend.
Dat komt omdat bij verse vis en vers vlees bacteriën snel kunnen groeien. Is het over de datum, geopend of ongeopend, gooi het dan weg.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De vis heeft een afwijkende geur en een doffe kleur. Eet geen vis die er raar uitziet of vreemd ruikt.
Verse vis ruikt niet zo slecht als de meeste mensen geloven.Een sterke visgeur komt alleen van bedorven vis of vis die met bacteriën is besmet. Indien mogelijk, ruik de vis voordat je hem koopt. Achter de kieuwen is de beste plek om slechte geuren te ruiken.
De spiering (Osmerus eperlanus) behoort tot de familie van de zalmachtigen (Salmonidae) en heeft een langgerekt lichaam met zilverkleurige flanken en een relatief grote bovenstandige bek met tandjes. Jonge dieren zijn bijna doorzichtig. Tussen de staart- en rugvin bevindt zich een vetvin. Spiering ruikt naar komkommer.
De geur; klinkt misschien raar, maar een verse vis heeft absoluut geen sterke visgeur! Een verse vis ruikt slechts heel licht naar vis.Het heeft een beetje een zilte en frisse geur.
1. GABRIELLE VAN CHANEL. De eerste geur op de lijst van de meest langdurige en intense geuren komt van de hand van Chanel en vertegenwoordigt de essentie van dit modehuis op zijn best.
Smeer je koelkast in met yoghurt. De melkzuurbacteriën zijn namelijk gek op de rottingsbacteriën en eten deze met veel plezier op.