Met onze plantaardige variatie op kookroom valt eindeloos te combineren. Maak bijvoorbeeld een lekker romig sausje, of gebruik door de pasta of curry. Gezien onze Alpro Soya cuisine plantaardig en van nature lactosevrij is, past hij perfect in een plant based, zuivelvrij, veganistisch of vegetarisch dieet/ recept.
Giet het op puddingen, sprenkel het over desserts, kook romige sauzen – gebruik het overal waar je het zuivelequivalent zou gebruiken. Veelzijdig en smaakvol, je kunt dit 100% plantaardige alternatief voor slagroom overal gebruiken waar je het zuivelequivalent zou gebruiken – perfect om over desserts te gieten en in het dagelijks koken.
Maak je iets lekkers? Doe het met het zijdezachte Alpro Whipping, 100% plantaardig, 100% perfecte piek. En het smaakt net zo goed als het zich laat kloppen.
Incorporeer het in je soepen of als basis voor romige sauzen - gebruik het in alles waar je het zuivelequivalent zou gebruiken. Het 100% plantaardige alternatief voor room op basis van soja is veelzijdig en eenvoudig te gebruiken in je alledaagse bereidingen en recepten.
Ideaal voor bijvoorbeeld curry's en desserts! Let op: gewone sojaroom kun je niet opkloppen tot slagroom. Voor slagroom kan je de 'Alpro op te kloppen room' gebruiken of de kant-en-klare slagroom van Albert Heijn.
Vegan slagroom
Gebruik kokosmelk om slagroom te maken. Hoe? Laat een blik met kokosmelk één nacht koelen in de koelkast. Mix er de volgende dag met een slagroommixer een beetje kokosbloesemsuiker en vanillesuiker doorheen en klop op met een mixer voor een heerlijke plantaardige slagroom.
Non-dairy cream is gemaakt van plantaardig vet en is geschikt voor mensen die allergisch zijn voor lactose of zuivelproducten. Non-dairy cream is ook een gezonder alternatief en is geschikter voor mensen met een gezond dieet dan slagroom.
Een tot twee porties per dag passen in een gezond en gevarieerd eetpatroon. Alpro Soja Groeidrink 1-3 is in het bijzonder geschikt als een alternatief gewenst is voor drinks op basis van koemelk voor ethische, medische (bijvoorbeeld koemelkeiwitallergie) of voedings gerelateerde redenen.
Ook sojaroom is een plantaardig alternatief voor room en bevat minder kcal en vetten dan kokosroom. Door het lagere vetgehalte kun je het niet zo goed opkloppen, maar sojaroom is wel geschikt om in soepen of sauzen te gebruiken.
De meeste plantaardige drinks zijn na opening zo'n 3 tot 4 dagen houdbaar. Door het product in de koelkast op een temperatuur van 3 graden te bewaren, kunt u de houdbaarheid met een aantal dagen verlengen. Dit komt doordat de bacteriën minder actief worden bij een temperatuur lager dan 7 graden.
Maar met Alpro alstublieft
Dit veganistische alternatief voor slagroom is echt de beste, of het nu een aardbeientaart of veganistisch ijs in de zomer is of appelkruimel of cacao in de winter. Makkelijk op te kloppen tot de perfecte consistentie .
In recepten waarin slagroom wordt gebruikt om een gerecht romiger te maken, zou je de slagroom prima kunnen vervangen door kookroom. In een recept waarbij de slagroom wordt gebruikt als topping, kun je het product helaas niet vervangen door kookroom. Dat komt doordat kookroom niet kan worden opgeklopt.
Alpro soya Cuisine Op te kloppen is een heerlijk plantaardig alternatief voor slagroom, specifiek bedoeld om al je desserts en baksels nog lekkerder te maken. En het beste is - het duurt maar twee minuutjes om hem perfect stevig te kloppen. Suiker is niet persé nodig, want al een lekkere zoete smaak van zichzelf!
Het wordt gebruikt om sauzen en soepen een romige smaak te geven. In kookroom zit een bindmiddel, waardoor het niet gaat schriften in warme gerechten. Voeg kookroom pas aan het einde van de bereiding van het gerecht toe, laat het kort meekoken en dien daarna het eten op.
Zuivel: Heb je geen kookroom in huis? Dan kun je slagroom gebruiken. Het is hetzelfde product, alleen bevat kookroom minder vet dan slagroom. Je kunt kookroom ook vervangen door volle melk met een beetje boter of door een mix van melk en een eetlepel bloem om de goede dikte te krijgen.
Na openen, gekoeld bewaren en binnen 5 dagen gebruiken. Niet invriezen .
Het geheim is om vet toe te voegen aan sojaroom. Mijn recept bootst de samenstelling van echte room na, die niet opgeklopt kan worden totdat het een vetgehalte (d.w.z. boter) heeft van meer dan 30% (dubbele room is ongeveer 48% vet!).
Maak een heerlijke plantaardige slagroom met deze eenvoudige en snelle recept. Combineer sojamelk en agar-agar voor een gladde textuur, ahornsiroop zorgt voor de geweldige smaak. Heerlijk als topping op desserts.
Alpro Whipping is een heerlijk plantaardig alternatief voor slagroom. Geschikt om op te kloppen, om te schenken en om mee te koken.
Soja geeft gezondheidsvoordelen zoals een verbetering van je darmflora en het verlagen van het 'slechte' LDL cholesterol. Het lijkt erop dat de inname van soja een beschermend effect heeft op borstkanker, prostaatkanker, longkanker, darm- en maagkanker.
Uw spijsverteringskanaal blij en gezond houden is eenvoudig met onze Alpro yoghurtalternatieven . Onze zuivelvrije yoghurts bevatten calcium en vitamine D, samen met op planten gebaseerde levende culturen, waaronder S. thermophilus en L. bulgaricus.
Sojayoghurt is een goede keus als je wil afvallen. Sojayoghurt bevat namelijk weinig suikers, veel eiwitten en een kleine hoeveelheid vezels. Ook bevat het weinig calorieën en weinig verzadigd vet.
Kun je kookroom vervangen door slagroom (en andersom)? Hoewel je in bepaalde recepten de een door de ander kunt vervangen, zal het verschil in vetgehalte invloed hebben op de rijkdom en textuur van het gerecht .
Voeding. Een onderzoek uit 1998 waarin veganistische room werd vergeleken met zuivelroom, vond dat calorieën en vetgehalte vergelijkbaar waren, maar dat de veganistische room minder verzadigd vet en meer meervoudig onverzadigd vet bevatte. De veganistische room bevatte weinig vitamine A, geen vitamine D en minder calcium dan zuivelroom.
Mensen die kiezen voor vegan willen doorgaans juist wegblijven bij dierlijke producten. Dus ook geen associatie daarmee. De smaak? Neutraal, iets braaf.