40 x 30 x 20 cm) mag altijd mee in de cabine. Wil je zeker weten dat je stuk handbagage (max. 55 x 35 x 25 cm) ook mee mag in de cabine, reserveer dan plek in de cabine voor je handbagage. Deze optie is beschikbaar voor de meeste vluchten en kan je selecteren tijdens het boeken, of na het boeken in Mijn Transavia.
Volgens de IATA is de algemene regel voor het reizen met handbagage dat het formaat niet groter mag zijn dan 56 cm hoog, 45 cm breed en 25 cm diep. Alle vermelde afmetingen per luchtvaartmaatschappij zijn de buitenafmetingen in cm, inclusief handvatten, wielen, zijvakken en andere externe onderdelen.
Handbagage regels Transavia: gewicht en afmetingen
Dan mag je 1 handbagage koffer per persoon meenemen aan boord van de vlucht met een maximale afmeting van 55cm x 35cm x 25cm. Bekijk alle 55x35x25 koffers in één overzicht. Deze handbagage koffers mogen dus altijd mee op jouw Transavia vlucht.
Handbagage is de bagage die je bij je mag houden in het vliegtuig, zoals rugzakken, handtassen, trolleys, laptoptassen en tassen voor camera's. Net als voor het meenemen van ruimbagage gelden er voor handbagage bepaalde voorwaarden en voorschriften waar je je als vliegtuigpassagier aan dient te houden.
Dat kan het zijn dat deze bij de gate alsnog in het ruim moet. Gratis, maar je hebt jouw spullen dus niet bij de hand. Vanaf 15 juni veranderen de regels. Je mag dan als reiziger een rolkoffer (55x35x25 centimeter) én een accessoire zoals een kleine handtas of laptoptas (van 40x30x20 centimeter) meenemen aan boord.
Je handbagage en accessoire mogen bij elkaar max 10 kg. wegen en de maten zijn inclusief wielen en handgrepen. Wil je meer meenemen? Boek dan ruimbagage bij.
De regels voor handbagage zijn streng: er wordt slechts één tas toegestaan van 45 x 40 x 25 centimeter, met een maximum van 10 kilo. Als je koffer daar niet aan voldoet, wordt de bagage als ruimbagage ingecheckt, en dat kost 40 euro.
Deze medicijnen kunt u meestal zonder problemen meenemen. Let er wel op dat ze alleen voor eigen gebruik zijn. Als u tien doosjes paracetamol bij u heeft, wekt u natuurlijk de indruk dat u de medicatie meeneemt voor andere doeleinden.
Als je handbagage niet aan de richtlijnen voldoet, wordt het tegen betaling in het ruim vervoerd. Bij de gate kost dit € 40 per stuk.
Sindsdien mag je standaard alleen nog maar een kleine (hand)tas mee aan boord nemen die niet groter is dan 40 cm x 20 cm x 20 cm en die gemakkelijk onder je stoel past. Een kleine rolkoffer valt niet langer onder de handbagage regels.
U mag vloeistoffen, spuitbussen en gels in uw handbagage hebben zolang zij niet meer dan een maximum volume van 100 ml overschrijden per artikel, meegenomen in een hersluitbare, doorzichtige plastic tas van niet meer dan 1 liter capaciteit per passagier.
In je handbagage mag je 1 liter aan vloeistoffen meenemen in verpakkingen van elk 100 mililiter. Kleinere of halfvolle verpakkingen mogen uiteraard ook. Stop die vloeistoffen, gels, crèmes, zalfjes, pasta's en spuitbussen in een hersluitbare doorzichtige plastic 1-liter zak.
Met een normaal ticket mag je alleen een kleine tas van 40 x 20 x 25 cm mee als handbagage meenemen. Deze moet onder je stoel passen. Wil je een rolkoffer of (grote) rugzak meenemen, dan moet dat tegen betaling. Het maximale formaat is dan 55 cm + 40 cm + 20 cm en het gewicht maximaal 10 kilo.
Vooraf. Check hoeveel kilo's je mee mag in je handbagage. Dit kan je vaak op de site van de airline waarmee je vliegt vinden. Meestal is dit 10 tot 15 kilo, maar het kan ook 5 kilo zijn.
De meeste vaste etenswaren mag je meenemen in je handbagage in het vliegtuig. Denk hierbij aan belegde broodjes, salades, groente en fruit, vlees, snoep, koekjes, nootjes, snacks, taart. Als jij een huisgemaakte appeltaart mee wil nemen aan boord, mag dat gewoon!
Iedereen mag gratis een klein stuk handbagage per persoon meenemen aan boord. Deze mag een maximale afmeting van 45 x 36 x 20 cm hebben (inclusief handgrepen of wielen) en moet onder de stoel voor je passen. Dat zou voldoende moeten zijn om alle benodigdheden voor een reis of een korte trip mee te nemen.
Het verschilt enigszins per vliegmaatschappij wat de maximale afmetingen zijn van je handbagage, maar over het algemeen geldt dat je één stuk bagage mee mag nemen van maximaal 55cm x 40cm x 25cm.
Zolang je niet (online) bent ingecheckt, kun je via Mijn Transavia voordelig je ruimbagage boeken. Heb je uiteindelijk toch méér ruimbagage bij je dan het vooraf geboekte gewicht? Dan kun je op de luchthaven extra ruimbagage bijkopen voor € 15 per 5 kg.
Medicijnen en babyvoeding in handbagage
Er mag meer dan 100 milliliter medicijnen en babyvoeding in uw handbagage zitten: Neemt u medicijnen mee? Dan moet u op verzoek een doktersrecept kunnen overhandigen of kunnen aantonen dat de medicijnen op naam staan.
Mueslirepen, chips, nootjes, fruit, snoep, koekjes; het mag allemaal mee in je handbagage. Je mag zelfs een 1-minute noodles meenemen zodat je met heet water in het vliegtuig lekker je eigen soepje kan maken. Eten dat echt sterk ruikt kan wel geweigerd worden.
Vloeistoffen zoals drank, tandpasta, cosmetische crèmes of gels mogen alleen met uw handbagage mee in een transparante plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter. De verpakkingen mogen niet groter zijn dan 100 ml. Grotere verpakkingen moeten met de ingecheckte bagage in het laadruim mee.
Als je veel bagage wilt meenemen in de cabine kun je dus overwegen om een kleine rugzak of zachte tas mee te nemen. Een rugzak of een zachte tas is flexibel en zal minder wegen dan een koffer uit hard materiaal met wieltjes. Kleine rugzakken en dagrugzakken.
Op een groot deel van Schiphol worden 3D CT-scans gebruikt om jouw handbagage te controleren. Via deze CT-scans kunnen securitymedewerkers de inhoud van je handbagage in 360 graden bekijken en op een scherm draaien voor een nauwkeurige inspectie.
Make-up in je handbagage wordt bijna altijd gezien als een vloeistof, of het nu een bodymist is, handcrème, foundation, lipgloss, mascara, nagellak of deodorant. Deze vloeistoffen mogen bij de meeste vliegtuigmaatschappijen maximaal 100ml per stuk zijn.