U mag 1 kat of hond meenemen in de cabine als u reist in Economy Class, of als u reist in Business Class binnen Europa. Uw huisdier moet onder de stoel voor u reizen, dus zorg ervoor dat uw viervoeter in een gesloten reistas of kennel van maximaal 46 x 28 x 24 cm past.
Grote honden en katten moeten tijdens de reis in het bagageruim verblijven. Dit speciaal verwarmde deel is voorzien van drukbeheersing, wat vaak prettiger aanvoelt voor je hond of kat. Een airline neemt meestal niet meer dan 2 of 3 dieren per vlucht mee in het ruim.
Over het algemeen zijn gezonde volwassen honden goed in staat om met het vliegtuig te reizen. Toch moet je altijd met je dierenarts overleggen als je jouw huisdier wilt laten vliegen. Kortsnuitige honden kunnen moeite krijgen met ademhalen op grote hoogte, dus het is beter als zij niet met het vliegtuig gaan.
Hoewel vliegen stressvol kan zijn voor honden, is het NIET per se enorm stressvol voor elke hond, vooral als het gaat om vliegreizen in de cabine. Het is cruciaal om uw hond bezig te houden tijdens het reizen of vliegen, maar het kan een uitdaging zijn om speelgoed te vinden dat andere passagiers niet hindert.
Aan boord van onze vluchten mag je je hond of kat meenemen. Uiteraard willen we het beste voor je trouwe viervoeter tijdens de vlucht. Daarom moet altijd iemand met het dier meereizen en mag je huisdier alleen mee aan boord als hij ouder is dan 3 maanden en 21 dagen.
De eerste angstfase duurt het langst en je kunt tot hij ongeveer 6 maanden is merken dat hij sneller schrikt en angstig reageert. Daarna volgen nog drie angstfases, ongeveer rond de leeftijd van 9 maanden, 14 maanden, en 18 maanden. Deze fases zijn korter en duren meestal maximaal twee weken.
Aaien is veiliger dan echt knuffelen in stressvolle situaties; Werk in huis met kalmerende geluiden zoals klassieke muziek, honden kalmeren hiervan; Overweeg een thundershirt als je hond bang is voor onweer, autorijden of vuurwerk; Praat over angst en stress met een gedragsdeskundige.
De meeste hondenrassen zijn getraind om met hun baasjes samen te werken en voelen zich prettiger in de buurt van hun baas. Een hond kan zijn kop op je schoot of voeten leggen om zich veilig te voelen. Hierdoor krijgen de honden een gevoel van warmte en geborgenheid.
Op vakantie binnen en buiten de Europese Unie (EU) heeft uw kat of hond een dierenpaspoort nodig. Uw huisdier moet ook een chip hebben. U krijgt deze via uw dierenarts. Ook fretten moeten een dierenpaspoort en een chip hebben als u ze meeneemt op reis.
De inenting mag pas worden gegeven vanaf een leeftijd van drie maanden, anders is hij ongeldig. Dat betekent dus dat de pup pas naar een ander land mag reizen als hij drie maanden plus 21 dagen oud is.
In het vliegtuig moet uw hond of kat meestal in een sky kennel. Op die manier reist hij veilig en comfortabel. De kennel moet aan bepaalde voorwaarden voldoen en is verkrijgbaar in verschillende maten.
Zo kan het in Nederland op moment van transport 15 graden Celsius zijn, ligt de temperatuur in de laadruimte over het algemeen rond de 5 graden, en kan de temperatuur op een bestemming als Dubai bij het verlaten van het vliegtuig opeens flink oplopen.
Bescherming. Neem je toch je hond mee op vakantie, verdiep je dan goed in het gebied waar je heen gaat. In de subtropische en tropische gebieden komen namelijk andere ziektekiemen en parasieten voor. Zorg er dus voor dat je de juiste vlooien- en tekenmiddelen gebruikt én dat je wat vaker ontwormt.
Het is onmogelijk om echt te bewijzen of geesten bestaan en of honden ze kunnen zien als ze dat doen. Wat waar is, is dat honden dingen kunnen zien, ruiken en voelen die mensen niet kunnen.
Wanneer dit moment is verschilt enorm per hond. Zo kan het zijn dat je hond al iets rustiger wordt bij een leeftijd tussen de 6 en 9 maanden. Wanneer je hond volwassen is, dit is tussen de 1 en 2 jaar, zie je vaak dat de grote hoeveelheid puppy energie is verdwenen.
Gedraag je kordaat en vrolijk wanneer je hond bang is. Laat je hond zien dat jij zijn leider bent en dat er geen enkele reden is om bang te zijn. Loop vrolijk en zonder aarzeling gewoon recht op "het gevaar" af. Op deze manier kun je je hond helpen om over zijn angst heen te komen.
Het tickeit kost € 6 enkele reis tussen Nederland en België, 2e klas. Dit ticket voor de hond is ook geldig in de 1e klas. Binnen België kost een ticket € 3 voor een enkele reis.
Als u met uw hond op vakantie gaat, zorg dan dat uw hond goed is gevaccineerd tegen het Parvo virus, Hondenziekte (Distemper virus), Hepatitis contagiosa canis, Ziekte van Weil (Leptospirose bij de hond) en Kennelhoest. Tegen deze ziekten wordt jaarlijks gevaccineerd in Nederland.