Verdeel een ruime hoeveelheid van het kleurmasker gelijkmatig over je haar en laat 5 minuten inwerken. Draai de kraan even uit om water te besparen. Voor een intensere kleurconditionering kun je het kleurmasker tot 15 minuten laten inwerken.
Neem een goede hoeveelheid van het kleurmasker en verspreid het gelijkmatig over het haar. Gebruik een kam om het masker goed over het haar te verdelen. Laat het kleurmasker 5 tot 10 minuten inwerken, afhankelijk van de gewenste haarkleur. Deze inwerktijd kan ook per kleurmasker verschillen.
Naast shampoo en conditioner, is het 1-Minuut Masker de perfecte aanvulling om je haar in optimale conditie te houden. Haarmaskers zijn rijk aan voedingsstoffen en geven je haren een extra intensieve verzorging.
De Affinage HotShotz zijn een zeer interessant product wanneer je je haarkleur een boost in pigment wilt geven. Deze kleurmaskers hebben een eenvoudige werking en hebben verzorgende eigenschappen voor het haar. De HotShotz bevatten geen peroxide en ammoniak, en werken daarom als een kleurmasker.
Pure olijfolie (jazeker, de soort die je in de keuken gebruikt) is één van de beste middelen om een semi-permanente kleurshampoo en een permanente kleuring te vervagen. Je kunt het beste je haar voor elke wasbeurt met olijfolie in wrijven en het minimaal een half uur laten intrekken alvorens het te wassen.
Andrélon Kleurmasker is een kleuropfrisser met effectieve kleurpigmenten die je haar niet beschadigen. Het masker, verrijkt met arganolie, heeft een dubbele werking: het geeft in slechts enkele minuten je haarkleur een boost en verzorgt je haar intensief.
Ingrediënten in shampoo
Maar ook een standaard elke dag shampoo van een doorsnee merk bevat ingrediënten die niet in de buurt van je lichaam thuis horen. Neem bijvoorbeeld Andrélon Elke Dag Shampoo en Syoss Volume Shampoo. De shampoo van Andrélon bevat o.a. Sodium Laureth Sulfate (SLES), Disodium EDTA en PPG-6.
Kleurspoeling tegen grijs haar
Als je al net iets meer grijs haar hebt maar je haar nog niet al te grijs is kun je een kleurspoeling gebruiken. Bij een kleurspoeling ligt de grijsdekking rond de 50%. Je kunt hierbij het beste kiezen voor een kleur die dicht bij jouw natuurlijke haarkleur ligt.
Het meest opvallende verschil tussen een conditioner en een haarmasker is de textuur. Over het algemeen is een haarmasker veel dikker en romiger dan een conditioner. Het verschilt een beetje, want sommige conditioners zijn ook lekker dik en lobbig terwijl ook haarmaskers soms door de vingers glijden.
Vaak wordt een kleurspoeling gebruikt om je eigen kleur wat intenser te maken. Een spoeling was je er vrij snel weer uit. De kleur ligt als een laagje op je haar en trekt er hier en daar ook in. Je wast het met shampoo weer uit, vaak is de kleur na een paar wasbeurten weer uit je haar gewassen.
Een kleurshampoo lijkt meer op een semi-permanente kleuring waarmee je kleur op je haar aanbrengt. Je gebruikt geen developer, waardoor de pigmenten op het oppervlak blijven zitten. Hierdoor kun je je haar opfrissen, het kleurbehoud verlengen en ongewenste tinten (zoals gele, oranje en groene tinten) neutraliseren.
Wanneer je haar droog en/of beschadigd is kan het goed zijn een haarmasker te gebruiken. Het is belangrijk je haar wat extra te versterken wanneer je het verft of ontkleurt, het veel blootgesteld wordt aan de zon en/of je vaak hittetools als een föhn of stijltang gebruikt.
Wanneer je je haar gaat wassen gebruik je logischerwijs eerst je shampoo. Gevolgd door een masker en daarna je conditioner. De shampoo opent namelijk je haarschubben, het masker gaat hierdoor in je tweede laag van het haar zitten waardoor het extra goed gevoed wordt en de conditioner sluit vervolgens de haarschubben.
Het algemene advies is om één of twee keer per week een haarmasker te gebruiken. Het hangt allemaal af van de conditie van je haar. Wanneer je haar nog steeds droog aanvoelt, kun je het gebruik verhogen naar drie of vier keer per week. Doe het echter niet te vaak om te voorkomen dat je haar te zwaar wordt.
Het kan ook zijn dat het haar met WECOLOUR haarverf zonder ammonia meer pigment nodig heeft. Dan heb je een haarkleur nodig die één kleurhoogte donkerder is. De kleuren die het beste dekken op grijs haar zijn natuur- en goudnuances. Natuurnuances zijn alle kleuren met het cijfer 0 na de .
Een van de beste manieren is *grijs haar kleuren met highlights*. Dat mengt het grijs met je basiskleur en maakt het minder zichtbaar. Sommige kastanjebruine highlights zullen je donkerbruine haar nieuw leven inblazen terwijl het de grijze haren goed dekt.
Grijze haren zijn stugger dan haren die nog hun natuurlijke pigment hebben. Niet iedere haarkleur pakt daarom goed op grijs haar. Een spoeling bijvoorbeeld, zie je eigenlijk nauwelijks. Geef bij de kapper daarom aan dat je graag je grijze haren wil verdoezelen.
Op nummer 1 van deze lijst vind je de Kérastase Spécifique Bain Riche Dermo Calm: een mildreinigende kappers shampoo, speciaal ontwikkeld voor gevoelige hoofdhuiden en droog haar. Deze beste shampoo volgens kappers is dermatologisch getest en hypoallergeen.
Hogere concentratie
Shampoo's van de kapper bevatten veel goede werkstoffen, daardoor heb je van een kappershampoo veel minder nodig voor een goede werking. Kappersshampoo's zijn ook vaak meer verzorgend dan die van de drogisterij. Ook gebruikt men vaak veel meer product dan nodig is.
Breng er (flink wat) haarmasker in aan en leg een handdoek op je kussen. Spoel het de volgende ochtend uit en vervolg je normale wasroutine. Hierdoor krijgt je haar een extra boost. Hoe langer het masker de tijd krijgt om in te werken, hoe beter.
Het slechte nieuws is dat het geen extra werking heeft als je het haarmasker langer in het haar laat zitten. Het haar kan een haarbehandeling slechts 15-20 minuten absorberen. Het heeft dus geen zin om ze langer te laten zitten. Het goede nieuws is dat het geen kwaad kan om het wél te doen.
Dat betekent: conditioner aanbrengen voordat je je haar wast met shampoo. Dat zorgt ervoor dat je haar meer volume krijgt, glanst als een gek en minder snel vet wordt.
Bij een haarkleuring wordt een developer gebruikt die ervoor zorgt dat de pigmenten doordringen in je haar. De pigmenten in kleurshampoo leggen alleen maar een laagje rond je haar en zitten dus aan de oppervlakte.