De thermokleding draag je direct op de huid omdat het zo zweet kan doorvoeren naar de buitenste laag kleding en tegelijkertijd zorgt voor een luchtlaag tussen je huid, het thermo ondergoed en de tweede laag kleding. Deze lucht staat veelal stil en stilstaande lucht is door het lichaam makkelijk warm te houden.
Thermokleding moet in principe goed aansluiten, het mag dus best strak zitten. Hoe beter het aansluit, hoe beter zweet wordt afgevoerd en je lichaam warm blijft. Het moet natuurlijk niet té strak zitten en je in je bewegingsvrijheid beperken. Daarnaast is het fijn als een shirt goed aansluit op de broek.
Thermokleding is zo gemaakt dat het in staat is om de lichaamswarmte die je afgeeft goed vast te houden. De stilstaande lucht (=isolatie) tussen je huid en het thermo ondergoed is door het lichaam makkelijk op temperatuur te houden zodat het je minder moeite kost om warm te blijven.
Thermokleding is in feite niets meer en niets minder dan een verzamelnaam voor kleding die je lichaam optimaal warm houdt. De materialen zijn zo samengesteld dat de warmte maximaal vastgehouden wordt en het vocht snel wordt afgevoerd.
Thermo ondergoed wassen
Zo krijgen nare geurtjes geen kans om zich verder te ontwikkelen en in de stof te nestelen. Doorgaans is wassen op 30 graden voldoende en mijd daarbij wasverzachter. Thermokleding laten drogen in de wasdroger wordt afgeraden en is niet nodig, aangezien het zo droog is aan de waslijn.
Thermo ondergoed is onmisbaar tijdens de koude dagen of tijdens je wintersportvakantie. Dit type ondergoed kun je overal onder dragen en het zorgt ervoor dat je lekker warm blijft. Thermo ondergoed is vaak elastisch, zodat je vrij kunt bewegen.
Thermo ondergoed draag je direct op de huid, onder je gewone kleding. Dat kan sportkleding zijn, skikleding, wandelkleding, hardloopkleding of je gewone dagelijkse kloffie. Met thermokleding kun je je lichaam goed beschermen tegen versneld afkoelen en tegelijkertijd het overtollige zweet afvoeren.
Je zit dus zeker goed met een boxershort met dunne randjes in een kleur die dicht bij jouw huidskleur ligt. Ook een string is vaak heel geschikt, zeker een naadloze variant. Het allerbelangrijkste is dat jij kiest voor een type ondergoed wat jij prettig vindt zitten en dat vrij is van dikke randjes.
Probeer het met oversized en laagjes
Zelfs de laagjes-look gaat goed samen met een legging. Draag bijvoorbeeld een lange blouse, doe er een cropped truitje overheen en combineer dat met een mooie trenchcoat – perfecte styling!
Zeeman heeft drie verschillende soorten heren thermokleding, namelijk: thermobroeken, thermo T-shirts en thermosokken. Deze kleding is beschikbaar in verschillende maten en kleuren.
Het is verstandig om thermokleding te gaan dragen als het buiten rond de tien graden boven nul is. Wanneer je stilstaat koel je namelijk al snel af en kan je anders last krijgen van onderkoeling.
Die beschermen je tegen een onverwachtse bui en zien er leuk uit. Je shopt bij ons de beste kwaliteit voor een echt HEMA-prijsje. Nieuwsgierig geworden? Je bekijkt het aanbod thermo ondergoed op hema.nl, waarna je de bestelling met een paar muisklikken snel in huis hebt.
Thermokleding laten drogen in de wasdroger wordt afgeraden en is niet nodig, aangezien het zo droog is aan de waslijn. Was merinowol met voorkeur met de hand of via een speciaal wolwasprogramma.
Combineer 'm met een mooie laars en blouse voor een chique uitstraling, gooi er een warme sweater overheen en een paar sneakers voor een rustige zondag of ga voor een simpele, maar stijlvolle look door de legging te combineren met een oversized blazer, een leuke top en een paar loafers.
Hij moet strak op de huid zitten, met inbegrip van het kruis; elke losheid wijst erop dat je legging afzakt als je gaat bewegen. "Tegelijkertijd wil je ook niet dat hij té strak zit of de boel afknelt. Dat leidt je alleen maar af van je workout, dus het is belangrijk trouw te blijven aan je maat," legt Akesha uit.
Je kan bewegingen alleen goed doen als je kleding niet in de weg zit. Als je een goede kwaliteit legging hebt dan ademt deze, schijnt die niet door en sluit hoog aan. Je kan tegenwoordig dus beter een legging als (sport)broek dragen!
Een legging wordt doorgaans gedragen onder een jurk of tuniek, maar wordt ook steeds vaker zelf als broek gedragen.
Onder lichte kleding is huidkleurig ondergoed altijd een goede oplossing. Let er wel op dat je een kleur kiest die veel op jouw huidskleur lijkt. Zo is het contrast minimaal en zal je ondergoed niet doorschijnen. Wanneer je een te lichte of juist te donkere kleur kiest, zal ook je huidkleurig ondergoed doorschijnen.
Dus: beter wel of geen onderbroek dragen? Kortom: je kunt met een gerust hart elke dag een onderbroek blijven dragen, want met commando gaan verbeter je de gezondheid van je vagina eigenlijk niet. Geen onderbroek dragen kan bovendien een bepaald beschermlaagje tussen je vagina, vulva en kleding weghalen.
Thermokleding wordt direct op de huid gedragen. Het is speciaal ontworpen om het te veel aan transpiratievocht naar een volgende kledinglaag af te voeren, waardoor de huid droog en op de juiste temperatuur blijft. Thermokleding wordt vaak ondergoed genoemd omdat het direct op de huid wordt gedragen.
Een thermobroek wordt direct op de huid gedragen. Doordat het strak of sluitend op het lichaam zit is het materiaal waar de thermobroek van gemaakt is in staat om zweet van je lichaam af te plukken en door te geven naar buiten toe. Want ook je benen zweten tijdens het sporten in de kou.
Wanneer je je aankleed om de piste op te gaan, vormt thermo ondergoed de eerste laag van je wintersportoutfit. Thermokleding is bedoeld om je lichaam warm, maar ook droog te houden door zweet naar de volgende kledinglaag af te voeren. Hierdoor blijft je lichaam op temperatuur en koel je niet af.
Thermisch ondergoed dat gemaakt is uit een synthetische stof, was je best binnenstebuiten. Omdat synthetische vezels meer geurtjes vasthouden dan thermisch ondergoed uit merinowol, verdient het wel de aanbeveling om ze regelmatig te wassen met een speciaal reinigingsmiddel en conditioner, zoals de Nikwax Basewash.
Sokken drogen
Stop je sokken niet in de droger. In de droger kunnen sokken krimpen en door de hitte kan de sok uitlubberen. Vooral wollen sokken zijn gevoelig voor krimpen in de droger. Voor het beste resultaat laat je je sokken drogen aan een droogrek.