Dit komt voornamelijk door veel transpireren in combinatie met veel gebruik van zonnebrandcrème. In alle zwembaden zit chloor en daar kan zilver niet goed tegen. Chloor zorgt er namelijk voor dat het zilver gaat oxideren en je sieraden dus sneller zwart en dof worden.
Een verfrissende duik in het zwembad nemen met je gouden of zilveren is niet aan te raden. Niet alleen zilver maar ook goud kan gaan oxideren en daarmee richt je blijvende schade aan. Wanneer gouden sieraden bijvoorbeeld al licht beschadigd zijn dan zijn ze extra gevoelig voor agressieve stoffen zoals chloor en zout.
Stainless steel kan namelijk niet tegen chloor, en dat is nu juist wat in zwembadwater zit. Chloor kan je stainless steel sieraden beschadigen.
Zilver is zeer gevoelig voor chloor. Doe uw zilveren sieraad daarom zeker af als u gaat zwemmen in chloorhoudend water om verkleuringen te voorkomen! Ook wellness- en kruidenbaden kunnen uw zilveren sieraden doen verkleuren! Doe uw zilveren sieraden af wanneer u erg transpireert.
Stel de sieraden niet bloot aan agressieve chemicaliën, ammoniak, bleekmiddel, chloor en zout water. Doe de sieraden af voordat u gaat schoonmaken, baden en zwemmen en stel de sieraden niet bloot aan haarlak, parfum en cosmetica.
Zuiver goud zal nooit aangetast worden door chloor omdat het een edelmetaal is dat niet of amper reageert met andere chemische stoffen. Maar het is een vrij zacht metaal. Dus om er gouden juwelen van te kunnen maken, worden andere edelmetalen aan het goud toegevoegd.
Doe je sieraden pas om als je je parfum, make-up en andere verzorgingsproducten al op hebt gedaan. Doe je sieraden als je gaat slapen af, zo komt het sieraad niet onnodig in contact met de zuurgraad van je huid. Douche of zwem niet met je sieraden om.
Kun je zwemmen met stainless steel sieraden? Nee, dat raad ik ten zeerste af. Stainless steel kan namelijk absoluut niet tegen chloor. Doe je sieraden dus af als je gaat zwemmen.
Naast glaskralen heeft My Jewellery ook genoeg sieraden met zoetwaterparels. Glaskralen en zoetwaterparels kunnen absoluut tegen een stootje en wat water, maar deze materialen het mooist te houden, is het aan te raden om ze niet te veel met water in aanraking te laten komen.
Chloor zorgt er namelijk voor dat het zilver gaat oxideren en je sieraden dus sneller zwart en dof worden.
Onze 925 sterling silver (+ goldplated) sieraden kunnen wel tegen water, zolang er maar geen chemische toevoegingen in zitten. Onder de douche kan het geen kwaad om je sieraad te dragen zolang je geen shampoo etc. gebruikt. In de zee of in het zwembad is het niet mogelijk om je zilveren sieraden te dragen.
Zwemmen. Goud is zeer goed bestand tegen chemicaliën, maar de andere metalen in goudlegeringen kunnen worden verzwakt door chloor. Zwemmen in de zee is ook niet ideaal voor sieraden, omdat het een zoute laag kan achterlaten, waardoor de gouden glans dof wordt.
Gebruik nooit een chloorbleekmiddel, de diamant is hier wel tegen bestand, maar het metaal van de zetting kan worden aangetast of verkleuren.
Het voordeel van Stainless steel ten opzichte van zilver is dat deze van een sterker metaal gemaakt is en dus minder snel krast, het glimt meer dan zilver en is nog gladder ook. Ten eerste raden wij het af om met je Stainless steel sieraad te gaan zwemmen.
Zilveren sieraden kunnen na verloop van tijd verkleuren. Ze kunnen wat doffer of zelfs zwart worden. Dit komt door een chemische reactie die ontstaat door het contact van zilver met waterstofsulfide (zwavel), een stof die voorkomt in de lucht en in andere stoffen. Ook reageert zilver op de zuurgraad van je huid.
Kies dan voor een edelmetaal, zoals: goud, rhodium of platina. Zoekt u een goedkoper model? Schaf dan een sieraad van RVS (Stainless Steel) aan. Dit materiaal verkleurt niet en is ook nog eens allergievrij.
En ook van zeewater worden je gouden sieraden niet blij. Het bijtende zout kan namelijk ook het materiaal van je ring, armband, oorbellen of ketting aantasten. Zeker als je sieraden gesoldeerde onderdelen hebben, bijvoorbeeld steentjes, kan dit door het verzwakte materiaal sneller loslaten.
Bij langdurige blootstelling is zoutwater schadelijk voor de edelmetalen zelf, maar kan een gesoldeerde sieraad ook verzwakken, waardoor losse onderdelen zoals steentjes en knopjes kunnen loslaten. Let ook zeker op met gelijmde oorbellen of hangers.
Hoe kan Lucardi zo goedkoop zijn? Lucardi is de grootste juweliersketen van Nederland en heeft naast de winkels in Nederland, België en Duitsland ook een webshop. Hierdoor kunnen de sieraden en horloges in grote hoeveelheden worden ingekocht voor een lagere prijs en dus ook weer voor een scherpe prijs verkocht worden.
Niet met sieraden slapen
In je slaap kun je zo bewegen dat een ketting, oorbel of armband klem komt te zitten, verbuigt of breekt. Niet zo'n fijn idee, dus doe ze lekker af voordat je in bed stapt. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je sieraad minder snel slijt!
In zilveren sieraden ziet u vaak het merkteken 835 of 925 staan. Dit wil zeggen dat 835 of 925 delen van de 1000 delen puur zilver zijn. Gouden sieraden krijgen een stempel met het merkteken 585 (14 krt) of 750 (18 krt). Dat wil zeggen dat 585 of 750 delen van de 1000 delen puur goud zijn.
Ten tweede tast chloor je ring aan. De kleur van platinum, gouden en witgouden ringen kan aangetast worden. - Schoonmaken. De agressieve stoffen in schoonmaakmiddelen kunnen de kleur van veel ringen aantasten.
Goudchemie. Goud staat bekend als een inert edelmetaal dat weinig reactiviteit vertoont; het reageert bijvoorbeeld niet met zuurstof.
De meeste witgouden ringen zijn namelijk gerodineerd om ze extra te beschermen en hun kenmerkende witte glans te geven. Het laagje rodium is kwetsbaar: pas dus op met schuurmiddelen en ruwe oppervlakken. Bovendien reageert het niet zo goed op make-up, alcohol en andere corrosieve reinigingsmiddelen.