Stap 1, gebruik dit gedeelte om je nagels in model te vijlen. Stap 2, dit gedeelte gebruik je om de nagels glad te vijlen. Deze stap mag niet te vaak worden uitgevoerd. Stap 3, vervolgens vijl je met dit gedeelte de dode huidcellen van de nagels.
Vijl de nagels altijd 1 kant op, naar het midden van de nagel, dus niet op en neer. Vijl nooit teveel van de zijkanten weg om te voorkomen dat nagels inscheuren. Gebruik altijd een vijl met een fijne structuur, deze sluit de drie nagelplaten waar een nagel uit bestaat goed af waardoor splijten wordt voorkomen.
Nagelvijl met ruwe of fijne grit? Nagelvijlen met een hele ruwe grit (80-100 grit) zijn vooral geschikt voor nagelverlengingen met acryl. De medium ruwe nagelvijlen (180 grit) gebruik je voor iets minder dikke nagelverlengingen, zoals de meeste tips en om de vrije rand van teennagels in vorm te brengen.
De grit van de nagelvijl.
Hoe hoger het getal hoe meer korreltjes op een oppervlakte. Hoe meer korrel er op een oppervlakte zitten, hoe kleiner deze korreltjes dan zijn. Dus ook minder grof.
Saffier dossier. Het extra brede lemmet van deze saffiervijl is bekleed met de fijnst gekorrelde, blauw glinsterende saffiermineralen. Deze zijn diep ingebed in de roestvrijstalen blank, zodat ze niet uitbreken, zelfs niet na lange tijd, wat zorgt voor een nagelbeschermende functie met een lange levensduur.
Voor een vierkante nagelvorm is het belangrijk dat de nagel recht uit de nagelwand komt en niet naar binnen of buiten buigt. Daarna vijl je de bovenkant recht af.
Een grove vijl veroorzaakt sneller haakjes. – Vijl je nagels altijd één kant op en voorkom dat je de zagende beweging maakt, van links naar rechts, om de nagelplaten gesloten te houden.
Met een zeer fijne vijl maakt het niet zoveel uit of je heen en weer vijlt, maar wanneer je van buiten naar binnen vijlt zit je altijd goed. Zet de vijl loodrecht op je nagel en maak vloeiende bewegingen. Het is belangrijk dat je de vijl loodrecht op de nagel zet, anders krijg je oneven hoekjes in je nagel.
Dit is hoe het is gevijld: Vijl voor deze nagelvorm je nagels in een halve cirkel. Zorg er altijd voor dat u altijd in één richting vijlt. Dit werkt het beste als u van buiten naar het midden vijlt. Als ronde nagels iets te simpel voor je zijn, probeer dan de ovale nagelvorm.
Bufferblock – De Oplossing Voor Waterberging. Het Bufferblock is een oplossing voor regenwaterafvoer en -buffering in stedelijk gebied. De werking is vergelijkbaar met die van infiltratiekratten, maar door de hogere sterkte is er een veel dunnere toplaag nodig.
Een buffer nagelvijl is een zachte vijl. De vijl heeft een zeer fijne gradatie (fijne korrels). Buffervijlen worden gebruikt om je nagels op te ruwen of kleine oneffenheden weg te vijlen.
Dat is door een nagel buffer blok te gebruiken. Met een bufferblok verwijder je dode huidcellen, verwijder je krasjes uit de acryl of gel en laat je de nagels glanzen.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Gellak kan je namelijk alleen aanbrengen met een lamp. Gellak is namelijk niet een product dat zoals nagellak droogt aan de lucht. Nee, gellak is een soort plastic, wat je moet uitharden.
Herome Glass Nail File (Beste nagelvijl)
Het is 1 van de weinige zelfstandige Nederlandse producenten van cosmetica, en bovendien de marktleider op het gebied van natuurlijke nagelverzorging. Het bedrijf staat bekend om producten van goede kwaliteit en mede daardoor is dit onze nummer 1 in de lijst.
Een diamantvijl is een nagelvijl van sterk materiaal, welke toch zacht is voor je nagels. Met deze vijl kun je makkelijk het vuil onder je nagels vandaan halen en je nagels op een goed manier inkorten.
Daarom staan deze Tsjechische glasvijlen goed bekend. De levensduur van Tsjechische glasvijlen is levenslang in tegenstelling tot glazen vijlen uit bijvoorbeeld China. Deze worden enkel aan de oppervlakte geruwd, waardoor ze kunnen slijten.
Nagels polijsten
Wanneer jij je nagels regelmatig polijst (een speciaal sponsje waarmee je over je nagels wrijft) gaan je nagels mooi glanzen, maar dit zorgt er ook voor dat je nagels verzwakken. Houd het bij maximaal 2 keer per maand.
Je gebruikt een oude nagelvijl
Oude en half-versleten producten en gereedschappen lijken 'nog wel even mee te kunnen gaan', maar zorgen er juist vaak voor dat je haar, huid of nagels beschadigen. Dit gaat ook zeker op voor een vijl. Die goedkope plastic vijlen kun je beter weggooien.
Je nagel is opgebouwd uit minuscuul dunne nagellaagjes deze laagjes laten dan los van elkaar met als gevolg breekbare nagels die snel scheuren of splijten. Je nagels vijlen is beter mits goed gevijld.