Op het stuk van het rooster waar geen kooltjes onder liggen, leg je de speklapjes. Met wat aluminiumfolie vouw je een dakje over de hele barbecue. Nu worden je speklapjes langzaam warm en het ver druipt niet op de kolen. Na een minuut of 20 gril je ze kort af boven de hete kolen.
Dit heb je nodig om met een wegwerp BBQ aan de slag te gaan
Zet daarom de barbecue op een vuurbestendige verhoging. Prik de 2 voorgestanste luchtgaten aan de zijkanten van de barbecue door met een mes, schaar of ander puntig voorwerp.
Je kunt ervan uitgaan dat bij de meesten 5-6 satéstokjes naast elkaar kunnen liggen als je ze zelf maakt met grotere stukjes vlees. Heb je grotere schouderkarbo's, dan kan je er ong. 4 op kwijt of 6 als ze kleiner zijn en de BBQ langwerpig.
Beste wegwerp barbecue: Onze selectie
Zoek niet verder dan de Bar-Be-Quick Instant BBQ. Dit pakket bevat 16 instant wegwerp barbecues, perfect om overal te koken – of het nu in je eigen achtertuin is of op een picknick of festival.
Welke soorten vlees kunnen op de barbecue? Rundvlees, varkensvlees, kip en lamsvlees worden allemaal extra lekker als je ze boven hete kolen grilt. De wat taaiere soorten vlees, zoals rundersukade, kun je beter garen in de pan. Verder is het goed om te letten op hoeveel tijd vlees nodig heeft.
Een lekker bijgerecht of hapje maakt de BBQ helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan stokbrood met wat kruidenboter, tapenade, aioli of een lekkere spread. Verder is een salade ook altijd een goed idee. Een heerlijke pasta salade, couscoussalade of een frisse aardappelsalade bijvoorbeeld.
Wegwerp barbecue / kant-en-klaar bestellen | Albert Heijn.
Reacties. Bij het benzinestation verkopen ze ook wegwerp bbq, en bij de Xenos zijn ze ook nog volop te koop.
Steek een houtskoolbarbecue minstens 1 uur van tevoren aan. 2. Leg een mooi bergje houtskool of briketten in de barbecue en plaats daartussen aanmaakblokjes en steek deze vervolgens aan.
Houtskool(as) hoort bij het restafval. De as en overgebleven kolen van de barbecue mogen niet in de gft-container, omdat dit het composteerproces verstoort.
Verdeel wat chipjes tussen de kolen op het rooster en steek ze aan met een lange aansteker of lucifer. Wacht tot de kolen vlam vatten en laat ze goed heet worden voor je begint met BBQ'en. Meestal duurt dat ongeveer 30 minuten.
Tijdens het koken komen sappen, vetten en suikers vrij die naar de bovenkant van de grill stijgen. Als ze opwarmen, creëren ze rook. De reden waarom je barbecue rookt, is omdat je warmtebron misschien te heet is of je je vlees te dicht bij het vuur hebt geplaatst.
GEBRUIKSAANWIJZING BRIKETTENSTARTER
Na ongeveer 30 minuten (bij briketten) of na 15-20 minuten (bij houtskool), wanneer de inhoud bedekt is met een grijze aslaag, kunt u de inhoud op het kolenrooster of in de brikettenhouders schudden.
Stem de hoeveelheid kolen/briketten af op hoeveel en hoe lang je de barbecue wenst te gebruiken. Voor een kleine hoeveelheid zullen 3-4 blokjes volstaan, heb je een grotere barbecue dan zijn er al snel 8-10 blokjes nodig.
De juiste spelling is barbecue, met een c. Het woord barbecue komt uit het Engels en wordt daar standaard met een c geschreven. Het Engelse woord komt weer van het Spaanse barbacoa. Van oorsprong is dat een woord uit de indianentaal Taino, die op Haïti gesproken werd.
Het grote verschil tussen houtskool of briketten is dat briketten langer op temperatuur blijven en blijven gloeien en dus geschikter zijn voor gerechten die voor langere tijd op de plaat moeten liggen. Ga je bijvoorbeeld een grote T-bonesteak grillen of wil je pulled pork maken, dan heb je briketten nodig.
Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon. Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen.
Gesloten barbecueën doe je meestal als je indirect wil barbecueën, je gerecht ligt niet rechtstreeks op het vuur maar ernaast, op het rooster. Je BBQ werkt dan als een soort heteluchtoven waardoor je heel veel gerechten kan klaarmaken. Kip bijvoorbeeld maak je klaar in een gesloten BBQ op indirect vuur.
Stap voor stap barbecueën
Een gasbarbecue en een elektrische barbecue zijn in 10 minuten op temperatuur. Houtskool heeft een half uur tot een uur nodig. Er zijn dan geen vlammen meer en de kolen zijn bedekt met een laagje witte as.
Veel moderne barbecues hebben schuifjes om de toevoer te regelen. Vaak zowel aan de onderzijde als aan de bovenzijde van de barbecue. Door met deze ventilatiegaten te spelen, zal je merken dat je de temperatuur in je BBQ goed kunt bijsturen. Des te meer je de schuifjes openzet des te meer lucht erbij komt.
Barbecueën is eigenlijk niet zo moeilijk. Alles moet van het rooster af net nadat het vlees gaar is en niet later. Een medium rare steak moet niet medium done zijn en je vis moet net gaar zijn en niet verder.