Een lunch: €10-15. Een voorgerecht: €5-8. Een hoofdgerecht: €10-15.
Voor een eenvoudige maaltijd inclusief drankjes betaal je ongeveer 12 tot 20 euro. Een driegangenmaaltijd inclusief drankje bij een taverne kost je ongeveer 20 tot 40 euro. Een driegangenmaaltijd bij een restaurant inclusief drankjes kost je ongeveer 30 tot 55 euro.
Gemiddelde dagelijkse kosten
Als u uit eten gaat, zijn de gemiddelde dagelijkse kosten voor eten in Kos ongeveer $ 77 (€ 75) per persoon , waarbij eerdere reizigers $ 33 tot $ 155 uitgaven. Over het algemeen kosten ontbijt en lunch minder dan diner, maar dit hangt af van het type restaurant en wat u bestelt.
Is Kos een duur eiland? Voor Nederlandse begrippen is Kos een betaalbaar eiland. Prijzen van eten en drinken in de horeca liggen er over het algemeen lager: reken op ongeveer 10 euro voor een hoofdgerecht en 3,50 euro voor een halve liter tapbier in een lokaal restaurantje.
Enkele gerechten die u vrijwel overal op de kaart zult tegenkomen zijn mousaka, een ovenschotel met aubergine, gehakt en aardappel, briám, een soort ratatouille en stifádo, een stoofschotel met rund of konijn, en een saus met kaneel, tomaat en veel ui. Meestal staan op de kaart diverse grillgerechten.
Het kraanwater in Griekenland kun je niet drinken. We raden je aan om flessen mineraalwater te kopen, zeker als jouw kindje nog flesvoeding krijgt.
O ja, de typische producten van Kos zijn de tomaat, de drinkkaas, de honing, de olijfolie en de wijnen. De favoriete gerechten uit de keuken van Kos zijn de pitaridia (lasagne gekookt in vleesbouillon), de katimeria, de Pasja-macaroni, de gevulde courgettebloemen, het varkensvlees gekookt met havermout en de dolmadas ...
In Griekenland kun je gewoon met euro's betalen. Je kunt vrijwel overal – in winkels en restaurants – met je pinpas of creditcard betalen.
Een typische Griekse lunch bestaat vaak uit lichte en smaakvolle gerechten. Het kan onder andere bestaan uit een Griekse salade met tomaten, komkommer, olijven, feta en oregano, geserveerd met vers brood en olijfolie.Andere opties zijn moussaka of souvlaki.
Want hoewel Griekenland een van de goedkoopste landen van Europa is, is Mykonos inmiddels zo'n beetje de duurste plek van ons continent. De prijzen liggen er nóg hoger dan in Zuid-Frankrijk en al helemaal dan in Ibiza.
Kos Island is een zeer betaalbare bestemming geworden voor reizigers die weg willen van de stad naar de mediterrane zon. Zo is het openbaar vervoer in dit gebied erg goedkoop en maken fietsverhuurdiensten het relatief eenvoudig om verschillende delen van het eiland te bereiken met een beperkt budget.
Net als in Nederland en België is een fooi in Griekenland een blijk van waardering voor goede service, maar geen verplichting. Als er geen bedieningsgeld of service charge op de rekening staat, dan is in een restaurant een fooi van 5 - 10% gebruikelijk.
Voor een cocktail betaal je ongeveer 10 euro per stuk, maar helemaal waard!
Volgens veel bezoekers en reisadviseurs is Paradise Beach het mooiste strand van Kos. Dit strand vind je aan de oostkust van het eiland. Het ligt net iets onder Kardamena en iets noordelijker dan Kefalos. Ook bij Tigaki aan de westkant van het eiland vind je een heel fraai strand van liefst 10 kilometer lang.
gemiddelde prijs voor een Grieks biertje van de tap 3-4€ (pint). Klassieke cocktails rond de 5-7€. Premium cocktails rond de 7,50-10€ . Normale sterke drank (Bacardi, Bells whiskey, Captain Morgan rum etc.) rond de 5-6€ voor een driedubbele maat.
Voor het geld hoef je het echt niet te laten; voor het huren van een fiets betaal je op Kos afhankelijk van het seizoen en de aanbieder zo'n € 3,- tot € 5,- per dag. Huur je een fiets voor een langere periode dan is dit omgerekend per dag nóg goedkoper!
Griekse lunches zijn traditioneel een lichte maaltijd die bestaat uit een zelfgemaakte groentestoofpot of ovenschotel . Het wordt geserveerd met vaste bijgerechten zoals kaas, brood, salade en, het allerbelangrijkste, wijn.
Ontbijten in Griekenland
In de meeste gevallen besteden de Grieken niet veel aandacht aan het ontbijt. Wanneer er wel wordt ontbeten, bestaat de maaltijd vaak uit een simpel broodje met een kopje koffie. Zowel de ijskoffie als het 'gewone' kopje koffie zijn beide populair.
In Kos, Griekenland, betaalt u met Euro, EUR. Geaccepteerde betaalmiddelen zijn zowel contant als kaart .
Houd in Griekenland rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral in de hoofdstad Athene. Wees in Athene extra alert op het Omoniaplein en in smalle drukke straten in de wijk Monastiraki. Let ook op in het openbaar vervoer en op plekken waar veel mensen komen. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.
Eigenlijk het hele jaar door komt de luchtvochtigheid hier op het eiland niet boven de 75%. Hierdoor zijn er in tegenstelling tot de groene Ionische eilanden minder muggen. Zelfs in de wintermaanden is de maximumtemperatuur overdag 15°C of hoger en daarmee is Kos bijna een winterzonbestemming.
De meest bekende traditionele drank van Kos is eigenlijk gemaakt van kaneel en de lokale bevolking noemt het kanelada . Een verfrissende frisdrank waar je het hele jaar door van kunt genieten met veel ijs, die opvalt door zijn zoete smaak en karakteristieke kaneelaroma.