De zwaarste baby die ooit via een natuurlijke manier ter wereld kwam, woog 10,2 kilo. Dat gebeurde in 1955 in Italië. Die baby staat in het Guinness Book of World Records.
Karan was al opvallend lang toen hij geboren werd. Hij was toen meer dan 60 centimeter lang en woog 7 kilo. Hij had daarmee de twijfelachtige eer om in het Guiness Book of Records te worden opgenomen als grootste en zwaarste baby ooit.
De zwaarste baby die ooit geboren werd is in 1955 op de wereld gezet. De Italiaanse Carmelina Fedele beviel van een zoon met het geboortegewicht van ruim 10,2 kilogram.
Chahat heeft de treurige titel van dikste baby ter wereld in de wacht gesleept. Het meisje uit India is acht maanden oud en weegt 19 kilo. Bij haar geboorte had ze een normaal gewicht maar de kilo's kwamen er in korte tijd heel rap aan.
Als zwangere vrouwen van hun verloskundige horen dat ze zullen bevallen van een flinke baby is dat even schrikken. De medische term voor een (te) hoog geboortegewicht bij baby's is macrosomie. Een baby heeft dan een geboortegewicht van 4500 gram of meer. Dat overkomt zo'n 10% van de baby's.
Wanneer je hoogzwanger bent van een zware baby, kunnen verschillende factoren meespelen: Erfelijkheid: mogelijk waren jij of je partner ook zware baby's. Je gewicht nam flink toe tijdens de zwangerschap; Medische reden: bijvoorbeeld diabetes (dit wordt vastgesteld door een test)
Wanneer je een verhoogd risico hebt op een kleine of grote baby spreekt de verloskundige of gynaecoloog met je af om een groeiecho te doen. Dit gebeurt ook wanneer de groei van de baby niet goed te voelen is via de buik. Bij een groeiecho wordt het hoofd, de buikomvang en het bovenbeen van de baby gemeten.
De kleinste baby ooit die de geboorte overleefde heeft na 13 maanden het ziekenhuis mogen verlaten in Singapore. Kwek Yu Xuan werd geboren op 25 weken en woog 212 gram, zoveel als een appel. Haar kansen om ooit het ziekenhuis levend te verlaten waren miniem, maar wonder boven wonder haalde ze het.
In Rotterdam is de dikste Nederlander maandagavond overleden. De 42-jarige André de Groot woog 350 kilogram. Hij stierf aan de gevolgen van longemfyseem. De man woog op zijn 16de al 120 kilo.
GRONINGEN - De 1750 gram wegende baby Chelsea is de lichtste baby ooit die het Martini Ziekenhuis ontslagen heeft. Dinsdag mocht het kindje na maanden het ziekenhuis verlaten. Chelsea werd op 10 mei geboren toen haar moeder slechts 29 weken zwanger was.
De geboortelengte is nagenoeg niet veranderd. Jongens zijn gemiddeld 50,6 cm bij de geboorte en meisjes gemiddeld 50,1 cm.
De meeste baby's die geboren worden na een normale zwangerschapsduur van negen maanden wegen tussen de 2500 en 4500 gram. Het gemiddelde daarvan is 3500 gram.
Grootste baby
De baby – geboren in Sevilla -woog maar liefst 23 pond, 340 gram en was 71 cm lang. Helaas, overleed het jongetje slechts 11 uur na de geboorte.
Veel Nederlandse kinderen tussen de 3 en 6 jaar hebben een bolle buik. Dat is meestal geen teken van overgewicht of van een ziekte; doorgaans zijn er heel onschuldige redenen voor. Het kan het gevolg zijn van de houding (staan met een holle rug) en het nog niet goed ontwikkeld zijn van de buikspieren.
Eerst komt het hoofdje door de vagina van de moeder naar buiten, daarna de schouders en dan de rest. Sommige baby's worden met een keizersnee geboren. Dit is een operatie in het ziekenhuis, waarbij de dokter een opening in de buik van de moeder maakt en de baby door deze opening uit de buik haalt.
Dragen van de zwangere buik
De vorm van je buik kan daarin ook nog verschillen. Dat ligt vooral aan jouw lengte en aan de positie van je baby. Ligt de baby dwars, dan rekt jouw buik mee in de breedte. Als je klein bent, zul je ook sneller een brede buik hebben.
Een individuele baby mag gerust eens wat harder of wat minder hard groeien. Bij de lengtegroei zie je zelfs heel vaak van die kleine tussengroeispurtjes. Schommelingen zijn dus normaal, maar te grote afwijkingen zijn niet de bedoeling.
Uit onderzoek van EenVandaag en Ouders van Nu onder 10.000 vrouwen die de afgelopen 2 jaar zijn bevallen, blijkt dat 60 procent hun bevalling lichamelijk heel of behoorlijk zwaar vonden. Maar een aanzienlijke groep vond de bevalling ook niet zo zwaar (32 procent) of zelfs helemaal niet zwaar (8 procent).
Voor de zwangerschap bedraagt de lengte van uw baarmoeder of uterus ongeveer 7,5 cm en het gewicht ongeveer 40 à 50 g. In de loop van de eerste helft van de zwangerschap is er een sterke groei van de baarmoeder. Rond de 20ste zwangerschapsweek weegt de baarmoeder ongeveer 700 g.
Tijdens de zwangerschap krijg je standaard drie keer een echo aangeboden. Maar daarnaast kan je verloskundige om medische redenen besluiten tot het maken van de volgende diagnose echo's: Vroege echo (rond de 6-7 weken) Groei echo (rond de 30 weken)
Gemiddeld komen vrouwen met een gezond gewicht zo'n 12-15 kg aan in de hele zwangerschap. Het verschilt alleen erg hoeveel je aankomt tijdens de zwangerschap en wanneer deze kilo's erbij komen. Het aantal kilo's dat je aankomt hangt vaak ook af van de BMI die je hebt voor je zwangerschap.
Hoeveel moet mijn baby bijkomen? Tijdens de eerste paar weken zal je baby waarschijnlijk ongeveer 175 tot 225 gram per week bijkomen. Als hij ongeveer zes maanden oud is, zal hij waarschijnlijk twee keer meer wegen dan bij de geboorte. Vanaf dan zal het gewicht geleidelijk aan trager toenemen.