Uit de structuurtellingen van het CBS blijkt echter dat bij een gezin met 0, 1, of 2 jongens en geen meisjes de kans op een volgend meisje 48,0%, 47,3% en 46,2% is. Een vrouw met twee zoons heeft dus 54% kans op weer een zoon en 46% kans op een dochter. Omgekeerd geldt dit ook voor moeders met veel dochters.
Heeft een moeder twee zoons, dan is de kans om nog een baby te krijgen 25%. Datzelfde geldt voor moeders met twee dochters. Heeft een moeder echter al een jongen én een meisje, dan is de kans op een volgend kind iets kleiner, 20%. Daaruit blijkt dat niet het geslacht van de kinderen van belang is, maar de variatie.
Volgens onderzoekers is het erfelijk bepaald hoeveel X- en Y-chromosomen mannen aanmaken, en dus hoe groot de kans is op een bepaald geslacht. Mannen die dus meer X-chromosomen aanmaken, hebben meer kans op een dochter. Heeft je man dus alleen maar zussen? Dan is de kans wat groter dat jullie een dochter krijgen!
Wordt het een jongen of een meisje? Het is de vraag die altijd wel wordt gesteld als je zwanger bent. Wie denkt dat de kans 50-50 is, komt bedrogen uit. Er worden namelijk net iets meer jongens dan meisjes geboren: 51,2 procent tegenover 48,8 procent.
Om de volgende berekeningen simpel te houden, stellen we de kans op een meisje of een jongen allebei op 50%. Wanneer er in een gezin 1 kind is, is de kans 50% dat het een meisje is en 50% dat het een jongen is. Bij 2 kinderen is de kans op 2 meisjes 0,5 x 0,5 = 0,25 ofwel 25%.
De zaadcel bevat een X-chromosoom of een Y-chromosoom. Dat chromosoom bepaalt het geslacht van het kind. De vrouw kan in de eicel alleen een X-chromosoom kwijt, omdat vrouwen alleen maar X-chromosomen hebben. Afhankelijk van welke zaadcel de eicel bevrucht, wordt het dus een jongen (XY) of een meisje (XX).”
Verder moet je veel calcium binnenkrijgen, dus eet en drink je flink veel zuivel, zoals melk, yoghurt en vla. Kaas moet je wel vermijden, omdat daar veel zout in zit. Ook koffie kun je beter laten staan. Wél goed om te eten: veel fruit, zoals appels, peren, aardbeien en frambozen.
Een snel lesje biologie: vader en moeder leveren allebei een geslachtschromosoom aan hun kind. Vrouwen hebben alleen X-chromosomen om door te geven. Mannen hebben X- en Y-chromosomen, dus die geven of een X- of een Y-chromosoom door. Afhankelijk daarvan krijg je een meisje (XX) of een jongetje (XY).
Vrouwen die tijdens de zwangerschap last hebben van hevige ochtendmisselijkheid hebben minder kans te bevallen van een jongetje. Onderzoekers aan de Colombia Universiteit toonden aan dat meer dan de helft van de vrouwen met de klacht een meisje kreeg.
Een pretecho kun je al laten maken vanaf 13 weken. Het kan zijn dat dit nog te vroeg is om het geslacht van je baby te kunnen bepalen. Het geslacht kan het beste bepaald worden rond de 16 weken. De betrouwbaarheid van een pretecho omhoog naarmate je meer weken zwanger bent.
Meisjes met een goede relatie met hun vader staan bijvoorbeeld steviger in hun schoenen dan meisjes met een slechte band. Ze hebben meer zelfvertrouwen, maken minder stresshormonen aan, en hebben minder kans op een depressie.
Heb je 3 of meer dagen voor de eisprong seks, dan is de kans groter dat je een meisje krijgt. De vrouwelijke zaadcellen leven namelijk langer en kunnen dus langer wachten op de eisprong.
Veel geboortes in september
In september werden de meeste kinderen geboren met een daggemiddelde van 586. Ook in juli, augustus en oktober werden relatief veel kinderen ter wereld gebracht. De minste kinderen werden geboren in het voorjaar.
Als je graag een meisje wilt, dan zou je juist vóór de eisprong moeten vrijen. Meisjeszaadcellen leven namelijk langer, maar zwemmen korter. Als je dan vóór de eisprong vrijt, is de kans groter dat op het moment van de eisprong meisjeszaadcellen over zijn gebleven om de eicel te bevruchten.
Betrouwbaarheid Chinese geslachtskalender
Sommigen geloven er heilig in, anderen doen het af als onzin. De kalender is geen wetenschappelijke manier om het geslacht van je kindje bepalen. Het geeft dus geen zekerheid. De echte geslachtsbepaling krijg je pas bij de 20-wekenecho te horen.
Dankzij die wet kan iedereen van 16 jaar en ouder in de Basisregistratie Personen (en daarmee in het paspoort) het geslacht 'man' in 'vrouw' laten veranderen, of andersom.
Waardoor komt misselijkheid en overgeven in de zwangerschap? De precieze oorzaak van misselijkheid en overgeven aan het begin van de zwangerschap is onbekend. De volgende dingen spelen mogelijk een rol: Het zwangerschapshormoon Bèta-HCG.
3/ Positie van de buik
Aan de vorm en stand van je buik is blijkbaar te zien wat er op komst is. Vrouwen die hun buik hoog dragen, krijgen vaker een meisje. Hangt je buik juist iets lager? Dan wordt het een jongen.
Tijdens de 20-weken echo wordt er gekeken naar eventuele lichamelijke afwijkingen van het kindje, maar ook het geslacht is dan zichtbaar. Tijdens deze echo kun je zien of het een jongetje of een meisje is.
Zwanger worden tijdens je zwangerschap, het klinkt bijna te bizar voor woorden. Toch bestaat het en het heet superfoetatie. Superfoetatie is extreem zeldzaam en komt iets vaker voor bij dieren dan bij mensen. Er zijn maar 10 menselijke gevallen wereldwijd bekend met dit fenomeen.
Groot geluk
Wat blijkt: mensen met vier of meer kinderen scoorden het allerhoogst op het gebied van tevredenheid. Het klopt wel dat een groter gezin meer drukte en kosten met zich meebrengt dan een klein huishouden, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het geluk dat elk kind bijdraagt.
Tekenen van hoogbegaafdheid bij baby's
Karakteristieken van hoogbegaafde baby's: Extreem waakzaam – altijd aan het observeren, al kort na de geboorte. Er is al snel sprake van oogcontact. Heeft minder slaap nodig dan de meeste baby's.
Nooit saai
Heb je meer dan één zoon, dan is het sowieso nooit rustig thuis als ze met elkaar zijn. Ze kunnen niet anders dan samen stoeien, springen en gek doen en ook dat gaat altijd met veel geluid. Rustig is het dus nooit in een gezin met jongens, maar ook nooit saai.
De veronderstelling is dat daardoor het sperma minder snel naar buiten loopt. De kans om binnen 6 maanden zwanger te worden is bij 4 of meer keren seks per week ruim 80%, bij 1 tot 2 keer per week 32% en bij minder dan 1 keer per week 17%.
De oorsprong hiervan is een onderzoek van de echoscopist Saad Ramzi Ismail. In dit onderzoek zegt Ramzi dat de plek waar de placenta ligt, aangeeft wat het geslacht van je kindje is. Deze theorie klopt volgens hem bij 97 procent van de zwangere vrouwen.