Over het algemeen gaan de meeste mensen voor een kleine spiegel in het toilet. Kleine spiegels in ons assortiment hebben een afmeting van 0 tot 50 centimeter, of een lengte- en/of breedtemaat tussen de 50 en 75 centimeter. Deze kleine toiletspiegels zijn perfect voor in de kleine ruimte; niet te groot en niet te klein.
Meestal wordt er op de toilet gekozen voor een lichte kleur spiegel om de spiegel niet te aanwezig te laten zijn in een kleine ruimte. Ook omdat de muren in de toilet vaak licht van kleur zijn.
Kies dan een passpiegel met een spiegelmaat met een minimale breedte van 40 cm en een hoogte van uw lengte met een speling van 10 cm meer of minder. Woont u met meerdere personen in huis ga dan uit van de persoon met de langste lengte. Wilt u de passpiegel praktisch gebruiken maar ook optisch meer ruimte creëren?
Een badkamerspiegel mag niet breder zijn dan de wastafel, en het is gebruikelijk dat de spiegel exact dezelfde breedte heeft als het wastafelmeubel, wat zorgt voor een perfecte uitlijning. Een andere optie is om een spiegel te kiezen die iets smaller is dan de wastafel of wastafelmeubel.
Spiegel hoogte
Rekening houdend met het type en de grootte, wordt de spiegel doorgaans op een hoogte van 2m (vanaf de grond) geplaatst en 35 cm boven de wastafel.
Zo kun je een gemiddelde hoogte bepalen. Voorbeeld: je wil een echte eyecatcher als spiegel op maat, een van 1,50 meter hoog. Dan kun je die het beste iets boven de grond ophangen - zo'n 25 tot 30 centimeter. Zo kun je jezelf helemaal in profiel bekijken.
Plaats de spiegel op de plaats waar het meeste daglicht binnenkomt voor een optimaal effect om de ruimte lichter te maken. Heeft u weinig daglicht, zet dan een grote staande schemerlamp voor de spiegel of een mooie hanglamp zodat de spiegel het licht van de lamp kan weerkaatsen.
Ja, een gewone spiegel kan prima in de badkamer!
Vierkante en rechthoekige spiegels passen het beste bij moderne en/of minimalistische badkamerstijlen. Ronde of ovale spiegels passen eigenlijk overal wel bij, maar het effect van deze vormen is wat speelser. Rechthoekig met ronde hoeken past goed bij eclectische badkamers en landelijke badkamers.
Een enkele of twee waskommen: de ruimte
Indien u er twee naast elkaar wilt plaatsen is het verstandig om minimaal de ruimte van 1 tot 1,5 waskom aan tussenruimte aan te houden. Op die manier krijgen de beiden kommen voldoende de ruimte, om goed tot hun recht te kunnen komen.
Hoe plaats je een spiegel zonder te boren? Het is niet moeilijk om een spiegel te plaatsen zonder het ophangsysteem in de muur vast te boren. Je kunt hier bijvoorbeeld dubbelzijdige kleeftape voor gebruiken. Je plakt de tape in de hoeken van de spiegel en vervolgens druk je de spiegel tegen de muur.
Je verwacht het misschien niet, maar een zware spiegel ophangen doe je het beste met lijm en dubbelzijdig tape. Dan hebben we het echt over spiegels die meer dan 36 kilo wegen of groter zijn dan 2 vierkante meter, al werkt deze manier van bevestigen natuurlijk ook bij kleinere spiegels.
Is een spiegel op maat kleiner dan 1m² dan adviseren we een dikte van 4 mm. Bij een spiegel op maat van 1m² tot 3m² adviseren we een dikte van 6 mm. Een spiegel op maat groter dan 3m² is het advies een dikte van 8 mm te nemen.
Wat is een gelaagde spiegel (oftewel een dubbelzijdige spiegel)? Dit is een spiegel die is samengesteld uit twee spiegels van 3 mm dikte. Deze zijn met de achterkant aan elkaar verlijmd. Hierdoor krijg je een spiegel die aan beide zijden een spiegelfunctie heeft.
Dan hebben we een ezelsbruggetje voor je. Ben in je de run voor een ronde spiegel, dan adviseren wij om hem altijd kleiner dan het badmeubel waar hij boven komt te nemen. Onthoud: de spiegel is idealiter 20 centimeter kleiner zijn dan de breedte van het meubel.
De standaardhoogte van een badkamermeubel
Wij raden aan om de bovenkant van de wastafel of waskom op een hoogte van 80 tot 95 cm te hangen. Zo maakt u prettig gebruik van uw badkamermeubel.
De ronde spiegel is onmisbaar in je interieur. Vooral in kleine ruimtes is een spiegel een ontzettend goede uitkomst. Het geeft meer licht en ook lijkt de ruimte optisch groter. Spiegels zijn er in allerlei soorten en maten, maar tegenwoordig is een ronde spiegel erg populair.
Spiegel en roestvorming
Aangezien er bij het verspiegelen van glas metalen gebruikt worden, zijn die ook onderhevig aan 'roesten'. Dit kan zo goed als vermeden worden door het aanbrengen van beschermingslagen.
Het glas houdt de spiegelende laag bij elkaar en beschermt hem. Daarachter zit de spiegelende laag. Deze bestaat uit een dun laagje metaal. De lichtstralen gaan door het glas heen en de spiegelende laag weerkaatst deze stralen.
Spiegels zijn gemaakt van glas en metaal en kunnen zo als een orgon-accumulator (~energie-opwekker) werken. Staat je bed dus recht tegenover een spiegel, dan kan deze versnelde, onrustige energie- en etherstroom op de aura van de slapende persoon inwerken.
Vermijd ten alle tijden spiegels tegenover elkaar of spiegels die weerspiegelende vlakten reflecteren. Het oneindige effect dat dit veroorzaakt zorgt ervoor dat de chi vast blijft zitten en niet soepel door kan stromen naar de rest van de woning.
3. Geen spiegel. Het kan een kinky detail zijn, een spiegel tegenover of boven het bed, maar voor een relatie is het eigenlijk niet zo goed. Het is beter om de slaapkamer reflectievrij te houden, spiegels hebben volgens feng shui namelijk een energie die onrustige slaap kan veroorzaken.
Dat effect wordt ook wel het mere-exposure effect genoemd. Een herhaalde blootstelling aan een stimulus zorgt voor een positievere interpretatie. Iets wat je vaker ziet, vind je automatisch mooier. Hoe vaker je in de spiegel kijkt - en hoe ijdeler je dus bent - hoe groter de impact.
Als je in de spiegel kijkt zie je (tromgeroffel) je spiegelbeeld. Een gespiegelde weergave van je gezicht, dus. En dat ligt volgens Nick Stockton van Wired aan het heuse 'mere-exposure'-concept (een theorie uit de jaren zestig, ontwikkeld door Robert Zajonc).
Effect van herhaling. In 1977 is er onderzoek door een paar Amerikaanse psychologen gedaan naar dit fenomeen en werd er wederom geconcludeerd dat mensen hun foto mooier vonden dan hun spiegelbeeld. En waarom dit zo is heeft te maken met het effect van vaak aan iets blootgesteld worden.