Vul de maatbeker volgens de instructies van het product: pas de hoeveelheid wasverzachter aan op de hoeveelheid was. Giet de wasverzachter in het relevante vakje. De wasmachine voegt het dan tijdens het spoelen – aan het einde van de wasbeurt – toe.
Doe de Lenor parels in de doseereenheid, giet ze in de trommel van je machine en geniet zo van de heerlijke frisheid en langdurig lekkere geur van je was. Pas de geurintensiteit aan door zelf te kiezen welke hoeveelheid Geurbooster je wilt gebruiken. Voeg de wasverzachter toe.
Een wasverzachter gebruik je tijdens het wassen van je kleding en ander textiel. Het wordt aan het laatste spoelwater toegevoegd, om de was lekkerder te laten ruiken en soepeler aan te laten voelen.
Wasverzachter doe je in het vak met een ster of bloem. Dit is meestal het kleinste vak van de lade. Door wasverzachter te gebruiken, voelt je wasgoed zacht aan. Ook geeft het een frisse geur.
Maar wasverzachter kan slecht zijn voor onder andere je kleren, gezondheid en droger. 'Wasverzachter is gewoon een soort vet en maakt je kleren niet daadwerkelijk zachter. Je kunt een vezel van een kledingstuk namelijk niet zachter maken', legt wasmachine-expert Hans Grootveld uit.
Het wasmiddel van Lenor reinigt het wasgoed grondig, terwijl de wasverzachter van Lenor zorgt voor een zacht gevoel en een aangename geur.
Vul de maatbeker volgens de instructies van het product: pas de hoeveelheid wasverzachter aan op de hoeveelheid was. Giet de wasverzachter in het relevante vakje. De wasmachine voegt het dan tijdens het spoelen – aan het einde van de wasbeurt – toe.
Het bakje met de marking 'I' of '1' is bedoeld voor de voorwas, het bakje met de marking 'II' of '2' is bedoeld voor de hoofdwas en het bakje met de marking '*' (ster) of een bloem is bedoeld voor wasverzachter.
Is een wasverzachter hetzelfde als een wasmiddel? Absoluut niet. Zelfs in de verste verte niet. Hoewel de termen vaak door elkaar heen worden gebruikt, voeren de twee producten heel verschillende taken uit.
Als je wasmachine niet waterpas staat, kan dit een waterdoorvoerprobleem veroorzaken, waardoor je een wasverzachterlade vol water krijgt. Gebruik een waterpasmeter (of download een waterpasapp) om vast te stellen of de voor- en achterkant, evenals de linker- en rechterkant van je wasmachine waterpas staan.
Want van teveel wasverzachter raakt het apparaat volgens hem in de war: door het vetlaagje kunnende sensoren in de droger niet goed bepalen of de kleren droog zijn. Je droger stopt dan te vroeg. 'Onze monteurs komen ook regelmatig vettige sensoren tegen. Dan werkt de droger niet meer goed.
Tip 2: Gebruik geen wasverzachter bij het handdoeken wassen
Je handdoeken worden weliswaar wat zachter, maar het absorberend vermogen van je handdoeken wordt wel minder van de wasverzachter. Bovendien heb je kans dat er meer zeepresten achterblijven in je handdoeken.
Lenor Parfumelle Robijn Jasmijn Wasverzachter
Als je klaar bent met kleding en stoffen die ruiken alsof ze slecht zijn gewassen, probeer dan iets nieuws. Kijk eens naar Lenor Parfumelle Robijn Jasmijn, als je wilt dat je kleding dagenlang fris ruiken. Je kleding zal geen vieze geurtjes meer hebben.
Het enige wat je nodig hebt om je was weer heerlijk te laten ruiken, is een beetje gedistilleerde witte azijn. Doe hier een klein beetje van in de vakje waar je normaal je wasverzachter doet. Je gebruikt het dus in plaats van je wasverzachter. Je was zal vervolgens heerlijk ruikend uit de trommel komen.
Lenor Wasmiddel staat bekend om haar heerlijke geuren en komt mede daardoor vlekkeloos uit de test. Naast poeder en wasverzachter biedt het merk het krachtige Lenor vloeibaar wasmiddel! Je was verdient een extra geurboost en laat dat nou net hetgeen zijn waar Lenor goed in is.
Wasverzachters kun je gebruiken om wasgoed zachter en soepel te laten aanvoelen en om een lekkere geur aan je wasgoed te geven. Wasverzachters zorgen er ook voor dat je wasgoed van synthetische stoffen(extra informatie) Synthetische stoffen zijn (chemische) stoffen die gemaakt zijn door de mens in fabrieken.
Wasverzachter is slecht voor de droger! Als je het gewassen wasgoed wilt drogen in de wasdroger, dan is het af te raden om te wassen met wasverzachter. Door de wasverzachter ontstaat er een vetlaagje op de sensor die meet hoe vochtig het wasgoed is, waardoor de droger niet goed kan meten of de was droog is.
Waterdruk op de wasmachine is onvoldoende.
Controleer of de inlaatfilters verstopt zijn. Als de waterdruk die op de wasmachine staat onvoldoende is, loopt de wasverzachter niet door.
Azijn verwijdert kalk uit het water. Dit ontkalkte water zorgt voor zachtere kleding en minder kalkaanslag in de wasmachine. Je kunt zowel natuurazijn als schoonmaakazijn als wasverzachter gebruiken.
Om de handdoeken goed schoon te krijgen, dien je deze te wassen met een 60 graden wasprogramma. Deze temperatuur is heet genoeg om alle bacteriën en schimmels te doden en vlekken te verwijderen. Een handdoek van goede kwaliteit zal op 60 graden niet krimpen.
In de meeste gevallen kun je ondergoed dus op 30 graden wassen. Is het echter nodig om 'hygiënisch schoon' te wassen (bijvoorbeeld door bovenmatige tekenen van gebruik), dan is 60 graden de beste keuze. Check wel altijd even het wasvoorschrift in je ondergoed.
Conclusie: voor wassen op lage temperaturen kun je beter vloeibaar wasmiddel gebruiken omdat dit sneller oplost. Op hogere temperaturen is waspoeder weer fijner in gebruik. Geen van de twee is dus op alle vlakken de beste keuze, maar het is wel slim om de twee middelen af te wisselen.
Te veel wasmiddel kan de vezels van kleding aantasten. Hierdoor slijt het sneller en blijft de kleur minder goed. Door te veel wasmiddel kan ook 'vetluis' ontstaan. Hierdoor gaat de machine stinken.