Als je euro's overmaakt naar een rekening in Groot-Brittannië of Noord-Ierland, dan doe je een Eurobetaling (SEPA). Als je een andere muntsoort overmaakt naar een rekening in Groot-Brittannië of Noord-Ierland, dan spreek je van een Wereldbetaling. Voor de Wereldbetaling geldt een hoger tarief.
Het IBAN voor Groot-Brittannië bestaat uit 22 posities alfanumeriek (cijfers en letters aaneengesloten invullen), bijvoorbeeld: GB29NWBK60161331926819.
Als je geld overmaakt naar het buitenland, moet je BIC- en IBAN-codes vermelden. Deze codes maken het internationale betalingsverkeer efficiënter en goedkoper.
Verwerkingstijd uitgaande Wereldbetaling
Je Wereldbetaling is gemiddeld 3 werkdagen onderweg naar de ontvanger. Als je een overboeking doet, zie je dat meestal meteen terug in je rekeningoverzicht. Je ziet bij je overboeking ook de rentedatum.
De betaling een IBAN (international Bank Account Number) en BIC (Bank Identifier Code) heeft van de ontvanger. Je kunt deze gegevens opvragen bij de (bank van de) ontvanger.
Voor wereldwijde betalingen heb je het rekeningnummer nodig van de ontvanger, met of zonder nationale bankcode.Ook vul je de BIC, Business Identifier Code, van de bank van de ontvanger in. Heb je geen BIC, dan kun je ook de naam- en adresgegevens van de bank van de ontvanger invoeren.
Elektronisch geld overmaken met BIC-code
Toch is het mogelijk om in euro's geld over te maken naar het VK. Dat komt doordat het VK toegang heeft tot SEPA. SEPA staat voor Single Euro Payments Area: één Europese betaalmarkt. Bij een internationale betaling met SEPA-landen heeft u een BIC-code nodig.
Wil je geld overmaken naar een buitenlandse bankrekening? Als je geld overboekt in euro's en de betaling binnen de SEPA-zone plaatsvindt, is de IBAN en de naam van de ontvanger voldoende. Als een land niet in de SEPA-zone valt, heb je een BIC/SWIFT code nodig voor internationale overboekingen.
Met een IBAN kun je de bankrekening van een persoon identificeren – in binnen- of buitenland. Een BIC/SWIFT-code doet iets anders: die helpt je om een specifieke bank te identificeren bij een internationale overschrijving. Kort gezegd is een IBAN een unieke identificatiecode voor één bankrekening.
Je vindt je IBAN- en BIC-nummer op je rekeninguittreksels. IBAN (International Bank Account Number) is de internationale standaardcode voor een rekeningnummer.
Bankoverschrijving. Bankoverschrijvingen zijn meestal de goedkoopste optie voor het financieren van je internationale overschrijving met Wise. Bankoverschrijvingen kunnen trager zijn dan debit- of creditcards, maar ze geven je meestal de beste waarde voor je geld.
Vaak wordt het geld nog dezelfde werkdag bijgeschreven, maar het kan ook een aantal dagen duren, dat hangt af van de begunstigde bank. Wanneer je een Wereldbetaling aanmaakt in Mijn ING, wordt de maximale verwerkingstijd getoond, meestal gaat dit dus sneller. Voor directe verwerking is het opgeven van een BIC vereist.
Zowel binnen als buiten Europa kunt u betalen met uw Bancontact-Visa Debit-debetkaart. Om fraude tegen te gaan, is het gebruik van uw debetkaart standaard beperkt tot Europese landen.
Dekking van je Betaalpas
Je Betaalpas staat standaard ingesteld op gebruik in Europa. Je kunt dan in heel Europa met je pas betalen en geld opnemen.
Voor een Europese Overschrijving brengt de ING je geen kosten in rekening. Wel berekent de bank waarnaar je geld overmaakt soms kosten, maar deze betaalt de ontvanger. Of een bank geld in rekening brengt en hoeveel, verschilt per bank en land.
Money transfer is een geldtransactie waarbij geld of geldswaarden verstrekt worden aan een tussenpersoon, met het doel om deze gelden aan een derde elders betaalbaar te stellen. Zonder inschrijving in het Wgt-register is het in Nederland niet toegestaan om deze activiteiten te verrichten, noch om daarbij te bemiddelen.
Indien je een betaling binnen de EU verricht, heb je meestal geen bic nodig. Vanaf 1 januari 2007 is het gebruik van een bic en iban verplicht gesteld door de EU. De Nederlandse banken hebben dit proces geautomatiseerd, waardoor je bij een overboeking naar een ander EU land, de bic code niet zelf hoeft aan te geven.