Campari bevat 20,5 procent alcohol, heel veel suiker en flink wat bitterstoffen. Daarmee is het een zeer stabiele drank, aangezien er vanaf zo'n 18 procent alcohol geen hergisting in de fles meer kan optreden. Uw gezondheid is dus wel gewaarborgd.
Er zitten 63 kilocalorieën in 1 borrelglas (35 gram) campari.
Er zitten 63 kilocalorieën in 1 flesje (100 gram) crodino. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'crodino'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
1/ Champagne (57 kcal per glas)
Nu heb je – ook zonder speciale gelegenheid – een reden om een fles bubbels open te trekken! Laat je het calorieverhaal trouwens even varen: Dit zijn de lekkerste cocktails met champagne.
Door het intense aroma en inspirerende smaak, zorgt Campari voor een unieke drinkervaring. De likeur kan prima puur worden gedronken, maar komt ook goed tot zijn recht in verschillende mixjes en cocktails.
Het recept is eenvoudig. Voeg 15 cl tonic toe aan 5 cl Campari, giet de ingrediënten in een glas met bolle vorm en garneer met een schijfje limoen. Het resultaat? Een onweerstaanbaar verfrissende cocktail.
Koolhydraten in Campari
Campari bevat 65 calorieën, 0 vetten en 4 koolhydraten per 1 glaasje.
Campari is ook wat brutaler van de twee als het gaat om alcoholgehalte. Campari heeft met 28% bijna het dubbele van de kracht van Aperol, dat 11 procent bevat en dat is geen toeval.
Kies voor alcoholische dranken met een laag alcoholgehalte en zonder suiker, bijvoorbeeld champagne, schuimwijn, cava, droge witte wijn, rode wijn, pils.
Overmatig alcohol drinken is zo'n 41% schadelijker voor je gezondheid, dan te veel suiker eten. We denken niet dat we hoeven uit te leggen wat de gezondheidsrisico's van hevig drinken zijn.
Sterke dranken als jenever, gin, wodka, tequila, whiskey en Cognac bevatten weinig tot geen koolhydraten.
Elke alcoholische drank heeft een verschillend aantal koolhydraten, maar ook het aantal calorieën verschillen. Simpelweg bevat wijn minder koolhydraten dan bier, maar is pure alcohol het allerlaagst in koolhydraten. Deze bevatten meestal wel meer calorieën.
Droge witte of rode wijnen bevatten 0,5 - 2 gram koolhydraten per glas. Zoete dessertwijnen daarentegen bevatten veel meer koolhydraten, ongeveer 10 - 14 gram per glas. Zo af en toe mag je een glas wijn drinken bij het volgen van een koolhydraatarm dieet. Kies dan wel voor een droge wijn of champagne.
Campari Bitter
Campari is een internationaal mixbare drank en is vooral bekend door het puur 'on the rocks', met soda of met jus d'orange te drinken. Campari is heel veelzijdig en biedt ook bijzondere cocktails en longdrinks.
Het drankje is afkomstig van het Italiaanse Campari in Novara. Campari wordt gemaakt uit witte en rode wijnen, waaraan (zo'n 70!)bittere kruiden en planten- en fruitextracten zijn toegevoegd. Dit geeft het drankje zijn kleurrijke smaak en bekende 'bite'.
Puur te drinken 'on the rocks', maar ook zeer goed te mixen in de bekende Campari Soda of Campari Orange.
Bewaartip voor dit product
Sterke drank bewaren op een koele, droge, donkere plek buiten de koelkast.
Campari is een Italiaanse kruidenlikeur die oorspronkelijk uit de plaats Novara komt. Het is een product van het bedrijf Davide Campari-Milano. De drank wordt gemaakt van meerdere kruiden en fruit, heeft een alcoholpercentage van zo'n 25% en heeft een robijnrode kleur.
Door de bitterzoete smaak lijkt deze drank vanwege de sinaasappel veel op Aperol. Toch is er een duidelijk verschil tussen deze likeuren. Aperol is net even iets zoeter dan Campari.Campari is dus wat bitterder en heeft ook meer de smaak van onder andere rabarber, bessen en een mysterieuze blend van kruiden.
Als je de behoefte echt niet kunt weerstaan en je tevreden bent over je gewichtsverlies dan kun je kiezen voor één alcoholisch drankje met zo min mogelijk koolhydraten. Een aantal van deze drankjes op een rij: Prosecco, Cava, Champagne, witte droge wijn, wodka en Bacardi puur of in combinatie met een colaatje light.
„In een standaard glas sterke drank zit evenveel alcohol als in een glas bier of wijn.Als we puur naar de alcohol kijken, dan zijn deze twee drankjes dus even slecht voor je gezondheid.” Volgens Noijen merken we dat onder andere aan de grootte van het glas waarin de drank in de horeca geserveerd wordt.
Dan kies je best voor een drankje op basis van tequila, want dat zou het 'gezondste' zijn. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat geen enkel alcoholisch drankje echt gezond is, maar wie de schade toch enigszins beperkt wil houden, kiest het best voor tequila, zo blijkt.