Ze eten met een lepel en gebruiken een vork om het eten op de lepel te scheppen. Deze wordt nooit in de mond gestoken! Een mes zul je in de Thaise keuken niet tegenkomen, omdat de meeste Thaise gerechten in hapklare porties worden geserveerd. Alleen bij noodles en Chinese gerechten worden stokjes gebruikt.
Thaise mensen eten niet op vaste tijden: er wordt gegeten wanneer men trek heeft. Daarom kan, zeker in de steden, op ieder tijdstip gegeten worden. Er zijn speciale voedselmarkten, nachtmarkten, noodle-stalletjes langs de weg, en overal mensen die kleine snacks of fruit verkopen.
Typische gerechten die je overal tegenkomt zijn Pad Thai, Thai Basil Chicken, Thai Green Curry, Thai Red Curry, Chicken Cashew en Sweet & Sour Chicken. Naast Thais eten heb je in Thailand ook overal lekker westers eten. Denk hierbij aan lekkere westerse lunchgerechten zoals hamburgers, BLT's en andere belegde broodjes.
Een aantal basisgerechten vind je in heel Thailand, maar men kent ook veel regionale gerechten. Over het algemeen zijn Thaise gerechten aromatisch en pikant. Als je het niet zo hebt op dat pittige dan kun je dat lokaal gewoon aangeven (not too spicy).
Het ontbijt was enorm divers en bestond uit allerlei soorten fruit, salades, verschillende soorten muesli maar ook dim sum (kleine gestoomde hapjes, i love it!), noodle soep, verschillende soorten ei, bami, rijst, etc. Thaise mensen kunnen echt eten!
Bekende Thaise biermerken zijn Singha, Chang en Leo. Verder kun je bijna overal wel een import biertje drinken zoals Heineken.
In de Thaise keuken is Pad Thai niet uit te sluiten. Dit kenmerkende gerecht is heel goed te combineren met een Grüner Veltliner. De Gewürztraminer en Riesling zijn ook goed een goede combinatie met de Thaise keuken.
Thaise maaltijden zijn om meerdere redenen erg voedzaam en gezond. De belangrijkste reden is omdat Thaise koks hun eten vaak roerbakken in plaats van koken. De ingrediënten worden daardoor in een korte tijd verhit waardoor de meeste voedingsstoffen in het eten behouden blijven.
Typische Thaise groenten zijn onder meer de Thaise aubergine en bamboe. Kenmerkende kruiden zijn onder meer bladkoriander, knoflook, bai kra prow en bai hoh ra paa (soorten Thaise basilium), groene en rode peper, citroengras, laos, citroenblad en mint.
Tom tjud woensen moe sap: Een lichte bouillon met veel groenten, glasmie, varkensgehakt en verse khun chaai (selderij).
Voor een westerse maaltijd betaal je gemiddeld €6. Een Thais gerecht in een restaurant ligt rond de €3,50 en bij een kraampje op straat kan je al een maaltijd scoren voor €1,60. Een lekkere cappuccino bij een hip cafeetje kost gemiddeld €1,80.
De beste kleding om naar Thailand mee te nemen is makkelijk zittende, lichte vrijetijdskleding. Deze kunt u ook in Thailand zelf (goedkoop) aanschaffen. Natuurlijke stoffen, met name katoen, zijn uitstekend geschikt om in een tropisch land te dragen.
Naar schatting is 95 procent van de bevolking boeddhist, daarnaast zijn er aanhangers van de islam, hindoeïsme, taoïsme, confucianisme en animisme. Boeddhisme in Thailand: Het boeddhisme neemt in het dagelijks leven een belangrijke plaats in.
Het grootste deel van Thailand heeft een tropisch moessonklimaat, te verdelen in drie seizoenen met een gemiddelde dagelijkse temperatuur van 30°C. Het hete seizoen valt tussen maart en half juni, met april en mei als heetste maanden; het is dan warm en droog met een temperatuur die incidenteel tot 40° C kan oplopen.
Oosterse wokgroenten zijn onder meer broccoli, bloemkool, kool, wortelen, selderij, komkommers, aubergine, sperziebonen, champignons, uien, paprika's, radijs, spinazie, pompoen, rapen, courgette en waterkastanjes.
Prijzen zijn aangepast naar de vraag en voor een cocktail op de 64'ste verdieping betaal je al snel 800 Baht. Pinnen: Geld uit de automaat halen in Bangkok met je bankpas van thuis is niet goedkoop. Per keer dat je geld opneemt betaal je tussen de 150 – 220 Baht.
Verschillende Aziatische smaken
Wanneer er zoete smaken in een Oosters gerecht voorkomen, iets wat bijvoorbeeld vaak bij Thais eten het geval is, kies je daarom het beste voor een wijn met een zoetje. Denk dan aan een kruidige Gewürztraminer of een Pinot Gris.
Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij.
Minder bekend zijn de nationale parken. Dit is erg jammer, want Thailand heeft prachtige jungle, met een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder olifanten, tijgers, beren, tapirs, herten, luipaarden, gibbons, Indiase bizons, wilde honden en wilde zwijnen.
Landbouw, veeteelt, bosbouw en visserij
Op het schiereiland wordt rubber gewonnen en verder verbouwd men maïs, sojabonen, hennep, jute, kokosnoten en vooral cassave (tapioca), waarvan de EU, m.n. Nederland, ca. 90% afneemt in de vorm van veevoeder.