Neem een wattenschijfje en giet er wat van je oogmake-up remover op. Sluit je oogleden en laat het wattenschijfje een paar seconden op de bovenkant van je wimpers rusten. Veeg de wattenschijf voorzichtig naar beneden, naar je wimperuiteinden. Herhaal dit proces totdat alle sporen van de mascara zijn verwijderd.
Waterproof mascara verwijderen
Laat je mascara door middel van het zuiverende water eerst even losweken door de wattenschijfjes met het micellair water erop te laten rusten, en veeg het daarna gemakkelijk van je wimpers.
Als je ook nog make-up op hebt gehad, dan kan je huid geïrriteerd raken. Daarom is het zo belangrijk om elke avond je gezicht grondig te reinigen en make-up te verwijderen met make-up remover. Op die manier voorkom je onzuiverheden en het vroegtijdig verouderen van je huid.
Waterproof mascara kun je niet met een gewone cleanser verwijderen. Om de substantie af te breken heb je namelijk olie nodig. Je kunt hiervoor een pure olie gebruiken zoals bijvoorbeeld kokosolie of babyolie, alleen zitten daar wel wat risico's aan.
Begin dus bij de basis van je wimpers en maak een zigzaggende beweging richting de uiteinden van je wimpers tijdens het opdoen. Op die manier komt er meer mascara op je wimpers. Door te zigzaggen terwijl je mascara opbrengt, voorkom je ook dat je wimpers aan elkaar gaan kleven.
Slapen met make-up
Mascara irriteert de huid en zorgt ervoor dat je ogen opzwellen. Daarnaast is het ook niet goed voor de wimpers. Deze krijgen te weinig zuurstof en zullen op den duur afbreken. Ook foundation is een absolute no-go om het bed mee te delen.
Van aanzet tot punt
Doe dit niet te snel of te hard, anders beschadig je de wimpers of je slaat er een paar over. De buitenste wimpers bereik je makkelijk met de punt van het borsteltje. Door de zigzaggende beweging is het in principe niet nodig om op de boven- en onderkant van je wimpers mascara aan te brengen.
Elke 3 maanden je mascara vervangen is zéker aan te raden. Bij het gebruik van beautyproducten zoals mascara komen er op een gegeven moment bacteriën in. Binnen 3 maanden is de hoeveelheid bacteriën nog niet schadelijk, maar naarmate het product ouder wordt, neemt ook het aantal bacteriën toe.
Het simpele antwoord: ja. Waterproof mascara is gemaakt met olie, waardoor je je wimpers als het ware van een plastic laagje voorziet. Fijn, want hierdoor loopt je mascara niet uit.
Je gebruikt foundation in plaats van een primer voor je ogen
Niet zo handig dus. Gebruik dus liever een primer die speciaal is gemaakt voor op je oogleden. Daardoor blijft je oogschaduw, zélfs als je je foundation als oogschaduw gebruikt, een stuk beter zitten.
Olijfolie: oké, ga naar de keuken en grijp de olijfolie. Jep, dit is écht een geweldig alternatief voor de standaard make-up remover. Irriteert de ogen niet, maakt je huid zacht en is goed voor je huid. Doop gewoon een watje in de olijfolie en haal je oogmake-up eraf.
De voordelen. Waterproof mascara is de uitkomst voor iedereen die traanogen heeft. Dit omdat waterproof mascara's veel minder snel zullen uitlopen dan normale mascara. Deze mascara's zijn dus ook perfect voor wanneer je vaak door de regen moet fietsen, of als je gaat sporten.
> Plaats je borsteltje aan het begin van je wimperrand en kijk vooral recht vooruit; > Zigzag langzaam richting de puntjes van je wimpers voor een gekruld effect;> Herhaal deze stap, afhankelijk van hoe dik je je wimpers wil laten lijken. Gemiddeld zijn twee tot drie laagjes mascara op je ogen genoeg, zegt Marlena.
Mascara kun je ongeveer 3 maanden bewaren als je het iedere dag gebruikt. Gebruik je de mascara alleen af en toe dan kun je het wel 6 maanden gebruiken. Natte producten hebben meer kans op bacteriën, daarom heeft mascara zo'n korte houdbaarheidsperiode.
Mascara wordt vaak te lang gebruikt, terwijl het net als andere beautyproducten een houdbaarheidsdatum heeft. Deze staat vaak op de verpakking. Over het algemeen moet je mascara's na opening niet langer dan 3 tot 5 maanden gebruiken.
Mascara is een bij de make-up gebruikte vloeistof om de oogwimpers en eventueel wenkbrauwen te kleuren en te accentueren. De mascara wordt aangebracht met een borsteltje of een kammetje en doet de wimpers voller en langer lijken. Er bestaan verschillende soorten borsteltjes.
Verstopte poriën en ontstekingen
Het dragen van make-up tijdens je slaap houdt deze onzuiverheden onder de huid vast, waardoor het risico op een uitbraak toeneemt. Cosmetica acné wordt veroorzaakt door make-up die de poriën verstopt en ziet er uit als kleine bultjes en whiteheads op de wangen, kin en voorhoofd.
Als je mascara aanbrengt, begin dan bij de wortels van je wimpers. Dit zorgt voor extra dikte en je wimpers zien er daardoor langer uit. Werk dan naar de uiteinden toe. Houd hierbij in je achterhoofd dat een horizontale beweging voor dikkere wimpers zorgt en een verticale beweging voor natuurlijke en langere wimpers.
En laat daar nou niet per se een duur long lasting product voor nodig zijn. Maar gewoon een beetje water! De truc hier is om je wimpers vochtig te maken vóór je de mascara aanbrengt. Dat maakt het aanbrengen bovendien gemakkelijker en geeft dus een langer, beter resultaat.
Föhn je wimperkruller
Wat we al weten: hoe warmer een krultang, des te langer houdt de krul. Dat geldt ook voor je wimperkrultang. Zet je föhn er voor een paar seconden op zodat-ie warm wordt en krul daarna je wimpers zoals je normaal zou doen.