De greenfee van 9 holes Par 3 kost 10 tot 25 euro. Een rondje van negen holes op een lange baan varieert op de meeste banen tussen de 30 en 50 euro. De greenfee voor 18 holes bedraagt in Nederland gemiddeld zo'n 55 euro per persoon. Op veel banen betaal je in het weekend iets meer dan op werkdagen.
De greenfee voor 18 holes begint bij ongeveer 40 euro, kan oplopen tot (ver) boven de 100 euro, maar bedraagt gemiddeld zo'n 55 euro per persoon. Op veel banen, maar niet overal, betaal je in het weekend iets meer dan op werkdagen.
Het aanschaffen van een beginnersset kost hooguit een paar honderd euro. Dit is afhankelijk van het merk, materiaal en het aantal golflubs. Voor ervaren spelers kunnen de kosten voor clubs oplopen tot boven de duizend euro.
Golf is zo duur als dat je het zelf maakt. Ter promotie van de golfsport zijn er vele voordelige pakketten waar je als beginner van kan genieten, ook als je daarna verder gaat zijn de lidgelden zeer variërend naargelang naar wat voor een club je opzoek bent. Wat het materiaal betreft, dit is een soort van investering.
Een gemiddelde prijs voor een halve set ligt rond de € 150,- een de gemiddelde prijs voor een hele set ligt zo rond de € 300,-. Daarnaast zijn er met enige regelmaat leuke aanbiedingen waardoor je nog minder betaalt voor de set van jouw keuze.
Als beginner is het niet noodzakelijk om elke mogelijke golfclub in uw tas te hebben. Wilt u besparen, overweeg dan om met de basis te starten: een putter, een sandwedge, een pitching wedge, een hybride club en enkele ijzers. Een driver kan natuurlijk ook maar die is in het begin best lastig te hanteren.
Bent u op zoek naar een golfset voor de startende golfer dan kunnen wij het merk Skymax aanraden. De IX-5 van Skymax wordt aangeraden door heel veel golfpro's. Met deze complete golfset kunt u doorspelen tot ongeveer handicap 20 dus vele jaren golfplezier.
Het is veel beter om 3 dagen per week te gaan golfen.
De greenfee van 9 holes Par 3 kost 10 tot 25 euro. Een rondje van negen holes op een lange baan varieert op de meeste banen tussen de 30 en 50 euro. De greenfee voor 18 holes bedraagt in Nederland gemiddeld zo'n 55 euro per persoon. Op veel banen betaal je in het weekend iets meer dan op werkdagen.
Een 'greenfee' is de bijdrage die je als golfer betaalt om eenmalig negen of achttien holes te spelen op een baan waar je geen speelrechten hebt via een lidmaatschap. Een greenfee voor een rondje van negen holes kost in Nederland tussen de 25 en 50 euro.
De beginnende golfer heeft circa 6 golflessen nodig om alle aspecten van het golfspel ervaren te hebben. Putten, chippen en de swing, naast het spelen van een aantal par 3 holes.
Golfschoenen. Op de golfbaan zijn golfschoenen verplicht. De schoenen moeten beschikken over een duidelijk profiel of over spikes, zodat je de baan zo min mogelijk beschadigt. De schoenen met profiel of spikes zorgen er bovendien voor dat je stevig staat – ook niet onbelangrijk tijdens het golfen.
Wil je golf leren spelen dan moet je doorzetten. Regelmatig oefenen op de driving range en spelen op de golfbaan. Voordat je hieraan kan beginnen moet je naar mijn mening een aantal dingen goed weten. Bij elke sport moet je de basis technieken onder de knie krijgen.
Golf is moeilijk, maar er zijn golfscholen die het halen van handicap 54 in een weekend of zelfs een dag aanbieden. Voordeel is dat je dan snel op allerlei banen kunt golfen, nadeel is dat je de basistechniek mist en waarschijnlijk niet het niveau van handicap 54 hebt en misschien afhaakt omdat je weinig plezier hebt.
Als vrije golfer heeft u zelf in de hand hoeveel geld u besteedt aan golf. U betaalt alleen als u speelt en mocht u lid zijn van een virtuele golfclub, dan zijn deze kosten beduidend lager dan de kosten die horen bij een clublidmaatschap.
Golf is een prachtige sport, een combinatie van mentale en lichamelijke inspanning, waarbij je creatief moet zijn. Je bent altijd buiten, het is altijd anders en je kunt het altijd samen doen.
Dankzij het handicapsysteem kunnen spelers van verschillende niveaus een min of meer gelijke strijd tegen elkaar spelen. Als jij met een professionele golfer een Par 4 loopt en de professionele golfer maakt een Par (de hole in 4 slagen), dan mag jij met handicap 54 (en 3 extra slagen), de hole lopen in 7 slagen.
Afstanden golfclubs
Zo leer je als beginnende golfer af te slaan met je ijzer 7 en zegt de golfpro vaak dat je daar 120 meter mee kunt slaan als man en ongeveer 105 meter als vrouw.
Als je 10 ballen met een ijzer 7 slaat, zullen ze (bijvoorbeeld voor een vrouw van 35 jaar) variëren van 100 tot 120 meter. Als je 10 ballen met een ijzer 9 slaat, zullen ze voor dezelfde dame van 35 jaar variëren van 80 tot 100 meter.
Sporten met een gemiddelde intensiteit, zoals golf, zijn gunstig voor de preventie en behandeling van chronische ziekten, zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Onderzoek wijst uit dat mensen die regelmatig golfen een betere longfunctie hebben dan zij die dat niet doen.
Lengte van golfclubs bepalen
Ga rechtop staan met je handen langs je lichaam met je vingers naar de grond toe. Neem nu de lengte op, aan de binnenkant van je hand, vanaf de plooi bij de overgang van de hand naar de pols. Is deze lengte tussen 86 en de 92 centimeter? Dan kun je gaan voor een standaardlengte golfclub.
De prijs van een fitting is 150 euro. Als je een ijzerset koopt worden deze kosten in mindering gebracht.