Twee rondes koud bittergarnituur en twee rondes warm bittergarnituur. Prijs per persoon bedraagt € 5,50.
Bittergarnituur A € 2,25 per persoon,
bittergarnituur A bestaat uit: blokje kaas met ananas, salami met zuur, bitterbal en kaassoufflé.
Een schaal gevuld met rundvlees bitterballen van Van Dobbe. Inclusief mosterd, mayonaise en prikkers. De hapjes worden geleverd in een box met schaal. Wij raden meestal zo'n 4 hapjes per persoon aan.
Bittergarnituur is een assortiment van kleine hartige hapjes die meestal geserveerd worden bij bedrijfsfeesten, borrels en evenementen. Deze hapjes kunnen onder andere bestaan uit bitterballen, mini-frikandellen, kaassoufflés, kipnuggets, mini-loempia's en nog veel meer.
De naam van dit gerecht verwijst naar het feit dat het doorgaans wordt gegeten bij een bittertje of een borrel. Een bittertje is een sterk alcoholisch kruidendrankje.
Hoewel het soort hapjes dat u bereidt afhankelijk is van het type evenement dat u plant, moet uw aanbod over het algemeen bevredigend en verleidelijk zijn, maar licht genoeg om het diner van uw gasten niet te verstoren. Als u verzorgde hapjes aanbiedt, plan dan ongeveer zes porties per gast .
Baktijden: ontdooid ± 4 minuten (max. 5 minuten), bevroren ± 6 minuten (max. 7 minuten). Bak in een normale frituurpan niet meer dan 10 bitterballen tegelijk.
5 à 6 stuks per persoon – en daar rekenen we ook chips en blokjes kaas bij – is ruim voldoende.
Oven voorverwarmen op 215°C, indien mogelijk de ventilator op de hoogste stand, 0% vocht. Leg de bitterballen uit de vriezer (bij voorkeur) op een rooster. Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de bitterballen 11-12 minuten.
Dobben Bitterballen 54 St a 30g Rundvlees. Doos Bitterballen van Van Dobben. In het huis van een Nederlander mogen bitterballen niet ontbreken.
2,50 kostte een gemiddeld patatje tot voor kort – zonder saus. Inmiddels is dat al 3 euro en experts verwachten dat dit binnenkort oploopt naar 3,50.
De reden dat de bitterbal aan de beurt is, is simpel. Het is een van de populairste snacks van Nederland en staat sinds april dit jaar op de lijst van immaterieel erfgoed. In Nederland worden gemiddeld 300 miljoen bitterballen per jaar geconsumeerd, dat zijn er zo'n 25 per persoon.
Voor het beste resultaat dient u dit product uitsluitend in de koeling te ontdooien. Frituren in frituurvet van 175°C. Ontdooid: 3,5 minuten.Bevroren: 6 minuten.
Het zal niet verbazen dat een bitterbal niet tot de gezonde voedingsmiddelen behoort. Bitterballen bevatten erg veel calorieën, vet en zout. Ondertussen is het gehalte aan micronutriënten erg laag. Het is daarom verstandig bitterballen niet te vaak op het menu te zetten.
Een bitterbal is een klein gebakken vleesragoutballetje van ongeveer 3 tot 5 cm. Je zou kunnen zeggen dat het een kleine, ronde variant is van de bekendere kroket. En feit is dat een bitterbal nooit alleen komt. Je bestelt altijd een portie bitterballen of bittergarnituur. Het is dus een gebakken gehaktballetje.
Sander maakt 79 bitterballen soldaat in 42 minuten. OudsbergenVrijdagavond sloeg Sander Jaeken in 42 minuten maar liefst 79 bitterballen achterover. Bij de dames was Magali Creemers de topper met 45 bitterballen. Danny Schrijvers behoudt zijn record bitterballen eten met 85 stuks.
Hoeveel happen per persoon? Als u 25-35 gasten ontvangt, plan dan 3-4 happen per persoon als er daarna een volledig diner wordt geserveerd, of 5-7 happen per persoon als er een lichtere maaltijd wordt geserveerd. Als u een gezelschap van 50 personen ontvangt, kunt u 6 tot 9 verschillende items aanbieden.
Stel dat je 30 gasten hebt en je wilt 4 luxe borrelhapjes per persoon serveren. Vermenigvuldig dan 30 met 4 om totaal 120 borrelhapjes te berekenen. Op deze manier krijg je een overzicht van de totale hoeveelheid hapjes die je nodig hebt voor je evenement.
Probeer ongeveer 6-8 gangen met kleine hapjes per persoon te serveren. Elke gang moet genoeg zijn voor 1-1,5 portie eten per persoon.
Frikandel – een gefrituurde worst en een van de populairste snacks in Nederland. Populaire varianten zijn: Frikandel speciaal – een klassieke frikandel met mayonaise, currysaus en rauwe gesneden uitjes. Jos Brinkie – een kipfrikandel met pindasaus en drooggebakken uitjes.
Paprika chips is de favoriete TV-snack van de Nederlanders, gevolgd door koek en (borrel)nootjes. Bijna heel Nederland eet wel eens snacks tijdens het TV-kijken 's avonds.