Magnum = 1,5 liter (het ideale formaat voor champagne) Jéroboam = 3 liter (gelijk aan 4 gewone flessen) Réhoboam = 4,5 liter (gelijk aan 6 gewone flessen) Méthusalem = 6 liter (gelijk aan 8 gewone flessen)
Beschrijving. Magnum-snoepjes zijn ijssticks, tussen 100 en 120 ml, meestal gemaakt met vanille-ijs omhuld met chocolade.
Dat is een vermindering van 33 procent, de prijs van het ijsje daalt minder hard: 26 procent. De Magnum Almond wordt met 10 ml verkleind tot 100 ml, de Classic-versie gaat van 120 naar 110 ml.
Kies tussen de Magnum Classic, Magnum Almond en Magnum White.
Het gewicht van het ijsje was aanvankelijk 86 gram, te vergelijken met snacks als Mars en Snickers. Unilever introduceerde de Magnum als tussendoortje. Dit concept werkte en daarmee zette het bedrijf een trend. Daarna is het ijsje kleiner geworden tot de huidige 79 gram.
Van Jumbo eigen merk Magnums zijn halal.
Producten als Omo, Knorr en Magnum zijn een stuk duurder geworden. Vanwege de hogere prijzen voor grondstoffen, mede door de oorlog in Oekraïne, heeft fabrikant Unilever de prijzen wereldwijd met gemiddeld 8,3 procent verhoogd. En daar blijft het niet bij.
Grote kans dat je vanille-ijsje deze zomer duurder wordt. En ook de vla zou weleens prijziger kunnen worden. Dat heeft alles te maken met een mislukte vanille oogst in Madagaskar, het land waar de meeste vanille geproduceerd wordt.
Af en toe een ijsje eten kan geen kwaad, het past zelfs in een gezond eetpatroon. "Er is wel verschil in welke soort je kiest, de ene soort bevat meer calorieën, suiker of vet dan de andere", zegt Jasper de Vries van het Voedingscentrum.
Een magnum is een fles met een inhoud van tweemaal een gewone wijnfles. Bij standaardwijnflessen van 75 centiliter geeft dat dus een magnum met een inhoud van 1,5 liter.
Magnum (inhoudsmaat), een fles met een inhoud van 1,5 liter. Magnum (Lordi), de ex-basgitarist van de band Lordi. Magnum opus, het grootste of belangrijkste werk van een componist of auteur. Magnum Photos, een vooraanstaand fotoagentschap.
Magnum almond 120 ml per stuk, doos 20 stuks.
AMSTERDAM – Magnum brengt een nieuw ijsje op de markt: de Magnum Double Gold Caramel Billionaire. Deze variant is verpakt in een kartonnen verpakking van 75 procent recyclebaar materiaal. Het buitenste laagje bestaat uit goudkleurige Magnum Chocolade met knapperige stukjes biscuit.
Een Classic Magnum (110 mililiter) bevat 260 calorieën (220 per 100 mililiter) en 11 gram vet. Dat komt dus lang niet in de buurt van de 1862 calorieën van een pakje roomboter. Gelukkig! Wel bevat een Magnum meer suikers, namelijk 23 gram.
Elke dag ijs eten is voor ons geen straf. Wij houden van ijs en krijgen er geen genoeg van. Vaak wordt ijs gezien als een traktatie die je jezelf niet elke dag kan veroorloven. Maar wist je dat er juist ook (gezondheids)voordelen zitten aan het eten van ijs?
Een dagkeuze is iets kleins buiten de Schijf van Vijf, waarvan je 3 tot 5 keer per dag iets kunt kiezen. Zoals een waterijsje. Een weekkeuze is groter. Deze kun je beter niet meer dan 3 keer per week nemen.
IJsjes en roomijs kun je gemiddeld een jaar bewaren, tenzij het in aanraking is gekomen met bijvoorbeeld een gebruikte lepel. Wat kristalvorming op roomijs kan geen kwaad. Voor kliekjes gelden andere regels, bijvoorbeeld voor afhaalvoedsel. Dat kun je beter bewaren in de ijskast en het de volgende dag opeten.
Bij de 'Cornetto's' kwam Jumbo's Cornet als lekkerste uit de test, gevolgd door de Cones van AH Basic. Bij de varianten van de Magnum Almond viel ook de huismerk lookalike van Jumbo, Chocs!, het meest in de smaak, gevolgd door Gelatelli van Lidl.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Diepvriesproducten tot 1 jaar en mogelijk langer na THT, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
De schattingen hoeveel een gemiddelde ijssalon omzet verdient lopen nogal uiteen. Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners vermoeden dat een gemiddelde gespecialiseerde ijssalon zo'n 210.000 euro per jaar binnen ziet komen.
Vette discussie daarover is onnodig, want zelfs ten opzichte van halvarine maakt een Magnum (de Classic uit de supermarkt) maar weinig indruk. Daar zit namelijk maar half zoveel vet in: zo'n 20 gram per 100 gram. Daarbij: een pakje boter weegt 250 gram, het roomijsje haalt de 100 nog niet.
Zout verlaagt het vriespunt van water – en dus ook het smeltpunt van ijs. Dat wil zeggen dat ijs niet smelt bij 0°C, maar bij een lagere temperatuur. Dat is ook de reden waarom we zout strooien in de winter: het ijs zal sneller smelten.