Desinfectie is het onschadelijk maken van micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen op (levenloze) oppervlakken, of intacte huid. Dit kan met bijvoorbeeld alcohol. Schoonmaken met water en zeep of allesreiniger zorgt er ook voor dat het aantal micro-organismen kleiner wordt.
Bij temperaturen hoger dan 75 °C, bijvoorbeeld tijdens het koken, gaan bacteriën dood. Voedingsstoffen als eiwitten en koolhydraten in de buurt.
De directe doodsoorzaak bij bacteriën is vaak autolyse , en autolytische enzymen zijn de waarschijnlijke uiteindelijke doelen voor mogelijke geprogrammeerde doodspaden. Bij S. pneumoniae voorkomt mutatie van de LytA-autolysine autolyse en veroorzaakt tolerantie voor het doden door antibiotica die de celwandsynthese remmen (95).
Onder het vriespunt delen de bacteriën zich niet meer, maar gaan ze in een winterslaap. Bij temperaturen boven de 75 °C gaan bacteriën dood. Dit is wanneer u eten kookt bijvoorbeeld. Voedingsbronnen zoals koolhydraten en eiwitten.
Verhitten. Door eten goed te verhitten dood je bacteriën en virussen. Verhit vooral vlees, kip, eieren, vis en schaal- en schelpdieren goed. Schep je eten tussendoor om als je het opwarmt in de magnetron, om de hitte te verdelen.
Op nummer 1 van de lijst staat volgens de organisatie de Acinetobacter baumannii, een ziekenhuisbacterie. Vooral de luchtwegen en de longen worden aangetast door de bacterie. Maar ook salmonella, staphylociccus aureus of Neisseria gonorrhoeae komen op de lijst voor.
De vetzuren in vis zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het zicht bij ongeboren baby's. Let op: bepaalde vis kun je beter niet eten. Vissen zoals tonijn, makreel, sardines en paling kun je beter vermijden.
Bovenaan de lijst staan 3 bacteriesoorten die een gevaar vormen in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Ze zijn resistent tegen een groot aantal verschillende medicijnen en veroorzaken vaak dodelijke infecties in de bloedbaan of longen. Ziekenhuisbacterie Acinetobacter baumannii voert de lijst aan.
Was je handen met water en zeep wanneer deze zichtbaar vuil zijn, er bloed op zit, of er andere lichaamsvloeistoffen op zitten en na het toilet gebruik. Bij blootstelling aan sporenvormende bacteriën is het beter je handen te wassen met water en zeep.
Het toilet is de meest vervuilde zone van het huis, door de aanwezigheid van een grotere hoeveelheid bacteriën. Schuursponsjes en keukendoeken.
Een infectie door een bacterie kan behandeld worden door een medicijn. Als uw eigen lichaam de bacterie niet kan stoppen kan uw huisarts u antibiotica voorschrijven. Door de antibiotica worden de bacteriën gedood.
Ernstige bacteriële infecties kunnen effectief worden behandeld met antibiotica . Deze medicijnen doden de bacteriën of stoppen de vermenigvuldiging ervan. Dit helpt het immuunsysteem van uw lichaam om de bacteriën te bestrijden. De keuze van uw arts voor een antibioticum hangt af van de bacterie die uw infectie veroorzaakt.
Wanneer propidiumjodide zijn weg vindt naar cellen met beschadigde membranen, duwt het SYTO 9 eruit, waardoor groene fluorescentie wordt vervangen door rode fluorescentie. Dus zodra een groep bacteriën is behandeld met deze twee kleurstoffen, lijken levende bacteriën groen en dode bacteriën rood.
Penicilline-antibiotica doden vele soorten bacteriën en hebben een goede opname in het lichaam. Ze remmen een eiwit dat een belangrijk is bij de bacteriegroei waardoor de bacterie doodgaat. Een aantal penicilline-antibiotica heeft een specifieke werking tegen bepaalde soorten ziekteverwekkers.
Ontlasting bestaat voor ongeveer 40% uit dode bacteriën, dus dagelijks wordt er een paar honderd gram bacteriën aangemaakt. Je hebt meer bacteriën dan lichaamscellen, en die bacteriën vindt je in je mond, op je huid, in je longen , in en rond de urinewegen en in je maag en darmen.
Het gebruik van Dettol op open wonden kan een branderig gevoel veroorzaken en gezond weefsel rond de wond beschadigen. Dit kan leiden tot ongemak en vertraging van het genezingsproces. In plaats van Dettol wordt aanbevolen om wonden te reinigen met water en milde zeep of een zoutoplossing.
Er zijn zo'n 200 miljoen redenen om je handen te wassen na een toiletbezoek, want dat is het aantal aanwezige bacteriën op je handen. Als je vervolgens geen handen wast, maar daarna wel je mond, neus of ogen aanraakt, dan hebben bacteriën de mogelijkheid om via de slijmvliezen het lichaam binnen te komen.
Is water niet genoeg? Je gezicht alleen met water wassen is niet voldoende, omdat water vet en make-up niet oplost. Als je huid droog of gevoelig is kunnen zouten, kalk en chloor uit het water je huid daarnaast extra uitdrogen. Zéker bij het gebruik van heel warm water.
Meer dan de helft (58%) van de Amerikaanse volwassenen zegt dat ze altijd hun handen wassen met zeep nadat ze thuis naar het toilet zijn geweest. Een kwart (25%) zegt dat ze meestal met zeep wassen na een toiletbezoek thuis, terwijl 10% dit soms doet en 4 procent dit zelden doet.
Desinfectie is het onschadelijk maken van micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen op (levenloze) oppervlakken, of intacte huid. Dit kan met bijvoorbeeld alcohol. Schoonmaken met water en zeep of allesreiniger zorgt er ook voor dat het aantal micro-organismen kleiner wordt.
De bacteriën overleefden op ijzer en de buisjes en draden die ze nu hebben gevonden zijn gemaakt van hematiet. Hematiet is een ijzeroxide, een soort roest. De oudste microfossielen op aarde: buisjes van hematiet. Deze resten zijn ten minste 3,8 miljard jaar oud.
In de 19e eeuw overleden de meeste mensen aan tuberculose, een infectieziekte veroorzaakt door de bacterie Mycobacterium tuberculosis. Vandaag de dag is een kwart van de wereldbevolking geïnfecteerd met deze bacterie en is het een van de grootste gezondheidscrises ter wereld.
Bewust eten
De reden waarom Carrefour pangasius uit de rekken heeft gehaald is omdat de vis te veel bacteriën bevat en hij resistent zou zijn tegen antibiotica. Bovendien zijn de werkomstandigheden in veel kwekerijen schrijnend en is de productie van de vis erg slecht voor het milieu.
De gezondste keuze is vette vis, zoals haring, makreel, (Atlantische) zalm en sardines. Deze vette vissoorten bevatten veel omega 3-vetzuren. Deze bijzondere vetten beschermen tegen een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. De Gezondheidsraad adviseert dan ook om 1 keer per week (liefst vette) vis te eten.
Zalm is dus een klein beetje gezonder dan tonijn uit blik. Maar dat betekent niet dat tonijn uit blik slecht is. Volgens het voedingscentrum zou je eens per week vis moeten eten, en daartoe rekenen ze ook tonijn en zalm uit blik.