Wil je meerdere ringen dragen en het toch subtiel houden, draag dan bijvoorbeeld aan de ene hand twee ringen (ringvinger en middelvinger) en aan de andere hand één ring (ringvinger). Mag het wat meer outgoing zijn, kun je er eigenlijk zoveel dragen als je wil.
Hoeveel ringen mag een man gelijktijdig dragen? Zelfs al heb je 10 vingers, dan adviseren we toch om maximaal 3 ringen per hand te dragen. Je mag er natuurlijk meer dragen, maar als basisregel (en een die je pols geen pijn doet) kun je het beste 3 aanhouden.
Ring stacking doe je door ringen te combineren. Deze ring combinaties kun je samenstellen door meerdere ringen te stapelen aan dezelfde vinger, maar ook door meerdere ringen te plaatsen aan verschillende vingers van dezelfde hand.
In de meeste Westerse landen worden trouw- en verlovingsringen aan de ringvinger gedragen. Hiervoor wordt meestal de linkerhand gekozen. Als je niet de indruk wilt wekken dat je getrouwd bent, maar je wilt wel graag een ring aan je ringvinger dragen, draag die dan aan je rechterhand.
Stapelringen, met andere woorden combinatieringen, zijn meerdere losse ringen die bij elkaar worden gedragen, vaak aan dezelfde vinger.
Tegenwoordig zoeken de partners vaak samen een ring uit. De meeste echtparen dragen na het huwelijk de trouwring aan de rechter ringvinger.
Toch is het goed om ongeveer 3 maanden van tevoren de trouwringen uit te kiezen. Als jullie de trouwringen hebben uitgekozen moeten deze eerst op maat gemaakt worden en gegraveerd. Dit kan ongeveer anderhalve maand in beslag nemen. Hoe de ringen gegraveerd kunnen worden bespreek je van tevoren met de juwelier.
In sieraden die gemaakt zijn van (edel)metalen, kunnen kleine hoeveelheden cadmium, lood of nikkel zitten. Dit zijn zogenoemde zware metalen. Blootstelling aan deze metalen kan schadelijk zijn voor je gezondheid.
Veel mensen houden hun sieraden om tijdens het slapen, maar juist in de nachtelijke uren kun je veel bewegen en zelfs vast komen te zitten met bijvoorbeeld een armband of ketting. Wij raden daarom altijd aan sieraden af te doen als je naar bed gaat.
Ons antwoord is heel simpel: je kunt een ring om ál je vingers dragen. Ja, zelfs je pink en je duim. De ringvinger is allang niet meer uitsluitend bedoeld voor een trouwring en beide ringvingers mogen gebruikt worden om andere ringen aan te dragen.
Zoals de naam al suggereert, is dit de vinger waarvan verwacht wordt dat mannen er een ring dragen. In het bijzonder een trouwring aan de linkerhand. Er zijn geen regels die aangeven dat dit per se moet. Je kunt een trouwring dragen om welke vinger je maar wilt, of er helemaal geen dragen.
Pinky-ringen werden gebruikt om jezelf te identificeren bij potentiële partners zonder de autoriteiten te waarschuwen. Tegenwoordig worden pinkringen meer geassocieerd met eigenliefde, seksuele onafhankelijkheid en vrijheid van de beperkingen van conventionele relaties.
Welke ring wordt waar gedragen? In Nederland wordt over het algemeen de verlovingsring gedragen aan de ringvinger van de linkerhand. Trouwringen worden meestal gedragen aan de ringvinger van de rechterhand.
De vinger heet zo omdat hij de (trouw)ring draagt. Vroeger werd gedacht dat er een rechtstreekse bloedverbinding was (de Vena amoris) tussen de ringvinger en het hart. De associatie van het hart en de liefde leidde ertoe dat de ring (het teken van de liefde) om deze vinger gedragen werd.
Doe je sieraden pas om als je je parfum, make-up en andere verzorgingsproducten al op hebt gedaan. Doe je sieraden als je gaat slapen af, zo komt het sieraad niet onnodig in contact met de zuurgraad van je huid. Douche of zwem niet met je sieraden om.
Ring aan je duim
Een ring om je duim geeft aan dat je onafhankelijk bent. De duim staat voor kracht en doelgerichtheid. Edelstenen die het best aansluiten bij een duimring zijn robijn en granaat.
Het korte antwoord is dat gouden sieraden onder de douche kunnen worden gedragen. Water beschadigt het metaal niet, of je nu gele, witte of roségouden stukken draagt.
Ja, helaas. Zelfs bij een dagelijkse bezigheid als douchen kun je de trouwring beter even afdoen! Enerzijds omdat deze onverwachts van je vinger kan glijden en in het putje kan verdwijnen. Maar ook shampoo, douchegel en bodyscrubs hebben een negatief effect op de kwaliteit van je trouw- of verlovingsring.
De standaard regel is dat uw ring over de knokkel van uw vinger moet passen. De knokkel dient namelijk als een soort extra zekerheid en zorgt ervoor dat de ring niet kan afglijden. Maar de ring mag ook niet te los zitten, dan kun hij namelijk ergens achter blijven hangen.
Vooral ringen met een grotere steen bovenop hebben last van omdraaien. Dit komt omdat de steen het zwaarste punt is. Dan valt hij iedere keer opzij, in plaats van dat de steen mooi bovenop je vinger blijft. Met antikantelbollen is dat verleden tijd.
Voor vrouwen die de verlovingsring na de bruiloft willen dragen, wordt de verlovingsring een trouwring. Bij de huwelijksceremonie zet de bruidegom de ring van links naar rechts om de ringvinger van de bruid, die deze daar ook draagt na de bruiloft.
Trouwringen in Nederland kosten gemiddeld ongeveer €1200,- per set. Toch kun je ook een stuk goedkoper of juist duurder uit zijn met de aanschaf van trouwringen. De prijzen van trouwringen kunnen erg uiteenlopen, de prijs hangt af van verschillende factoren.
Na de bruiloft kun je ervoor kiezen om de twee ringen met elkaar te verbinden. De trouwring hoort dan aan de binnenkant, want dan zit 'ie dichter bij je hart. Je kunt ook aan elke hand één ring dragen, als de verlovingsring niet mooi bij je trouwring past.
Waarom is een trouwring nu eigenlijk zo duur? Dat ligt aan het materiaal, maar ook aan de diamanten die je erin wil laten zetten. Meer diamanten verhoogt logischerwijs de prijs. Het materiaal waarvan de ring is gemaakt speelt ook een belangrijke rol.
1) De vorm van trouwringen
De cirkel gold in de oude culturen al als ultiem symbool van heelheid en perfectie (zie de afbeelding links: 'Spiritual Sunbirds' van Clemence Wescoupe). De cirkelvorm werd beschouwd als de perfecte belichaming van de begrippen eenheid, eeuwigheid en onveranderlijkheid.