Verwarm een pan met olie en voeg de Doritos mozzarella sticks één voor één toe.Bak het voor ongeveer 1 minuut. Serveer het warm met chilisaus of ketchup. Eet smakelijk!
Natuurlijk beginnen we met de maïs op het land. Na de oogst selecteren we de beste maïs, waarna deze wordt gekookt, geweekt, gewassen en vermalen tot een deeg. Dit smaakvolle maïsdeeg wordt gestampt, gekneed en uitgerold tot lange, dunne stroken waaruit de unieke Doritos driehoekjes worden gesneden.
Bereidingswijze. Leg de Doritos Naturel Dipping Chips op een bord. Verdeel daaroverheen de gesneden ui, de Doritos Salsa en de kaas. Zet dit ongeveer 10 minuten in de oven op 220 graden.
180 graden is de perfecte temperatuur om de kaas te laten smelten maar niet hard te laten worden. Gebruik een circulerende lucht functie zodat de kaas ook op de lagere lagen zacht wordt. Bovenop je nacho's doe je wat geraspte kaas naar smaak. Je kunt wisselen tussen verschillende soorten kaas of de kaas mengen.
In tortillachips zitten wel wat gezonde voedingsstoffen. Zo zit er bijvoorbeeld veel natrium in, wat kan helpen met je vochtbalans en bloeddruk. Daarnaast zit er ook fosfaat in. Dit is een soort mineraal die stevigheid geeft aan je botten en tanden.
Kies elke dag maximaal 3 tot 5 keer iets kleins buiten de Schijf van Vijf. Iets kleins is bijvoorbeeld een koekje, stukje chocolade, zoet beleg of een lepel ketchup. Ook kun je maximaal 3 keer per week iets groters kiezen buiten de Schijf van Vijf, zoals een stuk taart, een zakje chips of een glas frisdrank.
Traditioneel gaat er geraspte cheddar over nacho's, maar Goudse kaas kan ook. Welke kaas je ook gebruikt, belangrijk is dat-ie goed smelt.
De tortillachips
Nacho-connaisseurs zijn het unaniem eens over de Doritos: die kun je maar beter links laten liggen. De heftige smaak van Doritos overheerst het gerecht. Kies in plaats daarvan voor naturel, zoals maistortillachips. Ze laten je nachoschotel en al zijn ingrediënten beter tot z'n recht komen.
Nacho chips wordt gemaakt van genixtamaliseerd maïsmeel, en tortilla chips van gewoon maïsmeel. Door maïs te nixtamaliseren, krijgt het een sterkere maïssmaak en is het steviger.
Iedere zak bevat 185 gram chips en er komen twintig zakken in één doos. Extra grote voordeelverpakking.
Een aantal kazen – zoals verse geitenkaas, paneer, queso blanco, en ricotta – zullen nooit smelten. In tegenstelling tot de meeste kazen, die gestremd worden met stremsel, worden deze gestremd met zuur.
Zachte kazen op basis van koemelk (brie, camembert, epoisses, Chaumes, reblochon, mozzarella…) zijn van zichzelf al wat romiger. Ze zijn daardoor uitstekend geschikt om te smelten. Enkele suggesties: camembert uit de oven, quiche met brie of kaastoast met Chaumes.
Zo zit er maïs in, pecorinokaas, cheddar, karnemelk, rode en groene peperpoeder, en veel suiker, zout en umami-smaakstoffen waar onze smaakpapillen dol op zijn. Ze bevatten ook zuren, die speeksel aanmaken waardoor we de aandrang krijgen om meer te eten.
De chips worden niet gemaakt van aardappels zoals gewone chips, maar van maismeel. Het meel wordt gemengd met suiker, zout, zetmeel en nog wat andere ingrediënten tot een deegbal.
Geschiedenis. In 1966 introduceerde Frito-Lay (Amerikaanse chips-fabrikant) tortillachips op de Amerikaanse markt onder de merknaam 'Doritos'. De naam betekent in het Spaans: 'kleine stukjes goud'. In Nederland werd Doritos in 1996 in twee smaken op de markt gebracht; Nacho Cheese en U.S. Original.
Nacho is een Spaanse jongensnaam. Het betekent `vurig`. Extra info: Waar wordt het gebruikt? De naam Nacho wordt voornamelijk gebruikt in Spanje.
Cheddar kaas bestellen | Albert Heijn.
Elke kaas heeft een verschillend smeltpunt. Voor zachte kazen zoals mozzarella ligt dat al rond de 55°C, hardere kazen zoals pecorino smelten meestal pas rond de 80°C.
Ingrediënten: melk, maïszetmeel, zout, 0,5% chilipeper, zuursel, vegetarisch stremsel, kleurstof (caroteen [E160a]).
Taart, snoep, frisdrank en chips valt hier bijvoorbeeld onder. Van deze voedingsmiddelen eet je namelijk snel veel te veel, zonder dat het echt voedingsstoffen bevat. Zo eet je zonder dat je het doorhebt honderden extra kilocalorieën per dag.
De winnaar: Chips kiezen we als winnaar, omdat chocolade een stuk meer suiker bevat. Qua calorieën loopt het bijna gelijk op. Ook het verschil in vet, vezels, eiwitten en koolhydraten is klein. Vergeet niet dat chips veel zouter is.