Open de Google Foto's app op je smartphone of tablet; Klik rechtsonder op 'albums' en zoek het album op dat je wil synchroniseren; Check rechtsonder bij de albumcover of er een icoon staat van een wolkje met een streepje erdoor. Dat is namelijk een teken dat die map juist niet wordt gesynchroniseerd met de cloud.
Google Foto's heeft twee onderdelen. Een onderdeel zoals de galerij, waarin je de foto's die op je apparaat staan kan bekijken, en een cloudopslag. Als de foto's alleen in de Cloud staan, staan ze niet op je apparaat en kun je ze dus niet bekijken via de Galerij.
Op Android-toestellen worden mediabestanden automatisch opgeslagen op je map WhatsApp/Media/. Wanneer je intern geheugen hebt, zal de map op je interne geheugen opgeslagen zijn.
Automatisch opslaan aan/uitzetten
Open WhatsApp op je mobiel. Tik nu op de meer opties drie-puntjes rechts bovenaan en kies Instellingen. Tik nu op Data- en opslaggebruik. Onder Media automatisch downloaden kun jij kiezen wanneer ontvangen media opgeslagen moeten worden.
Google Foto's app
In oktober 2020 maakte Google bekend dat het vanaf 1 juni 2021 een einde maakt aan de onbeperkte opslag in de populaire Google Foto's-app. Met deze app kunt u gratis foto's en video's opslaan op internet.
Als je kopieën van je foto's en video's van je Android-apparaat verwijdert, zijn ze nu verwijderd maar kun je nog steeds het volgende doen: Je foto's en video's bekijken (inclusief items die je onlangs hebt verwijderd) in de Google Foto's-app en op photos.google.com.
Slimme galerij
Binnen Google Foto's zijn allerlei mogelijkheden. Bijvoorbeeld snel zoeken op datum, foto's van een bepaalde locatie, alle selfies of een bepaald voorwerp. Het kan zijn dat de app al automatisch geïnstalleerd staat op uw smartphone of tablet.
Open de Google Foto's-app. op je Android-telefoon of -tablet. Tik onderaan op Bibliotheek Prullenbak . Tik op de foto of video die je wilt terugzetten en houd deze vast.
Je opent de Google-instellingen-app – een soort tandwiel met daarin de bekende 'g' van Google – en zoekt 'Google Photos Backup' op. Tap daarop en vanaf daar kun je rechts bovenin de dienst volledig uitschakelen, zodat de foto's niet meer automatisch worden geüpload.
Je bewaarde foto's in je Google Drive en die werden vervolgens automatisch geüpload naar Google Foto's. Veranderde je wat aan die foto's in je Drive, dan zag je dat terug in Google Foto's. Vanaf 10 juli 2019 worden die foto's en video's niet meer automatisch gesynchroniseerd tussen beide diensten.
Dit zijn de opties die je dan hebt: 100GB aan opslag: 1,99 euro per maand, of 19,99 euro per jaar. 200GB aan opslag: 2,99 euro per maand, of 29,99 euro per jaar. 2TB aan opslag: 9,99 euro per maand, of 99,99 euro per jaar.
Als je je foto's opslaat, worden de gegevens uitgewisseld tussen je apparaat, Google-services en onze datacenters. Deze gegevens beschermen we met meerdere beveiligingslagen, onder meer met de toonaangevende versleutelingstechnologie HTTPS en met versleuteling van gegevens 'at rest'.
2 Klik op de foto en selecteer Opslaan. 3 Navigeer naar de Galerij-app op je smartphone en kies de Whatsapp Afbeeldingen map in de Albums. 4 Kies een foto, klik op het 3 puntjes menu. Selecteer vervolgens Verplaatsen naar veilige map.
Sluit WhatsApp af en verwijder de app helemaal van je telefoon; Download WhatsApp opnieuw uit de Play Store; Installeer de app opnieuw en voer hetzelfde telefoonnummer in; Kies ervoor, zodra de app dat vraagt, om berichten en media uit een eerdere back-up te herstellen.